ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

0 The Fourth Kind

Οκτώβριος 2000...
Περίεργες εμπειρίες καταγράφονται σε κατοίκους της πόλης Nome της Αλάσκα...
Μία ταινία τις περιγράφει...με βιντεοσκοπήσεις παράλληλες με τις πραγματικές...

0 Το μετάξι πιο ισχυρό και από το ατσάλι




Είναι πιο σκληρό από το υλικό κέβλαρ και πιο δυνατό από το ατσάλι, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς να το φτιάξει. Εκτός από τις αράχνες και τους μεταξοσκώληκες.

Οι επιστήμονες προσπαθούν χρόνια τώρα να μιμηθούν τις θαυμαστές ιδιότητες του φυσικού μεταξιού, αλλά δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Καλύτερη τύχη πιστεύουν πως θα έχουν δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ταφτς ,που επιχειρούν να επαναφέρουν το .....φυσικό μετάξι στην αρχική του μορφή, όπως είναι η πρωτεΐνη στους αδένες του μεταξοσκώληκα.

Αυτό το υλικό, γράφουν στο «Science» οι Φιορέντζο Ομενέτο και Ντέιβιντ Κάπλαν, μπορεί να βρει δεκάδες εφαρμογές, από την εμφύτευση συσκευών απελευθέρωσης φαρμάκων στο σώμα, μέχρι οπτικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Το μυστικό βρίσκεται στις πολύπλοκες χημικές διαδικασίες, που μετατρέπουν ένα συμπυκνωμένο πρωτεϊνικό διάλυμα στους αδένες του μεταξοσκώληκα ή της αράχνης, σε ίνα μεγάλης ισχύος.

«Τα συνθετικά μετάξια που έχουμε φτιάξει ώς τώρα δεν είναι τόσο καλά για να χρησιμοποιηθούν σε χάι-τεκ εφαρμογές», λέει ο Ομενέτο στην «Guardian». «Εμείς παίρνουμε τη φυσική ίνα και τη βάζουμε σε ένα διάλυμα όπου επιστρέφει στη μορφή της πρωτεΐνης στους αδένες του μεταξοσκώληκα. Από αυτή τη μαγική υφή μπορείς να παραγάγεις νέα υλικά».

Στα επόμενα χρόνια, οι επιστήμονες προβλέπουν πως συνθετικό μετάξι υψηλής ποιότητας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιδιορθώσεις συνδέσμων, οστών και ιστών. 
 
eleusis.pblogs.gr

0 Λήξη συναγερμού για τον ιό της γρίπης Η1Ν1

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η απόφαση για το εάν θα κηρυχθεί λήξη του συναγερμού για την πανδημία γρίπης H1N1 που ξεκίνησε την άνοιξη του 2009.

Η αρμόδια επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ ολοκλήρωσε το μεσημέρι τρίωρη συνεδρίαση στη Γενεύη και εξέτασε το εάν θα υποβαθμίσει το επίπεδο συναγερμού από το ανώτατο επίπεδο 6 στα επόμενα...

...στάδια τα οποία αντιστοιχούν σε ύφεση ή σε λήξη της πανδημίας.

Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας από τη γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, η οποία είχε υιοθετήσει όλες τις προηγούμενες γνωμοδοτήσεις της 15μελούς επιτροπής ειδικών.

Η συνεδρίαση της Τρίτης είχε αναβληθεί για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία για την πορεία της γρίπης το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

Σχεδόν 18.500 θάνατοι από τον ιός Α(Η1Ν1) έχουν επιβεβαιωθεί σε 214 χώρες από την εμφάνιση της ασθένειας στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2009. Το τελευταίο δίμηνο επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμα 200 θάνατοι.

http://tacoalatipota.blogspot.com/

0 Ο Οδυσσέας και το το μεγαλύτερο ελληνικό αρχαίο πλοίο



...έπειτα από 20 χρόνια ερευνών ανελκύθηκε στη θάλασσα της Σικελίας το 2008 έξω από την ελληνική αποικία της Γέλας.

