ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

0 Η καινουρια κολεξιον στα ΖΑΡΑ

Ο παντεπόπτης οφθαλμός στην πυραμίδα... 
Εντάξει, εννοείται δεν φταίει το μαγαζί γι' αυτό... αλλά η πρακτική του συστήματος για την χειραγώγηση μας σε τέτοιους συμβολισμούς (Δείτε εδώ την πρακτική τους)

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για τη φωτογραφία.

0 Παλιά Θεσσαλονίκη...Φωτογραφικό Ταξίδι στο παρελθόν

0 Αν δεν είχε σεισμούς, η Κρήτη θα ήταν Σαχάρα ή Σιβηρία

Άποψη από το φαράγγι της Σαμαριάς
«Όλη η ομορφιά της Κρήτης οφείλεται ... στους σεισμούς της»!
 
Ο σεισμός έχει συνδυαστεί με καταστροφές, τρόμο, θύματα και άλλα δεινά. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί που συνδυάζουν τους σεισμούς με την ομορφιά των τοπίων!

Κι όμως η ομορφιά της φύσης, το ανάγλυφο της, τα βουνά, οι ακρογιαλιές ... όλα οφείλονται στις σεισμικές διεργασίες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νήσος Κρήτη που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για πληθώρα επιστημών!

Ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Made in Creta χαρακτήρισε το νησί ως «κορυφαίο γεωγραφικό χώρο» που συνδυάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων που είναι εμφανή σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό το περιβάλλον οφείλεται και ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε.

0 Υγιεινή αλλά ακριβή η μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή είναι υγιεινή, αλλά εν μέσω οικονομικής κρίσης πολλοί φτωχοί της Μεσογείου δεν την προτιμούν πλέον λόγω κόστους.
Η Μεσογειακή διατροφή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής διεθνώς και συνεχώς νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα οφέλη που παρέχει στην υγεία για ποικίλες παθήσεις (καρδιά, καρκίνος, διαβήτης κ.α.). Όμως, σύμφωνα με μια νέα ιταλική μελέτη, στην ίδια την Ευρωπαϊκή Μεσόγειο πολλοί είναι αυτοί, ιδίως μεταξύ των πιο φτωχών, που δεν ακολουθούν την Μεσογειακή διατροφή, επειδή τη θεωρούν ακριβή, ιδίως εν μέσω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί επιστήμονες, αυτό το κατ' εξοχήν υγιεινό μοντέλο διατροφής φαίνεται να τρίζει υπό το βάρος της κρίσης.

0 Το πρώτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του κόσμου

Εξαρτάται από το αντιλαμβάνεται κανείς το "αυτοκίνητο".

Δείτε και το πρώτο ατύχημα στην Ελλάδα

Το 1869, η Ιρλανδή επιστήμονας Mary Ward επέβαινε σε ένα ατμοκίνητο αυτοκίνητο φτιαγμένο από τις ξαδέρφες της. Καθώς βρισκόντουσαν στο δρόμο, η Ward πετάχτηκε από το κάθισμα της και έπεσε στις ρόδες του οχήματος. Μια από τις ρόδες την πάτησε και της έσπασε το σβέρκο, σκοτώνοντας την επί τόπου.

Η πόλη του Οχάιο ισχυρίζεται πως εκεί συνέβη το πρώτο ατύχημα με βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Το 1891, ο μηχανικός James Lambert οδηγούσε μια από τις εφευρέσεις του, ένα πρόωρο βενζινοκίνητο όχημα, όταν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Επιβαίνοντας ήταν και ο James Swoveland. Το όχημα χτύπησε μια ρίζα δέντρου που προεξείχε από το έδαφος. Ο Lambert έχασε τον έλεγχο και το όχημα συνετρίβη σε ένα φανάρι. Και οι δυο άντρες τραυματίστηκαν ελαφριά.

0 Η Γη όπως δεν την έχετε ξαναδεί


Ο πρώτος δορυφόρος – παρατηρητής του πλανήτη μας από τη Nasa (1690), καθώς και όσοι συνέχισαν το έργο του, μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα, με λίγα κλικ να μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της Γης.

Εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες της Διαστημικής Υπηρεσίας δημοσιεύτηκαν στο νέο e-book και εφαρμογή για iPad της Nasa.

Οι φωτογραφίες αυτές μας δείχνουν πως φαίνονται από το διάστημα τα ξεχωριστά χρώματα και οι ασυνήθιστοι σχηματισμοί στεριάς και θάλασσας που υπάρχουν στη Γη… Απολαύστε τις καλύτερες εικόνες των δορυφόρων Terra, Landsat 5, Landsat 7, EO-1, και Aqua.

0 Ποιο είναι και που φυλάσσετε τελικά το πρωτότυπο ημερολόγιο των Μάγιας - Σπάνιες φωτογραφίες

Στην Δέσδρη, σε ένα γυάλινο αλεξίσφαιρο, σκοτεινό υπόγειο θάλαμο, της Πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης διατηρείτε το 39 σελίδων ημερολόγιο των Μάγιας, που πολύ λόγος γίνεται εν όψη του 2012.

Σε υγρασία 50%, θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου και ένταση φωτός 50 lux, είναι η ιδανικές συνθήκες για την συντήρηση του πολιτιστικού αυτού Θησαυρού, λέει ο διευθυντής της βιβλιοθήκης Thomas Burger, οποιαδήποτε απόκλιση από τις συνθήκες αυτές θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα το χειρόγραφο αυτό. Δείτε παρακάτω τις σελίδες του κειμηλίου...

