ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

0 Το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο

Perierga.gr - Το μικρότερο ενυδρείο!
Ο Ρώσος Anatoly Konenko ασχολείται με την κατασκευή μικρογραφιών για περισσότερα από 10 χρόνια. Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του είναι το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο.
Είναι ένα πλήρως λειτουργικό ενυδρείο με διαστάσεις 30 x 24 x 14 mm. Το περίβλημά του είναι κατασκευσαμένο από συνθετικό γυαλί, στο βυθό περιέχει ζωντανή άλγη και φυσικά πραγματικά ψάρια. Περιέχει πέντε ψάρια του είδους danio rerio, το μέγεθος των οποίων δεν ξεπερνά τα 4 mm...

0 Δεν πρόκειται να ντραπώ για λογαριασμό σου. Δεν προλαβαίνω

Δεν πρόκειται να ντραπώ για λογαριασμό σου. Δεν προλαβαίνω
Αγαπητέ συγκεκριμένε αναγνώστη,

Όταν θα διαβάζεις αυτό το γράμμα, εγώ θα είμαι πια μακριά. Γράφοντας ‘μακριά’ δεν εννοώ το εξωτερικό, μα το πώς θα συνεχίσω να περπατάω το μακρύ και δύσκολο δρόμο που επέλεξες σήμερα για μένα και αρκετούς άλλους.

Αναφέρομαι τόσο στα γαλαζοπράσινα σημαιάκια, που καταλαβαίνω καλύτερα πια πως το ανέμισμά τους σε καθησυχάζει όσο τίποτε άλλο μέσα στον ορυμαγδό που ζούμε. Αναφέρομαι και σ’ αυτά, μα κυρίως αναφέρομαι στο θέαμα που αντίκρυσα στις 17 Ιουνίου του 2012, ώρα 9.10’ μ.μ., περνώντας μοιραία, στο δρόμο για το σπίτι, από την οδό Δηληγιάννη στο Μεταξουργείο. Ίσως να σε στεναχωρήσω μα δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποια γλαφυρή περιγραφή της εικόνας. Άνθρωποι που μαζεύτηκαν να πανηγυρίσουν την επιτυχία του κόμματός τους. Τελεία...

0 Υπήρχε προηγμένη τεχνολογία στην αρχαιότητα;

Αρχαία Mu ή Λεμουρία. Σύμφωνα με πολλές εσωτεριστικές πηγές, ο πρώτος πολιτισμός δημιουργήθηκε πριν από 78,000 χρόνια στη γιγαντιαία ήπειρο γνωστή σαν Mu ή Λεμουρία και διήρκεσε προς έκπληξη, 52,000 χρόνια. Λέγεται πως καταστράφηκε από σεισμούς που έγιναν από μετατόπιση του πόλου που έγινε 26,000 χρόνια πριν, ή περίπου το 24,000 π.Χ.
Η Mu δεν έφτασε σε τόσο υψηλή τεχνολογία, υποθετικά, όσο άλλοι μεταγενέστεροι πολιτισμοί, λέγεται παρόλα αυτά ότι έφτασε σε μια προοδευτική τεχνολογία, κυρίως στην οικοδόμηση μακροχρόνιων μεγαλιθικών κτιρίων που άντεχαν τους σεισμούς. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο κατόρθωμα των Mu λέγεται πως ήταν η επιστήμη της κυβέρνησης...


0 Μήπως η Κύπρος δείχνει το δρόμο;


Υπόθεση λίγων ημερών θεωρείται η έγκριση του δανείου από τη Ρωσία, 4 ή 5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο. Το αντάλλαγμα σύμφωνα με το STRATFOR θα είναι ναυτική βάση για τη Μόσχα στη Μεγαλόνησο.

Όπως όλα δείχνουν η Κύπρος μέσω πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θα καταφέρει να αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στην εξαθλίωση.

«Σε αντίθεση με άλλες χώρες η Κύπρος μπορεί να κοιτάξει πέρα από την Ε.Ε. για οικονομική βοήθεια. Η θέση της χώρας ως ένας από τους πρωταρχικούς υπεράκτιους τραπεζικούς παραδείσους της Ρωσίας, στο παρελθόν, έφερε την βοήθεια στη Λευκωσία – έστω και υπό όρους – από τη Μόσχα», αναφέρει το STRATFOR...

0 Οι μεγαλύτερες δημόσιες διαμαρτυρίες που έχει δει ποτέ ο κόσμος χωρίς καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ!


Οι μεγαλύτερες δημόσιες διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια που έχει δει ποτέ ο κόσμος συμβαίνουν αυτή την στιγμή με σχεδόν καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ...

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό ...πέρα απο την απόκρυψη αυτών των εκδηλώσεων απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το YouTube αφαιρεί συχνά σκηνές από αυτές μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, όταν του ζητηθεί από τις κυβερνήσεις...

