ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

0 9 χώρες που δεν έχουν ούτε ένα βουνό!

Νομίζω ότι είναι αρκετά σπάνιο για όσες χώρες δεν έχουν ούτε ένα βουνό στον ορίζοντα όχι μόνο από την επίπεδη μορφολογία του εδάφους που υπάρχει από άκρη σε άκρη και την απουσία μεγάλων δασών και χιονισμένων βουνοκορφών αλλά και από το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να αγνοούν κάθε χειμερινό άθλημα, την ορειβασία και την αναρρίχηση αλλά και τη χαρά που δίνει μια απλή πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια! Ή καλύτερα, για να τα κάνουν όλα αυτά θα πρέπει να πάνε στο εξωτερικό!  Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ποιες είναι οι 9 γνωστές χώρες ανά τον κόσμο που στερούνται οροσειρών, ώστε να τις αποκλείσετε διά παντός από τις χειμερινές εξορμήσεις σας…
9. Γκάμπια
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Η Γκάμπια είναι μια χώρα χωρίς καθόλου βουνά, ενώ το ψηλότερο σημείο είναι ο «Κόκκινος Βράχος» (Red Rock), που βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 53 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από έλη και βάλτους, ενώ μόνο το 1/3 της γης χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς, και κυρίως για την καλλιέργεια φιστικιών...

0 Δείτε πώς τρομοκράτησαν τους Έλληνες για τις εκλογές! Διαβάστε το όλοι!

Ο κόσμος φοβήθηκε. Τον τρομοκράτησαν…
Έβαλαν δίλημμα ευρώ ή δραχμή.. Είδαν ότι ο κόσμος «δεν μάσησε» αφού αυτό το έχουν ακούσει πολλές φορές.
Κι όμως! Καλλιέργησαν τέτοιο κλίμα, αρχικά με τα φάρμακα, έπειτα με το εμπάργκο στις εξαγωγές προς την Ελλάδα, αφού οι εταιρίες ασφάλειας πιστώσεων πάγωσαν τα πάντα στη χώρα μας και μετά με την παρακράτηση του 1 δις από τη δόση του Μαίου, που όπως μας έλεγαν θα πήγαινε για μισθούς και συντάξεις.

Είχε ειπωθεί εδώ και καιρό: Θα βάλουν λυτούς και δεμένους να πουν ότι η κατάσταση θα γίνει χαοτική στην Ελλάδα, αν ο κόσμος δεν ψηφίσει «όπως πρέπει». Δυστυχώς, ο κόσμος δεν μαθαίνει την αλήθεια έγκαιρα, αφού φροντίζουν να τον απειλούν και να τον τρομοκρατούν...

0 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει την αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα, εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων: Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails...Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα..

Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin:

0 Axciom: Ο Μεγάλος Αδελφός που κανείς δεν γνώριζε

Ένα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα New York Times, αρχίζει με τον πιο τρομακτικό τρόπο:
Γνωρίζει ποιος είστε.
Γνωρίζει πού μένετε.
Γνωρίζει τι κάνετε… Διεισδύει βαθειά στην Αμερικανική ζωή, πολύ πιο βαθιά από το FBI ή την Εφορία, ή τα αδιάκριτα μάτια του Facebook και της Google.
Αν είστε Αμερικανός ενήλικας, κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πράγματα για εσάς, όπως η ηλικία σας, η φυλή σας, το φύλο σας, το βάρος, το ύψος, την οικογενειακή σας κατάσταση, το μορφωτικό σας επίπεδο, τις καταναλωτικές σας συνήθειες, το οικογενειακό σας εισόδημα, όσα σας ανησυχούν για την υγεία σας, πού θέλετε να πάτε διακοπές, κλπ κλπ.
Αυτή τη στιγμή, στην πόλη Conway της Πολιτείας του Άρκανσο, περισσότεροι από 23.000 servers συγκεντρώνουν, συνδέουν και αναλύουν πληροφορίες καταναλωτών για μία εταιρεία που, αντίθετα από αυτές που γνωρίζουμε στη Silicon Valley, σπάνια εμφανίζεται στην ειδησεογραφία.

0 Ελληνες επιστήμονες επικεφαλής σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ!

