ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

0 Μετά την Ελλάδα, ο ΓΑΠ θα σώσει τον πλανήτη!!

Αφού ο Γιώργος Παπανδρέου «έσωσε» την Ελλάδα, τώρα ανοίγει τα «φτερά» του για να σώσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί το μέλλον της Ευρώπης να κρίνεται στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα να βυθίζεται στην ύφεση και το κόμμα του να μετατρέπεται σε Ε.ΔΗ.Κ με παραλίγο μονοψήφια ποσοστά, ωστόσο στο Γιωργάκη φαίνεται πως δεν καίγεται καρφί. Πήρε το παπάκι που του χάρισαν οι Πράσινοι της Γερμανίας και αναχωρεί για το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη για την Κλιματική αλλαγή ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

0 Το αντικείμενο που κατέγραψε η NASA δίπλα στον Ερμή

Δείτε το βίντεο

Ένα γιγάντιο αντικείμενο δίπλα στον πλανήτη Ερμή που καταγράφηκε από τηλεσκόπιο της NASA έχει κινήσει το ενδιαφέρον όσων πιστεύουν σε UFO αλλά και όσων ασχολούνται με την αστρονομία. Όπως είναι φυσικό, οι μεν πρώτοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα εξωγήινο σκάφος, ενώ οι δεύτεροι αποκλείοντας την εκδοχή αυτή, προβληματίζονται περί τίνος πρόκειται.

0 Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη που αγάπησα και έκλαψα. - - - Μην το χάσετε


Κωσταντινούπολη... η Πόλη που ερωτεύτηκα.
Ωραίες αναμνήσεις γλυκές νοσταλγικές, πόλη μου φέρνουν το χρόνο πίσω, άπειρα αισθήματα εικόνες μακρινές, στην σκέψη στην καρδιά μου δεν θα σβήσω.

Κωσταντινούπολη, Πόλη αγαπημένη, νοσταλγία του νου, πόθος της καρδιάς.
Όταν σ΄αντίκρυσα για πρώτη φορά δεν μου ήσουν άγνωστη. Η εικόνα σου για μένα χανόταν στα βάθη των αιώνων. Σ΄αγάπησα, σε ερωτεύτηκα, σε λάτρεψα. Μια μαγεία απλωμένη παντού, στα χρώματά σου, στον ουρανό που σε σκεπάζει, στον ήλιο που σε ζεσταίνει, στον αέρα που σε δροσίζει....
 

0 Μαξ Καιζερ Ελλαδα Ισλανδια The No-Pay Movement

 
ΜΑΞ ΚΑΙΖΕΡ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ «PRESS TIME»
Στον Γιώργο Καραγιάννη
«Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»

Έχουμε από την άλλη χώρες που αντιστέκονται. Όπως η Ιταλία, ή, ας πάρουμε για παράδειγμα την πολύ ισχυρότερη Γαλλία που αντιτίθεται στη Γερμανία. Αυτή δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο;

0 ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

0 EKTAKTO: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ F.E.M.A CAMPS ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Όπως μεταδίδουμε πρώτοι την είδηση. Σε ενεργοποίηση εντός 72 ωρών των FEMA CAMPS προβλέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Alex Jones στην ιστοσελίδα του. Εν όψη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μιας πιθανής κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, τον νέο ψυχρό πόλεμο μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας. Την επικείμενη εισβολή του Ισραήλ και της Αμερικής στο Ιράν και την ανοιχτή στήριξη των Κινέζων υπέρ του Ιράν όπως και η σημερινή δήλωση του κινέζου προέδρου: "προετοιμασία πολεμικών επιχειρήσεων".  Σηματοδοτούν σημαντικότατες εξελίξεις..

0 Τα παιδία παίζει... επιτραπέζια από το 3500 π.Χ. !


Στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία πριν από αρκετές χιλιετίες αναζητούνται οι ρίζες των επιτραπέζιων παιχνιδιών, που σιγά σιγά εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο για να συνεχίσουν να χαρίζουν ψυχαγωγία, φυσικά, ως σήμερα. Αλλά και στην Ινδία και στην Κίνα τα επιτραπέζια εμφανίσθηκαν νωρίς, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί πότε ακριβώς

Από την άλλη, το βέβαιο είναι ότι αυτά τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, που παίζονταν στο έδαφος, στο πάτωμα ή σε πίνακες ήταν μία δραστηριότητα μόνο για την ελίτ κάθε κοινωνίας, αφού άλλωστε μόνο οι προνομιούχοι, από άποψη θέσης και πλούτου, είχαν τη δυνατότητα να τα κατέχουν αλλά και το χρόνο για να... παίζουν.

0 San Rafael Glacier, Παταγονία



 
Το San Rafael Glacier είναι ένας από τους σημαντικότερους παγετώνες της Βόρειας Παταγονίας στη νότια Χιλή. Πρόκειται για έναν tidewater παγετώνα (δηλαδή είναι κάτι σαν μια παγωμένη παλίρροια) και είναι ο πλησιέστερος παγετώνας στον ισημερινό. Όμως οι μέρες του ίσως και να είναι μετρημένες.