0 Το τσίμπημα της μέλισσας

Λίγο-πολύ όλοι μας ξέρουμε πως το τσίμπημα της μέλισσας είναι επώδυνο για μας αλλά θανατηφόρο για την ίδια, με εξαίρεση βεβαίως τους αλλεργικούς. Στη φωτογραφία της Kathy Keatley Garvey βλέπουμε μια μέλισσα που μόλις έχει τσιμπήσει το χέρι κάποιου και προσπαθεί να πετάξει μακριά του ενώ το κεντρί έχει μείνει στο χέρι. Αυτό που μένει μαζί με το κεντρί είναι τα σπλάχνα της μέλισσας.

0 Σε σπήλαιο της Αυστραλίας βραχογραφίες 28 χιλιάδων ετών

Αρχαιολόγος εντόπισε σε σπήλαιο της Αυστραλίας  πολλές βραχογραφίες στην περιοχή όπου ζούσαν  οι Αβοριγίνες πριν από 28 χιλιάδες χρόνια.

Το περιοδικό Journal of Archaelogical Science θα δημοσιεύσει τις βραχογραφίες τις οποίες ο  αρχαιολόγος Bryce Barker  του Πανεπιστημίου του Νότιου Κουίνσλαντ κατάφερε να ‘καθαρίσει’ και να αναφανούν τα χρώματα των ζωγραφιών, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει επακριβώς την ηλικία  των ορυκτών χρωμάτων, προ-δημοσιεύει το περιοδικό.

0 Πεζοπορία: Σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία

Τα οφέλη της πεζοπορίας στην υγεία είναι σημαντικά. Καταρχήν η επαφή με τη φύση σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία, γυμνάζονται έντονα τα πόδια, «καίγεται» σωματικό λίπος και βελτιώνονται οι παλμοί της καρδιάς.

Ταυτόχρονα, η πεζοπορία στη φύση βοηθά το αναπνευστικό σύστημα, ενώ απομακρύνει το στρες που μας προκαλεί η πολύβουη και μολυσμένη πόλη.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή άσκηση, το «trekking» δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσει κάποιος τις ομορφιές της φύσης με δραστηριότητες, όπως η παρατήρηση πουλιών και φυτών. Ταυτόχρονα, οι πιο τολμηροί θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με άλλες παράλληλες δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση βράχου, το canyoning (διάσχιση φαραγγιών με τη βοήθεια σχοινιών) κ.ά.

0 Silent World: Ο κόσμος χωρίς ανθρώπους


Silent World (3)Οι φωτογραφίες της συλλογής «Silent World» από τους Γάλλους καλλιτέχνες Lucie & Simon μας ταξιδεύουν στην απόλυτη σιωπή ενός κόσμου που έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Εντυπωσιακά παράξενες και σουρεαλιστικές φωτογραφίες…

0 Μάχη του Βατερλώ

Η Μάχη του Βατερλώ διεξήχθη την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815 κοντά στο Βατερλώ (Waterloo) της Φλαμανδίας, στο σημερινό Βέλγιο. Ο Αυτοκρατορικός Γαλλικός Στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη ηττήθηκε από την Στρατιά του Εβδόμου Συνασπισμού, μια Συμμαχική Στρατιά Άγγλων υπό τον Δούκα του Ουέλινγκτον και Πρώσων υπό τον Γκέμπχαρντ Λέμπερεχτ φον Μπλύχερ. Η ήττα του Ναπολέοντα σηματοδότησε το τέλος του αξιώματός του ως Αυτοκράτορα και την εξορία του στην Νήσο της Αγίας Ελένης.
Με την επιστροφή του Ναπολέοντα στην εξουσία το 1815, πολλά κράτη δυσαρεστήθηκαν και άρχισαν να δημιουργούν στρατούς κατά του Ναπολέοντα, δημιουργώντας τον Έβδομο Συνασπισμό. Δύο δυνάμεις υπό τον Ουέλινγκτον και τον Φον Μπλύχερ δημιουργούνταν σιγά-σιγά στη ανατολική Γαλλία. Ο Ναπολέων επέλεξε να επιτεθεί με την ελπίδα να καταστρέψει τον Έβδομο Συνασπισμό προτού τον καταστρέψει εκείνος.
Ο Ναπολέων καθυστέρησε τη Μάχη του Βατερλώ μέχρι το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου για να επιτρέψει στο έδαφος να στεγνώσει. Ο Στρατός του Ουέλινγκτον τοποθετήθηκε στον δρόμο των Βρυξελλών, στο Όρος Αγίας Ιωάννας, και αντιστάθηκε σε δεκάδες γαλλικές επιθέσεις μέχρι το βράδυ, ώσπου ήρθε ο Πρωσικός Στρατός και διέλυσε τα πλευρά του Γαλλικού Στρατού. Εκείνη τη στιγμή, ο Δούκας του Ουέλινγκτον αντεπιτέθηκε προκαλώντας πανικό και σύγχυση στον Αυτοκρατορικό Στρατό. Επιδίωξη του Εβδόμου Συνασπισμού ήταν η άνοδος του Λουδοβίκου του 17ου στον θρόνο. Ο Ναπολέων παραιτήθηκε, παραδόθηκε στους Βρετανούς και εξορίστηκε στην Αγία Ελένη, όπου και πέθανε το 1821.