Το εμπορικό πλοίο βυθίστηκε γύρω στο 480 π.Χ. εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, που το είχαν οδηγήσει στο λιμάνι της Γέλας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό πλοίο που έχει βρεθεί στη Μεσόγειο σε τόσο καλή κατάσταση.
Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι η αναφορά του Ομήρου στη κατασκευή πλοίου από τον Οδυσσέα δεν διαφέρει σε τίποτα από το σημερινό τρόπο κατασκευής των ξύλινων σκαφών, (επίσης η Αργοναυτική εκστρατεία προ του Τρωικού Πολέμου μαρτυρά σπουδαίες γνώσεις ναυπηγικής και πλεύσης), καθώς –χωρίς βέβαια να το αποδεχόμαστε- και τις συμβατικές ημερομηνίες του Τρωικού Πολέμου, τότε απομένουν μόνο λίγοι αιώνες μέχρι το 480 π.Χ., οπότε δικαιολογημένα και καθώς σε αυτό το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα δεν θα μπορούσε να διαφέρει πολύ ο τρόπος κατασκευής των ξύλινων σκαφών, θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι έτσι (περίπου, βέβαια όχι εμπορικό) ήταν και το πλοίο του Οδυσσέα.

0 Πρωτότυπος κάθετος κήπος στο San Vicente

Ένας κάθετος κήπος έχει ανεγερθεί στη παιδική βιβλιοθήκη του San Vicente, στη νότια Ισπανία, από τον αρχιτέκτονα Jose Maria Chofre. Ο κήπος έχει ύψος όσο 6 όροφοι. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από αυτό το παράξενο κήπο παρακάτω…

 
endiaferonta.com

0 Με τανκς στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος

Τεθωρακισμένα οχήματα ποντίστηκαν για να δημιουργήσουν κοράλλια

Επιτέλους τα όπλα καταστροφής αποτελούν πλέον μέσα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στον Κόλπο της Ταϊλάνδης αποσυρμένα τεθωρακισμένα οχήματα βυθίστηκαν στον ωκεανό προκειμένου να μετατραπούν σταδιακά σε ....τεχνητούς υφάλους που θα φιλοξενήσουν κοράλλια και θα αυξήσουν τους πληθυσμούς των αλιευόμενων ψαριών.

Ειδικότερα, 25 τανκ Τ-69, τα οποία είχαν αγοραστεί από την Κίνα το 1987, βυθίστηκαν έξω από την επαρχία Ναρατιουάτ της Ταϊλάνδης, έπειτα από την αφαίρεση των επικίνδυνων υλικών τους. Η δημιουργία υφάλων από παροπλισμένα πλοία, τσιμεντόλιθους, ή άλλες τεχνητές κατασκευές, είναι μια αποτελεσματική τακτική για τη δημιουργία εστιών υψηλής βιοποικιλότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο μεγαλύτερος τέτοιος ύφαλος είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Oriskany, το οποίο βυθίστηκε προσεκτικά το 2006 λίγο έξω από τις ακτές της Φλόριντα, στον Κόλπο του Μεξικού, και δέχεται σήμερα πολλές επισκέψεις από δύτες.

www.newsbeast.gr

0 Οι επιστήμονες λύνουν το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

ΑΤΙΑ, ανωμαλίες του χρόνου, ή γιγάντια πυραμίδα; Ακριβώς στον τομέα αυτό, που αποκαλούν "Τρίγωνο", υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αερίου.

Δύο εμπειρογνώμονες στον βυθό ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες ένυδρου μεθανίου και αρχαιολογικούς χώρους και έχουν παράγει τεράστιες εκρήξεις φυσαλίδων μεθανίου που αυξάνονται γεωμετρικά.

Κάθε πλοίο που πλέει σε αυτή τη μεγάλη φούσκα αμέσως χάνει κάθε .....
πλευστότητα. Τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της ανακάλυψης έχει κατατεθεί σε μια ερευνητική εργασία και...
δημοσιεύεται στο American Journal of Physics.