0 Η λέαινα που έχει αδυναμία στις φωτογραφικές μηχανές

Πήρε την κάμερα αντί για το γεύμα της

Οι φωτογράφοι Άγριας Φύσης προσπαθούν να μη βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν το ίδιο και για τον εξοπλισμό τους.

Ο Ed Hetherington είχε μία ξεχωριστή ιδέα για μία φωτογράφιση στη Zimbabwe, ωστόσο μία λέαινα τα κατέστρεψε όλα!

Ο Hetherington είχε τοποθετήσει μία κάμερα δίπλα σε ένα νεκρό βουβάλι, με σκοπό να απαθανατίσει από κοντά τη στιγμή που το θηλυκό λιοντάρι θα έτρωγε το γεύμα του.

Ωστόσο η λέαινα φάνηκε πως έχει… αδυναμία στα gadgets και επέλεξε να πάρει την κάμερα, αντί για το φαγητό της.

2 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΩΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΝΑΪΤΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!

Είναι να τρελαίνεται κανείς!!! Αρχικά, νομίζαμε ότι επρόκειτο περί κακόγουστου αστείου, όμως είναι αλήθεια! Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ «ΝΑΪΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» για την απελευθέρωση της πόλης!!!

Ποιοι είναι οι "Ναϊτες Ιππότες";;; Συνεχιστές, λέει, των γνωστών Ναϊτών Ιπποτών του Ναού της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, για τους οποίους υπάρχει πληθώρα σκοτεινών σημείων!

Είναι ή συνδέονται με την Μασωνία;

Φυσικά! Μάλιστα, θεωρούνται ως ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ των σύγχρονων Τεκτόνων!!!

Τα λεγόμενα "Ροδοσταυρικά" και "Ναϊτικά" τάγματα, "γέννησαν" τους "Πεφωτισμένους" και εδραίωσαν τους Μασώνους, κάτω από την καθοδήγηση των Σιωνιστών!!!

0 Ο ήλιος στην παγκόσμια μυθολογία

Οι αναπαραστάσεις του ζωοδότη μοχλού του κόσμου στις αντιλήψεις των ανθρώπων!

Οι πανοραμικές εικόνες του ήλιου που παρέχει πλέον η NASA προσφέρουν συναρπαστικές αποτυπώσεις του αστεριού που ευθύνεται για τη ζωή στη Γη.

Η απομυθοποίηση ωστόσο του ήλιου και ο «υποβιβασμός» του από το θεϊκό κύρος που του απέδιδαν για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι είναι μια σχετικά καινούρια ιστορία.

Οι μυθολογίες των κοινωνιών και των πολιτισμών της οικουμένης βρίθουν από εξωφρενικές αναπαραστάσεις του αστεριού και ευφάνταστες ιστορίες για το πώς βρέθηκε εκεί πάνω.

Ο ήλιος, με τη μαγική του δύναμη να δίνει ζωή, δεν θα μπορούσε να μη λογίζεται θεός, ούτε και να μη συνδέεται ευθέως και με άλλες όψεις της καθημερινής ζωής.

0 Η ιστορία με τους Δροσουλίτες - Τα φαντάσματα του Φραγκοκάστελλου

Μια απίστευτη ιστορία από την Κρήτη... Κάθε χρόνο στα τέλη του Μάη, με την πρωινή δροσιά εμφανίζονται οι «Δροσουλίτες», τα φαντάσματα των νεκρών πολεμιστών του Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη που υπερασπίστηκαν το κάστρο Φραγκοκάστελλο από τους Τούρκους (Φραγκοκάστελλο, ιστορία).

Εξακόσια παλικάρια πολέμησαν ενάντια σε 8.000 τούρκους. Αντεξαν περισσότερο από μια βδομάδα αλλά στο τέλος χάθηκαν οι 335 από αυτούς, μαζί κι ο αρχηγός τους. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 800 στρατιώτες.

Οπως λέει ο θρύλος, τα κορμιά των πολεμιστών του Νταλιάνη έμειναν άταφα, ώσπου δυνατός άνεμος φύσηξε κι έφερε την άμμο από τούς αμμόλοφους της παραλίας "Ορθή Αμμος" και τα σκέπασε.

0 Οι Ολλανδοί ψηφίζουν Κνωσό

«Πρωταθλήτρια» στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ως ο καλύτερος αρχαιολογικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύεται η Κνωσός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποίησε το Ζoover.

Το zoover.nl είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πόρταλ της Ολλανδίας, τόσο για την πραγματοποίηση κρατήσεων όσο και για τη σύγκριση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων, βάσει αξιολόγησης των ίδιων των επισκεπτών.

Για την «πρωτιά» της Κνωσού, το oλλανδικό portal έστειλε σχετικό έγγραφο στους υπευθύνους του αρχαιολογικού χώρου, συγχαίροντάς τους για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του.

0 Γιατί τα πιόνια της Monopoly είναι αυτά που είναι;

Μέχρι το 1935, η Monopoly είχε πάρει τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Δυο χρόνια αργότερα, οι αδερφοί Πάρκερ έβαλαν τα μεταλλικά πιόνια των παικτών, το αυτοκίνητο, το ψιλό καπέλο, το σίδερο, το παπούτσι και την δαχτυλήθρα. Γιατί; Δείτε τι λέει ο John Chaneski, ένας ειδικός στα επιτραπέζια:

Όταν η Monopoly δημιουργήθηκε στις αρχές του 1930, δεν υπήρχαν τα πιόνια όπως τα ξέρουμε σήμερα, οπότε χρησιμοποίησαν τις μινιατούρες που έδινε εκείνη την εποχή το Cracker Jack (το πρώτο junk food).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...