Ελληνες επιστήμονες επικεφαλής σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ!
Διαπρέπουν οι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στον τομέα της νανοτεχνολογίας αφού μόνο στις ΗΠΑ είναι επικεφαλής σε τουλάχιστον 20 εργαστήρια...


Οι ομάδες τους διαπρέπουν και διεκδικούν τις ανώτατες επιστημονικές διακρίσεις, δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, που φιλοδοξούν ν΄ αποσπάσουν το δικό τους μερίδιο σε μια ευρύτερη παγκόσμια αγορά (αυτή της νανοτεχνολογίας) 500-600 δισ. ευρώ σήμερα, που προβλέπεται να φτάσει το 1,5 τρισ. σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα, το 2015! Κάποιοι (12) από αυτούς τους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές επιστημονικό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2012 που θα λάβει χώρα από 30 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»...

0 Γιατί οι εκλογές δεν ήταν έγκυρες

Γιατί οι εκλογές δεν ήταν έγκυρες
Αμέσως μετά τις εκλογές της 6 Μαϊου, επισημάνθηκε ότι οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ απογραφή, δηλαδή αυτή του 2011, η οποία έχει ισχύ από τις 27 Μαϊου 2012 που ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 54, παράγραφος 2:

«Ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»

Η απογραφή αυτή θα έφερνε αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών και θα άλλαζε τον χάρτη των εκλογικών κέντρων. Θα σημειωνόταν αύξηση των εδρών στα μεγάλα αστικά κέντρα και μείωση σε αρκετούς νομούς...

0 Τα μυστικά και ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου

Ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι μια από τις περισσότερο σύνθετες δομές της δημιουργίας. Οι μηχανισμοί του είναι τόσο μυστηριώδεις, όσο και οι μηχανισμοί του αστρικού μακρόκοσμου ή του ατομικού μικρόκοσμου. Με τον εγκέφαλο του ανθρώπου εμφανίζεται ένα τρίτο άπειρο , το άπειρο της πολυπλοκότητας. Παρά τις προόδους της επιστήμης αυτά τα άπειρα δεν μειώνονται και μαζί με αυτά αυξάνεται η επίγνωση της άγνοιάς μας. Χτισμένη στις παρυφές μιας ανεξερεύνητης  διανοητικής έκτασης η γνωσιακή επιστήμη μοιάζει με θεόρατο πύργο που κλυδωνίζεται συθέμελα σε κάθε πρόοδο της επιστήμης  Στην κορυφή του πύργου βρίσκονται οι φιλόσοφοι, που εξετάζουν την νόηση από το υψηλότερο και πιο αφηρημένο επίπεδο, στους πιο κάτω ορόφους οι ψυχολόγοι, οι βιολόγοι και οι φυσικοί ερίζουν για την πατρότητα της έρευνας.

Ωστόσο καμιά επιστημονική μεθοδολογία δεν μπορεί από μόνη της να κατευθύνει την πορεία της προόδου. Τα μυστήρια του εγκεφάλου προσεγγίζονται από τις πιο διαφορετικές ειδικότητες. Χρειάζεται να διανύσουμε ακόμα πολύ δρόμο. Αλλά  ας δούμε αρχικά τον δρόμο που ήδη έχουμε βαδίσει...

0 Γεμάτος νερό ο κρατήρας Σάκλετον στη Σελήνη

Ενας από τους μεγαλύτερους κρατήρες στη Σελήνη που αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο μελέτης διαθέτει σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που έγινε σε αυτόν μεγάλα αποθέματα παγωμένου νερού.

Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού ο κρατήρας Σάκλετον που βρίσκεται στον Νότιο Πόλο του δορυφόρου μας αποτελούσε έτσι και αλλιώς ένα από τα πιθανά σημεία προσεδάφισης μιας επανδρωμένης αποστολής αλλά και της δημιουργίας μιας βάσης εκεί. Η ύπαρξη νερού εκεί δείχνει ότι ο Σάκλετον αποτελεί πλέον ιδανικό σημείο προσεδάφισης και δημιουργίας βάσης...


