ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

0 Καθημερινά πράγματα που όλοι κάνουμε…

Καθημερινά πράγματα που όλοι κάνουμε... (1)
Είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, έχεις σίγουρα κάνει ορισμένα από τα παρακάτω πράγματα, κάποια στιγμή στη ζωή σου…

0 Ολυμπιακά Ιδεώδη κλπ.! Βρετανοί που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα, πουλάνε τη Δάδα στο eBay!

Αρκετοί Βρετανοί που είχαν το προνόμιο να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε όλη την Βρετανία για τους Αγώνες του Λονδίνου έχουν βάλει προς πώληση στο eBay την Ολυμπιακή Δάδα.



Μάλιστα το ποσό που έχει φτάσει η πώληση τους στην δημοπρασία είναι τα 85.500 ευρώ ενώ πωλείται σε αυτούς που την μεταφέρουν για μόλις 365 ευρώ.

0 Σκοτεινή ύλη: Eντείνονται οι έρευνες, κανένα ίχνος

Το πείραμα ΧΕΝΟΝ100, είναι μια υπερευαίσθητη συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί 62 κιλά καθαρού ξένου, ενός ευγενούς αερίου το οποίο χρησιμοποιείται σα στόχος για τα WIMPS, και είναι κατασκευασμένο να μετράει μικροσκοπικές αλλαγές στο φορτίο του αερίου ή φως που μπορεί να παραχθεί από τις συγκρούσεις των WIMPs με τα άτομα ξένου.

Στημένο σε ένα τούνελ στο βουνό Gran Sasso της Ιταλίας, το XENON100, ένα από τα πιο ευαίσθητα πειράματα μέχρι στιγμής για τον εντοπισμό σωματιδίων σκοτεινής ύλης δεν απέδωσε καρπούς. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες επιστήμονες αναφέρεται πως στους 13 μήνες λειτουργίας του πειράματος, το πιο πιθανό είδος σωματιδίων σκοτεινής ύλης, τα λεγόμενα WIMPs (Ασθενώς Αλληλεπιδρώντα Σωματίδια με Μάζα) δεν έκαναν την εμφάνισή τους. Σημειώθηκαν μόνο δύο συμβάντα άξια ενδιαφέροντος, τα οποία όμως εμπίπτουν στη στατιστική πιθανότητα να είναι ακτινοβολία από το περιβάλλον...

0 Η Βενετία από ψηλά

Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Είναι μια από τις διασημότερες και πιο ιστορικές πόλεις του πλανήτη. Τα μοναδικά της κανάλια μαγεύουν όποιον την επισκέπτεται. Όπως και να τη δει κάποιος εντυπωσιάζεται.

Εδώ βλέπυμε μερικές λήψεις από ψηλά που μας βοηθούν να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη Βενετια και πως είναι τοποθετημένη στο χώρο.

1 Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...


Οι Ολυμπιακοί αγώνες πλησιάζουν και σιγά σιγά θα δούμε όλοι τους καλύτερους μας αθλητές και αθλήτριες να απόβάλλονται από τους αγώνες για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας.


Προχτές είδαμε την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου να αποβάλλεται από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή γιατί λέει είναι ρατσίστρια. Οι ίδιοι που θεώρησαν αυτό που είπε η εξαιρετική αυτή αθλήτρια ρατσιστικό, είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν απόλυτα με το '' απόφθεγμα'' του Πάγκαλου ότι τα φάγαμε μαζί. Είναι τόσο υποκριτές που δεν έλαβαν υπόψιν τους τίποτα. Η κοπέλα αυτή, έκανε τοση πολύ προπόνηση, τόσες πολλές στερήσεις για να βρεθεί στον πρωταθλητισμό κι εσείς της κόβεται τα φτερά μόνο και μόνο επειδή είπε μια αλήθεια....