Ο καθηγητής Joseph Monaghan έχει διερευνήσει την υπόθεση με τον φοιτητή Ντέιβιντ Μαΐου, Monash University στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο ερευνητής Ιβάν T. Sanderson είχε ταυτοποιήσει αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια του μυστηρίου το 1960. Sanderson περιγράφει το πραγματικό σχήμα αυτών των περιοχών, περισσότερο σαν έναν κύκλο αντί για ένα τρίγωνο. Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα περιλαμβάνονται σε μια περιοχή της Θάλασσας της Ιαπωνίας, της Βόρειας Θάλασσας, και φυσικά, στο περίφημο "Τρίγωνο των Βερμούδων (ή Devil)."

Το μεθάνιο, το οποίο είναι συνήθως καταψυγμένο σε υψηλή πίεση ενυδατώνεται και ενσωματωνεται στα υπόγεια πετρώματα , μπορεί να αποσπαστεί και να μετατραπεί σε αέριο φυσαλίδες και επεκτείνεται γεωμετρικά και εκρήγνυται προς τα πάνω. Όταν αυτές οι φυσαλίδες φθάσουν στην επιφάνεια του νερού και ανεβαίνουν στον αέρα, εξακολουθεί να επεκτείνεται προς τα πάνω και προς τα έξω.

Κάθε πλοίο που πλέει στη μεγάλη φούσκα του μεθανίου αμέσως χάνει κάθε πλευστότητα και απορροφάται όπως ο νεροχύτης στο θαλάσσιο πυθμένα. Αν φυσαλίδες είναι αρκετά μεγάλες και έχουν αρκετά υψηλή πυκνότητα, μπορεί να φέρει επίσης και ένα αεροσκάφος στον πυθμένα χωρίς ελάχιστη ή καμμιά δυνατότητα για προειδοποίηση. Αεροσκάφη λόγω των φυσαλίδων μεθανίου ίσως να χάνουν τους κινητήρες τους από την ανάφλεξη του μεθάνιου γύρω τους και κατρακυλούν στον ωκεανό, στο βυθό της θάλασσας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν λίγα που δεν βρέθηκαν από τους ερευνητές

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη σε μοντέλα υπολογιστών, Monaghan τον Μάιο έχει δοκιμαστεί η θεωρία τους. Το πρόγραμμα, που βασίζεται σε επιστημονικές αρχές της ρευστοδυναμικής, που αναδημοσιεύονται όλες τις μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης και της ταχύτητας μιας γιγάντιας φυσαλίδας μεθανίου, η πίεσή και η πυκνότητα του αερίου γύρω από τα νερό. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Έδειξε ότι όποιος έχει βιώσει από πρώτο χέρι το φαινόμενο είναι αδύνατον για αυτόν να επιβιώσει.


ksipnistere.blogspot.com

0 700 νεκροί την ημέρα στη Μόσχα

 Διπλάσια η θνησιμότητα από το τοξικό νέφος

Στα διπλάσια από τα κανονικά επίπεδα έχει αυξηθεί η θνησιμότητα στη Μόσχα, καθώς οι φωτιές που συνεχίζουν να μαίνονται εν μέσω καύσωνα, έχουν προκαλέσει τοξικό νέφος στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της πόλης σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.Ο Αλεξάντερ Σελτσόφσκι είπε ότι καθημερινά τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται 700 θάνατοι έναντι 360-380 που καταγράφονται συνήθως....
Συνήθως έχουμε 360-380 θανάτους καθημερινά και τώρα έχουμε 700. Η θνησιμότητα έχει διπλασιαστεί», δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τη ραγδαία αύξηση ευθύνονται η ζέστη και η ρύπανση.Ο Σελτσόφσκι πρόσθεσε ότι 1.300 πτώματα έχουν μεταφερθεί στα νεκροτομεία της Μόσχας, τα οποία μπορούν να δεχτούν έως 1.500 νεκρούς.Τοξικό νέφος καλύπτει για τέταρτη μέρα σήμερα τη ρωσική πρωτεύουσα, η οποία πλήττεται από το χειρότερο καύσωνα των τελευταίων 100 ετών, πυροδοτώντας φωτιές που έχουν οδηγήσει στο θάνατο 52 ανθρώπων.
 
kafeneio-gr.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...