ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

0 Με τανκς στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος

Τεθωρακισμένα οχήματα ποντίστηκαν για να δημιουργήσουν κοράλλια

Επιτέλους τα όπλα καταστροφής αποτελούν πλέον μέσα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στον Κόλπο της Ταϊλάνδης αποσυρμένα τεθωρακισμένα οχήματα βυθίστηκαν στον ωκεανό προκειμένου να μετατραπούν σταδιακά σε ....τεχνητούς υφάλους που θα φιλοξενήσουν κοράλλια και θα αυξήσουν τους πληθυσμούς των αλιευόμενων ψαριών.

Ειδικότερα, 25 τανκ Τ-69, τα οποία είχαν αγοραστεί από την Κίνα το 1987, βυθίστηκαν έξω από την επαρχία Ναρατιουάτ της Ταϊλάνδης, έπειτα από την αφαίρεση των επικίνδυνων υλικών τους. Η δημιουργία υφάλων από παροπλισμένα πλοία, τσιμεντόλιθους, ή άλλες τεχνητές κατασκευές, είναι μια αποτελεσματική τακτική για τη δημιουργία εστιών υψηλής βιοποικιλότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο μεγαλύτερος τέτοιος ύφαλος είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Oriskany, το οποίο βυθίστηκε προσεκτικά το 2006 λίγο έξω από τις ακτές της Φλόριντα, στον Κόλπο του Μεξικού, και δέχεται σήμερα πολλές επισκέψεις από δύτες.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...