0 Ωφέλη του θηλασμού

Ωφέλη του θηλασμούΤα πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι πάρα πολλά. Δείτε ορισμένα από τα σημαντικότερα.
Το μητρικό γάλα, είναι η καλύτερη θρεπτική τροφή για πολλούς λόγους, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι οι εξής:
  • Περιέχει όλες τις απαραίτητες ουσίες που χρειάζεται το βρέφος σε ιδανική, μάλιστα, αναλογία για τη σωστή του ανάπτυξη.
  • Είναι βιολογικά εξειδικευμένο για να προάγει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
  • Είναι η μόνη τροφή που δεν είναι ποτέ ούτε υπερβολικά πλούσια ούτε υπερβολικά φτωχή, που δεν πρέπει να προετοιμάζεται, να αποστειρώνεται και να ζεσταίνεται.
  • Προστατεύει το βρέφος από διάφορες λοιμώξεις, ιώσεις, αλλεργίες και την αναιμία.
  • Είναι εύπεπτο, στη σωστή θερμοκρασία και ελαχιστοποιεί τους κολικούς, τη δυσκοιλιότητα ακόμη και τις πιθανότητες συγκάματος.
  • Ηρεμεί το μωρό, λόγω μιας ειδικής ορμόνης που περιέχει.

0 Μάθε καλύτερα το σκύλο σου

Ο “Γητευτής των Σκύλων” Cesar Millan, μιλάει στο ΟΝΕΜΑΝ για τα πράγματα που κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να γνωρίζει

0
Όταν ο Cesar Millan ταξίδεψε από το Μεξικό στην Αμερική βρήκε εκεί μια χώρα με τεράστια αγάπη για τα σκυλιά, την οποία κι ο ίδιος μοιραζόταν. Από πιτσιρικάς που φρόντιζε τα ζώα στη φάρμα του παππού του στο Μεξικό, εξελίχθηκε στον πιο διάσημο εκπαιδευτή σκύλων στον κόσμο, χάρη στην τηλεοπτική του εκπομπή “Ο Γητευτής των Σκύλων”.
“Στην Αμερική έχουν μια διαφορετική κατανόηση για τους σκύλους,” μας είπε όταν μιλήσαμε μαζί του τηλεφωνικά. “Μπορεί να τους αγκαλιάσεις, να τους μιλήσεις. Τότε τους αγάπησα πραγματικά. Όταν πήγα στην Αμερική.”

Μας έρχεται στο μυαλό μια εικόνα από κάποια τυχαία μπλοκμπαστεριά του αμερικάνικου σινεμά, όπου καταστρέφεται το σύμπαν αλλά ο ήρωας πασχίζει να σώσει ένα σκύλο ή μια γάτα, και κατανοούμε απόλυτα αυτό που εννοεί ο Cesar για την αγάπη της Αμερικής απέναντι στα ζώα. “Οι σκύλοι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές τους,” συμπληρώνει. “Πας στην Αμερική και βλέπεις πως έχουν εικόνες από σκύλους, κρεβάτια, νεκροταφεία ακόμα. Πάρτι γενεθλίων!”, λέει με ενθουσιασμό στην φωνή του. “Βασικά οτιδήποτε μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, το δίνουν και σε ένα σκύλο.”

0 Asterix - Η κατοικία των θεών

O Ιούλιος Καίσαρ συλλαμβάνει ένα διαβολικό σχέδιο για να κατακτήσει τους ανυπότακτους Γαλάτες που τολμούν να αντιστέκονται ακόμα στη Ρωμαική αυτοκρατορία. Θα θελήσει να μετατρέψει το μικρό χωριό τους σ' ένα υποβαθμισμένο προάστειο, καταδικασμένο να προσαρμοστεί ή να εξαφανιστεί.