0 Γέφυρες-αληθινά αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα

Οι γέφυρες εδώ και πολλούς αιώνες έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία και αποτελούν σύμβολο ένωσης, υπερπήδησης φυσικών ή τεχνητών εμποδίων. Πάνω από ποτάμια, φαράγγια, κοιλάδες ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς.
Οι πρώτες γέφυρες έγιναν από την ίδια τη φύση πολύ απλά-ένας κορμός δέντρου που έπεσε σ΄ένα ρέμα ή πέτρες μέσα σ΄ένα ποτάμι. Οι πρώτες γέφυρες που κατασκευάστηκαν από τον άνθρωπο ήταν ξύλινες ή πέτρινες. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές γεφυρών στην αρχαιότητα ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι. Πρώτοι αυτοί κατασκεύασαν τοξωτές γέφυρες.
Οι γέφυρες κατασκευάζονται κυρίως για πρακτικούς λόγους. Πολλές όμως από αυτές έχουν ιδιαίτερη αισθητική αξία. 
Κάποιες από αυτές τις γέφυρες θα δούμε με την εγγραφή αυτή. Γέφυρες-αληθινά αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα.
 
Si-o-se Pol, Ιράν
Η γέφυρα με τις 33 καμάρες
 
Ονομάζεται και γέφυρα του Allah-Verdi Khan και είναι μία από τις έντεκα γέφυρες του Ισφαχάν, στο Ιράν. Ο ποταμός Zayandeh ρέει κάτω από τη γέφυρα. Κάθε επισκέπτης του Ισφαχάν έχει δει ή έχει περπατήσει πάνω σ' αυτή τη γέφυρα.
Κατασκευάστηκε το 1600 και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής της δυναστείας των Σαφαβιδών.

0 Ζωγραφίζει μόνο στον ύπνο του!


perierga.gr - Ζωγραφίζει μόνο στον ύπνο του!

Αυτή ακριβώς είναι η περίεργη περίπτωση του 37χρονου Lee Hadwin από το Λονδίνο, ο οποίος ζωγραφίζει στον ύπνο του από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Όταν ξεκίνησε την παράξενη αυτή δραστηριότητα, υπνοβατούσε μέσα στο σπίτι του και έφτιαχνε διάφορες κακότεχνες ζωγραφιές στους τοίχους.

Αλλά πολύ σύντομα οι ζωγραφιές που έκανε ο Hadwin στον ύπνο του εξελίχθηκαν σπουδαία έργα τέχνης, κερδίζοντας την προσοχή των ειδικών. Σήμερα, μάλιστα, αυτή η παράδοξη ζωγραφική της υπνοβασίας αποδίδει στον καλλιτέχνη εξαψήφια νούμερα για κάθε έργο του.

0 Η καλλιέργεια, η μεταποίηση και η εμπορία της Στέβιας

Συντάχθηκε απο τον/την Παύλος Καπόγλου
Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν, ότι η διέξοδος από τη σημερινή οικονομική κρίση της Ελλάδας μπορεί να βασισθεί στην ανάπτυξη και κυρίως στην Αγροτική ανάπτυξη...

Όμως ο Αγροτικός Τομέας έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας και της ΚΑΠ διέρχεται κρίση και αυτός: α) και στον τομέα της παραγωγής β) και στον τομέα της Οργάνωσης της διάθεσης και των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων. Πρέπει να στραφούμε ξανά στην Γεωργία της παραγωγής και των εξαγωγών και να ξεχάσουμε τη Γεωργία των επιδοτήσεων και αποσύρσεων.

Προϋποθέσεις Αγροτικής Ανάπτυξης

H αγροτική ανάπτυξη όμως θα έλθει:

Με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη στροφή σε νέες και παλιές δυναμικές καλλιέργειες με διεθνή ζήτηση, ώστε να φέρουν συνάλλαγμα στην Ελλάδα. Μια τέτοια σημαντική νέα καλλιέργεια είναι και η Στέβια.

Με την οργάνωση της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

0 Το βουνό των Κενταύρων

Λίγες μέρες αρκούν για να πάρεις τις "ανάσες" που χρειάζεσαι και να μπορέσεις να νοιώσεις λιγάκι πιο "άνθρωπος" ξεφεύγοντας από τα συνεχή δύσκολα και περισπούδαστα που απασχολούν όλους μας.
Οι δικές μας ανάσες τούτη τη φορά, ήταν με μπόλικο οξυγόνο στο Βουνό των Κενταύρων!
Πήλιο φίλες και φίλοι...
Το καθαρό νερό, η οργιαστική βλάστηση με τις άπειρες αποχρώσεις του πράσινου παρέα με τα λαμπρά χρώματα των λουλουδιών δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια για να "αμφισβητήσεις" το ορθό της επιλογής, τουλάχιστον για ένα ανοιξιάτικο ταξίδι στην Ελλάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...