Ο κρατήρας-ωκεανός


Ο Σάκλετον έχει διάμετρο 19 χλμ και βάθος 3 χλμ, το βάθος του είναι παρόμοιο με εκείνο των ωκεανών στη Γη. Οι κρατήρες των πόλων της Σελήνης είναι σχεδόν μόνιμα σε πλήρες σκότος κάτι που τους μετατρέπει σε «παγίδες ψύχους» όπως αναφέρουν οι ειδικοί που εκτιμούν ότι πολλοί εξ αυτών διαθέτουνμεγάλα αποθέματα πάγωμένου νερού στο υπέδαφος τους.

0 Νέα στοιχεία για τα σκυλιά του Τιτανικού

Νέα στοιχεία για τα σκυλιά του Τιτανικού

Μια από τις ελάχιστες αυθεντικές φωτογραφίες με σκυλιά. Ο φωτογράφος σώθηκε γιατί αποβιβάστηκε στην Ιρλανδία, πριν από το υπερατλαντικό ταξίδι. Με τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από το ναυάγιο του Τιτανικού, οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε λιγότερο γνωστές πτυχές της τραγωδίας.

Γνωρίζαμε πάντα ότι υπήρχαν σκυλιά στο πλοίο, μόνο τώρα όμως γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το animalpress. Τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι στο υπερωκεάνιο επιβιβάστηκαν συνολικά δώδεκα σκυλιά. Από αυτά σώθηκαν μόνο τρία, χάρη στο μικρό τους μέγεθος και την αγάπη των ανθρώπων τους. Και τα τρία σκυλάκια ζούσαν στην ίδια καμπίνα με τον ιδιοκτήτη τους και, όταν έγινε η επιβίβαση στις λέμβους, μπόρεσαν να τα κρύψουν στα ρούχα τους και να τα σώσουν. Τα σκυλάκια που σώθηκαν ήσαν δυο Πομεράνιαν και ένα Πεκινουά που ανήκε στους Χάρπερς του γνωστού εκδοτικού οίκου Χάρπερ και Ρόου.

0 Πλατυποδία έχει το 90% των παιδιών

Πλατυποδία παρατηρείται στο 70% των μαθητών ιδιωτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πολύ συχνό πρόβλημα που στο γενικό παιδικό πληθυσμό μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90%,το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μέχρι την ηλικία των 9 ετών εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα, με μία απλή εξέταση, την πελματογραφία.

«Κάνοντας συχνά προληπτικούς ελέγχους σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης διαπιστώσαμε ότι ένα ποσοστό πάνω από 70% έχει πλατυποδία-βλαισοποδία, η οποία κατά την ενήλικη ζωή, στις μεγαλύτερες ηλικίες, μπορεί να προκαλέσει πόνους στους αστραγάλους , στις κνήμες και στη σπονδυλική στήλη, τενοντίτιδες και διαστρέμματα.

Μπορεί όμως να διορθωθεί με την χρήση ειδικών ορθοτικών πελμάτων, δηλαδή πάτων, μέχρι την ηλικία των 8-9 ετών. Μετά την ηλικία αυτή είναι αργά γιατί η διαμόρφωση του πέλματος έχει πια ολοκληρωθεί» επισημαίνει ο ορθοπαιδικός-αθλητίατρος Διονύσιος Νικηφόρος.

0 Μία ξεχασμένη σακαράκα ετοιμάζεται να «πιάσει» τα 1,8 εκατ. ευρώ

Μία ξεχασμένη σακαράκα ετοιμάζεται να «πιάσει» τα 1,8 εκατ. ευρώ
Μία κάμπριο Μερσεντές Benz S τούρμπο του 1928, με κινητήρα 6,8 λίτρων και τελική άνω των 160 χλμ./ώρα, από την οποία δεν έχει αλλαχτεί ούτε... μπουζί, «θυμήθηκαν» οι απόγονοι του αρχικού ιδιοκτήτη. 

Ο οίκος δημοπρασιών Μπόνχαμς βγάζει το Σεπτέμβριο στο σφυρί ένα μοναδικό εύρημα: Μία αυθεντική κάμπριο Μερσεντές Benz S τούρμπο του 1928, η οποία βρίσκεται στην αρχική της κατάσταση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ζημιά ή αλλαγή.