Για τον σκοπό αυτό καλείται κάποιος, που έχει κτίσει πολλές INSULAE από τις οποίες πολλές δεν κατέρρευσαν, ο αρχιτέκτων Ορθογώνιους. Ετσι όταν επιτέλους οικοδομείται και κατοικείται επιτέλους η "Κατοικία των Θεών", η ζωή στο μικρό Γαλάτικο χωριό αρχίζει και αλλάζει.

Το χρήμα ρέει άφθονο και οι χωριάτικες νοοτροπίες αρχίζουν να αλλάζουν. Εκεί όπου απέτυχαν τα όπλα, μπορεί να πετύχουν τα χρήματα ; Το μικρό χωριό θα αλλοτριωθεί ;

Ο Αστερίξ αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα μέσα για να αλλάξει αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση. Κάπου υπάρχει και ένα συμβόλαιο για κάτι πυραμίδες στην έρημο. Λέτε να είναι παγίδα ;

0 ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ

Τρείς αξιωματικοί τής Πολεμικής Αεροπορίας
αναλύουν στην «Ελεύθερη Έρευνα»
άγνωστες πτυχές των αεροπυροσβέσεων

Η Πολεμική Αεροπορία συνδράμει με ειδικά πυροσβεστικά αεροσκάφη και εξειδικευμένους πιλότους και συντηρητές το Πυροσβεστικό Σώμα στη δασοπυρόσβεση. Καθ΄ όλη τη διάρκεια τού καλοκαιριού τα αεροσκάφη μετασταθμεύουν σε καθορισμένα αεροδρόμια, ενώ τα πληρώματά τους βρίσκονται σε ετοιμότητα όλη την ημέρα, για να μπορούν να επέμβουν έγκαιρα ανάλογα με τις απαιτήσεις τού Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Τρείς αξιωματικοί τής Πολεμικής Αεροπορίας, δύο διοικητές Μονάδων πυροσβεστικών  αεροσκαφών -πιλότοι και οι ίδιοι- οι αντισμήναρχοι (ιπτάμενοι) κ.κ. Χαρίτων Χαρούσης και  Χρήστος Οικονόμου κι ο μηχανικός σμηναγός  κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, μίλησαν στην «Ελεύθερη Έρευνα» και μας εξήγησαν άγνωστες τεχνικές λεπτομέρειες τού δύσκολου έργου τής αεροπυρόσβεσης.

0 Αόρατη Ελλάδα, Τόποι απαγορευμένης πρόσβασης

Το γήινο πεδίο φυλάσσεται, κυρίες και κύριοι! Τη στιγμή που εσείς κοιμάστε τη νύχτα, σε όλα τα μέρη υπάρχει κάποιος που φυλάει σκοπιά με ένα όπλο στο χέρι. Αναζητείστε να μάθετε τον απίστευτο αριθμό τόπων απαγορευμένης πρόσβασης, μόνο στη χώρα μας.  
 
Στρατιωτικές βάσεις, συνοριακές περιοχές, στρατόπεδα και ερευνητικά κέντρα, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, σπηλιές, βουνά ολόκληρα, δάση, νησιά, περιφραγμένες εκτάσεις, μεταλλεία, λόφοι, διόδια, τελωνεία, αστυνομικές περιοχές, εκκλησιαστικά εδάφη, αλλά και τεράστιες εκτάσεις χωρίς ούτε έναν δρόμο (άρα και χωρίς δυνατότητα πρόσβασης).

0 Η Μυστική Πόλη

Το 1942, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε εντελώς αθόρυβα να κλείνει πάνω από 60.000 στρέμματα στο Ανατολικό Τενεσί για το "Σχέδιο Μανχάταν" -το μυστικό πρόγραμμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. Η κυβέρνηση χρειαζόταν γη για τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιούνταν για την τελειοποίηση και ανάπτυξη των πυρηνικών υλικών για τα νέα όπλα, χωρίς να τραβήξει την προσοχή των κατασκόπων του εχθρού.

