ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

0 Το πρώτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του κόσμου

Εξαρτάται από το αντιλαμβάνεται κανείς το "αυτοκίνητο".

Δείτε και το πρώτο ατύχημα στην Ελλάδα

Το 1869, η Ιρλανδή επιστήμονας Mary Ward επέβαινε σε ένα ατμοκίνητο αυτοκίνητο φτιαγμένο από τις ξαδέρφες της. Καθώς βρισκόντουσαν στο δρόμο, η Ward πετάχτηκε από το κάθισμα της και έπεσε στις ρόδες του οχήματος. Μια από τις ρόδες την πάτησε και της έσπασε το σβέρκο, σκοτώνοντας την επί τόπου.

Η πόλη του Οχάιο ισχυρίζεται πως εκεί συνέβη το πρώτο ατύχημα με βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Το 1891, ο μηχανικός James Lambert οδηγούσε μια από τις εφευρέσεις του, ένα πρόωρο βενζινοκίνητο όχημα, όταν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Επιβαίνοντας ήταν και ο James Swoveland. Το όχημα χτύπησε μια ρίζα δέντρου που προεξείχε από το έδαφος. Ο Lambert έχασε τον έλεγχο και το όχημα συνετρίβη σε ένα φανάρι. Και οι δυο άντρες τραυματίστηκαν ελαφριά.

Το πρώτο ατύχημα με πεζό και αυτοκίνητο συνέβη μερικά χρόνια αργότερα. Το 1896, η Bridget Driscoll κατέβαινε από ένα ταξί στο Λονδίνο και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Arthur Edsall. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε εκείνο το όχημα ήταν 6 χλμ/ ώρα! Αμέσως συνελήφθη ο Edsall αλλά ο θάνατος της Driscoll θεωρήθηκε ατύχημα και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα ευχήθηκε "τέτοιο πράγμα να μη συμβεί ποτέ ξανά". Την ίδια χρονιά, ένας ποδηλάτης σκοτώθηκε από αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώτος θάνατος οδηγού απ΄σύγκρουση -χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν αυτός της Ward- συνέβη το 1898, όταν ο Άγγλος Henry Lindfield και ο γιος του οδηγούσαν από το Μπράιτον στο Λονδίνο. Ενώ έφταναν στο τέλος του ταξιδιού τους, ο Lindfield έχασε τον έλεγχο του οχήματος ενώ κατέβαινε ένα λόφο. Έπεσαν σε έναν φράχτη και ο Lindfield εκτοξεύτηκε από το κάθισμα του πριν το όχημα πέσει πάνω σε δέντρο και εγκλωβιστεί το πόδι του. Ο γιος του δεν έπαθε τίποτα και έφυγε να βρει βοήθεια. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκοψαν το πόδι του Lindfield, ο οποίος παρέμεινε αναίσθητος και την επόμενη μέρα πέθανε.

Ξωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...