1 Ανέκδοτο: Η λάθος προσευχή...


Πάει ο μπαμπάς στο κρεβάτι του παιδιού του, για να το καληνυχτίσει και το ακούει να λέει:
- “Θεούλη μου, θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου, τη γιαγιά μου και δώσε χαιρετίσματα στον παππού μου!”
Το ακούει ο μπαμπάς αλλά δε δίνει σημασία! Την επόμενη μέρα χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η γιαγιά. Πέθανε ο παππούς!
Το ίδιο βράδυ πάει πάλι ο μπαμπάς να καληνυχτίσει το παιδί και ακούει:…
- “Θεούλη μου, θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου και δώσε χαιρετίσματα στη γιαγιά μου!”
Το ακούει ο πατέρας αλλά και πάλι δε δίνει σημασία! Την επόμενη μέρα πέθανε η γιαγιά! Ο πατέρας τα είδε όλα!
Το βράδυ πήγε επίτηδες να κρυφακούσει:
- “Θεούλη μου, θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου και δώσε χαιρετίσματα στον μπαμπά μου!”
Με το που το ακούει αυτό ο μπαμπάς τρελαίνεται! Την επόμενη μέρα .......

0 Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες;

Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες;
Τι τελικά είναι αυτό που βλέπετε; Πίνακας ζωγραφικής ή μια όμορφη φωτογραφία; Ξεχάστε το Photoshop, το Gimp και το 3Ds Max. Αυτοί οι καλλιτέχνες είναι της παραδοσιακής σχολής και δεν ενδιαφέρονται για τεχνολογία και υπολογιστές.

Τι τελικά είναι αυτό που βλέπετε; Πίνακας ζωγραφικής ή μια όμορφη φωτογραφία; Ξεχάστε το Photoshop, το Gimp και το 3Ds Max. Αυτοί οι καλλιτέχνες είναι της παραδοσιακής σχολής και δεν ενδιαφέρονται για τεχνολογία και υπολογιστές.
 
Roberto Bernardi
Ο Roberto Bernardi γεννήθηκε στο Todi στις 18 Μαΐου 1974. Άρχισε να ζωγραφίζει σε πολύ νεαρή ηλικία και τα πρώτα του έργα χρονολογούνται στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ογδόντα.
Μετά από μια αρχική επιδρομή στα τοπία και στα πορτραίτα, ο Bernardi στράφηκε προς ένα πιο έντονο και θεαματικό είδος ζωγραφικής: τον Φωτορεαλισμό.

0 Στην τελική ευθεία έργα 50 εκατ. ευρώ στη Σάμο

Ήδη εκτελούνται έργα 20 εκατ. ευρώ

Έργα προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ δρομολογεί για να συμβασιοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Σάμου. Ήδη εκτελούνται έργα 20 εκατ. ευρώ που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, το βιολογικό καθαρισμό, την περιμετρική οδό και άλλα.

Καθημερινά γίνονται συσκέψεις με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να γίνει η αποτύπωση του χρονοδιαγράμματος των έργων.

Από τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων αναμένεται να καθοριστεί και το ποσοστό απορροφητικότητας που σύμφωνα με την εκτίμηση του δημάρχου, των τεχνικών υπηρεσιών και των εργολάβων, αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό.

Η καθυστέρηση λόγω των εκλογών αλλά και η στάση πληρωμών από πλευράς του δημοσίου είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την έναρξη των εργασιών από πλευράς των εργολάβων, αφού ακόμη και για την προμήθεια των υλικών χρειάζονται μετρητά που προκαταβάλλονται και είναι αρκετά δύσκολο να εξασφαλιστούν.

0 Κουρκουμπίνια

Συνταγή για 12 άτομα

Υλικά:

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, περίπου 1/2 κιλό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Παίρνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα αλείβουμε με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε στην μέση σε μάκρος.

Αλείφουμε την επιφάνεια ξανά με βούτυρο και τυλίγουμε σε ένα μακρύ και σφικτό ρολό. Για να κλείσουμε το ρολό αλείφουμε την άκρια στο τελείωμα με λίγο νερό και κλείνουμε σφικτά το ρολό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...