Το αποτέλεσμα ήταν μια μυστική πόλη που ονομάστηκε Oak Ridge που στέγασε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειες τους. Ολόκληρη η πόλη και οι εγκαταστάσεις ήταν περιφραγμένες, με ένοπλους φρουρούς σε όλες τις εισόδους. Οι εργαζόμενοι είχαν ορκιστεί μυστικότητα και ενημερώνονταν μόνο για τα ιδιαίτερα καθήκοντα που απαιτούνταν για την εργασία τους. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν την ακριβή φύση του τελικού προϊόντος τους μέχρι που οι πυρηνικές βόμβες έπεσαν στην Ιαπωνία το 1945.

0 Manakin-το πουλί που τραγουδάει με τα φτερά του

Το manakin (Machaeropterus deliciosus) είναι ένα μικρό πουλί, το οποίο ζει και αναπαράγεται στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς των Άνδεων, στην Κολομβία και το βορειοδυτικό Εκουαδόρ. Ανήκει στην οικογένεια manakin, που περιλαμβάνει μικρά  πουλιά της τροπικής και υποτροπικής Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. 
Το manakin έχει την εξαιρετική ικανότητα να τραγουδάει με τα φτερά του!! Πως το καταφέρνει;;;
Ο ήχος που παράγεται είναι μηχανικός και μοιάζει με αυτόν του βιολιού. Το manakin έχει τη δυνατότητα να κουνά τα φτερά του πάνω-κάτω 100 φορές το δευτερόλεπτο. Συγκριτικά αναφέρω ότι το κολιμπρί κουνάει τα φτερά του 50 φορές το δευτερόλεπτο. 1.400 διαφορετικοί ήχοι παράγονται κατά τη διάρκεια αυτών των κινήσεων. Για να μπορεί να αντέχει σε αυτήν την επαναλαμβανόμενη κίνηση των φτερών του το manakin ανάπτυξε κόκαλα στα φτερά του, όταν στα περισσότερα πουλιά τα κόκαλα είναι κούφια για να διευκολύνεται η πτήση τους.

0 Το όρος Κυλλήνη ή Ζήρια

H Κυλλήνη (ή Ζήρια) είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στον νομό Κορινθίας. Το ύψος της είναι 2.374 μέτρα.
H ονομασία του βουνού Κυλλήνη οφείλεται στο ανάγλυφό του, που δημιουργεί πολλές κοιλότητες και λακκώματα. Το βουνό λέγεται και Ζήρια (πιθανόν από τη σλαβική λέξη ζήρι (=βελανίδι). Είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά που έχει τόσες κορυφές πάνω από 2.000 μ. (πέντε στη Μεγάλη και τρεις στη Μικρή Ζήρεια). Από αυτές η υψηλότερη λέγεται “Ψηλή Κορφή” και έχει ύψος 2.374 μ.

0 Η Αφροδίτη, η Σελήνη, ο Δίας και οι Πλειάδες σε μια φωτογραφία

φωτογραφία: Miguel Claro

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Portel της Πορτογαλίας λίγο πριν την αυγή τις 15 Ιουλίου 2012. Το σπαθί του αγάλματος του Dom Nuno Alvares Pereira φαίνεται να διαπερνάει το φεγγάρι που βρίσκεται σε χάση. Ο Δίας είναι πάνω και δεξιά από τη Σελήνη. Η Αφροδίτη είναι κάτω από το σπαθί του Pereira και οι Πλειάδες στην κορυφή.

Ο Dom Nuno Alvares Pereira ήταν Πορτογάλος στρατηγός που είχε αποφασιστικό ρόλο στην κρίση του 1383-1385 που εξασφάλισε την ανεξαρτησία της Πορτογαλίας από την Καστίλη. Αργότερα έγινε μυστικιστής, ανακηρύχθηκε όσιος από τον Πάπα Βενέδικτο XV το 1918 και αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Βενέδικτο XVI το 2009. Το σπαθί του είναι στραμμένο προς τα κάτω ως σημάδι ειρήνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...