0 Αναπαραστάσεις δεινοσαύρων στην αρχαία τέχνη


Η αναφορά μας της 11ης Ιανουαρίουυ στα αρχαία τεχνουργήματα των προ-κατακλυσμιαίων πολιτισμών, για τα οποία η επίσημη τοποθέτηση των σχετικών επιστημόνων (αρχαιολόγων, παλαιοντολών κλπ. – πλην αρκετών, ωστόσο, φωτεινών εξαιρέσεων) είναι ότι "δεν υπάρχουν", προκάλεσε μεγαλη εντύπωση και συζητήθηκε αρκετά.

Ανάμεσα στα σχόλια που δεχτήκαμε ήταν και η παρατήρηση ότι η χρονολόγηση που δίνεται (καθώς πολλά από τα παραπάνω προέρχονται από την κρητιδική περίοδο,σύμφωνα με χρονολογήσεις των εν λόγω ευρημάτων με τη μέθοδο του Άνθρακα – C14), θα σήμαινε ότι ο άνθρωπος συνυπήρξε με τους δεινοσαυρους (και μάλιστα στη σημερινή του μορφή, όχι ως το πιθηκόμορφο ανθρωποειδές, απο το οποίο μας διδάσκουν στα σχολεία ότι προερχόμαστε
).

2 Στρατηγική και Ρόδος

Ν. Λυγερός
Όταν είσαι ένα όμορφο νησί δεν έχεις ανάγκη από στρατηγική. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι ανάγκη έχει ένα τριαντάφυλλο από έναν ιππότη; Καμία, όσο το προστατεύει. Αν όμως λείψει κι εμφανιστεί η σελήνη με το τσεκούρι της, τότε δεν πέφτουν μόνο τα πέταλα. Όταν είσαι ένα όμορφο νησί, δεν κοιτάς τη θάλασσα.
Η γη σου είναι πιο σημαντική. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι ανάγκη έχει η χαρά από γνώσεις; Η Ρόδος πιστεύει ότι είναι ανεξάρτητη και αυτόβουλη. Δεν λογαριάζει τα Δωδεκάνησα με τον ίδιο τρόπο. Θυμίζει την Κέρκυρα με το Ιόνιο. Διότι δεν συνειδητοποιεί ότι οι ανοιχτές δομές είναι αυτές που με την ανθεκτικότητά τους, της εξασφαλίζουν την ελευθερία της. Κοιτάζει περισσότερο την οικονομία και όχι τη στρατηγική, διότι θεωρεί ότι είναι πιο σημαντική αυτές τις μέρες, δίχως να υπολογίσει το βάθος του χρόνου.

0 Το μεγαλείο της φύσης σε ασπρόμαυρο φόντο

Είδη που απειλούνται με εξαφάνιση απαθανάτισε με το φακό του φωτογράφος

Από ελισσόμενους μπαμπουίνους στο εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής μέχρι ελέφαντες που πίνουν νερό και άγριες λεοπαρδάλεις, απεικονίζονται στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Heinrich van den Berg.

0 12 εντυπωσιακά κάστρα της Ιαπωνίας


Ιαπωνία-η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
 Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν ή Νιππόν και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν "ήλιος" και "αρχή".
 Himeji

Το κάστρο χρονολογείται από το 1333 και είναι γνωστό ως "Λευκός ερωδιός", λόγω του λευκού χρώματός του. Αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από το 1993. 

0 Στηρίξτε το αγαπημένο σας Blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο

Στηρίξτε το αγαπημένο σας Blog διαδίδοντάς το στος φίλους και τους γνωστούς σας.
 Αναζητήστε παλαιότερα άρθρα μας και γνωρίστε την άλλη πλευρα του κόσμου σε όλα τα επίπεδα

0 Το μονοπάτι της ιστορίας του κομπολογιού

 Η ανάγκη του ανθρώπου για την ερμηνεία της ζωής και της δημιουργίας του σύμπαντος, ο φόβος και το δέος που γεννά το άγνωστο περιβάλλον στον άνθρωπο, μαζί με τον εγωισμό του, τον οδηγούν στην ιδέα του Θεού δημιουργού και σωτήρα, στον οποίο προσεύχεται και τον δοξάζει προκειμένου να τον λυτρώσει από τα βάσανά του.Οι αντίξοες συνθήκες της ζωής του ανθρώπου φανερώνουν τις ανάγκες του. Για την κάλυψη των αναγκών, το μυαλό του ανθρώπου γεννά ιδέες και ο άνθρωπος σαν εν δυνάμει θεός - δημιουργός, πραγματώνει τις ιδέες του και υλοποιεί τα αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες του.

Έτσι δημιουργήθηκε το αντικείμενο που μετράει προσευχές το προσευχητάρι το οποίο οι Ινδοί ονόμασαν τσαπαμάλα, οι καθολικοί ροζάριο, οι ορθόδοξοι δεητικό στεφάνι της Παναγιάς και Πατερημί. Ο κάθε λαός λοιπόν όταν έφτασε στην ιδέα του θεού έφτιαξε και το εργαλείο με το οποίο συνδέεται μ' Αυτόν, προσεύχεται σ' Αυτόν προκειμένου να εξασφαλίσει τον παράδεισο. 

0 Η παιδεία των ελεύθερων πολιτών (μέρος 1ο)

Το "παιδομάζωμα" στη σύγχρονη εκδοχή του ονομάζεται δημόσια εκπαίδευση...

Αν υπάρχει μία λύση για όλα τα προβλήματα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά κ.α.) που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και έθνος, τότε αυτή είναι σίγουρα η παιδεία. Όχι όμως αυτή η παιδεία που όλοι γνωρίζουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...