ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

0 Ισπανική γρίππη πλήττει την ευρωζώνη - Αποσχίζεται η Καταλονία στις 25/11;

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η ισπαανική, όχι μόνο η οικονομία, αλλά και η κοινωνία με την απειλή της απόσχισης της Καταλωνίας από το ισπανικό κράτος να είναι πολύ ισχυρή. Οι τράπεζες χρειάζονται άμεσα νέο πακέτο διάσωσης ( 60 δισ. ευρώ) τους Ισπανούς αξιωματούχους έντρομου πλέον να επειλούν εμμέσως πλην σαφώς την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Αφήστε μας να καταρρεύσουμε να δούμε ποιος θα βγει χαμένος» και βέβαια την ανεργία να έχει φτάσει το στο 25% χωρίς καν να έχει υπογραφεί Μνημόνιο για τον δημοσιονομικό τομέα! 


Οι προβλέψεις για βετίωση της ισπανικής οικονομίας βασίζονται στην υπεαισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ισπανία θα αναπτυχθεί 6,5% το διάστημα 2012-2014 (πρακτικά αδύνατον, το πιθανότερο είναι να έχει ύφεση μεγαλύτερη από αυτό το ποσοστό) και από την περασμένη εβδομάδα η απόδοση των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας εκτοξεύτηκε και πάλι πάνω από το 6%. 

0 Το 80% της άγριας βλάστησης δε θα υπήρχε χωρίς τις μέλισσες!

Χωρίς τις μέλισσες η τροφή μας θα περιορίζονταν σε καλαμπόκι, ρύζι και σιτάρι. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά χρειάζονται τη μέλισσα για επικονίαση ενώ το 80% της άγριας βλάστησης οφείλεται στις μέλισσες! 
Γενικότερα πάντως τα έντομα αυτά, που θεωρούνται τα σπουδαιότερα από οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο 15-30% της παραγωγής τροφίμων...
«Ευτυχώς, για μας, η μέλισσα είναι ένα ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο στις αντιξοότητες έντομο», όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο εντομολόγος, καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου και τονίζει πως:


«Χάρις στους μελισσοκόμους οι πληθυσμοί της μέλισσας είναι περισσότεροι από πέρσι στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα τα μελίσσια (οι κυψέλες) αυξήθηκαν από 1.200.000 σε 1.560.000».

0 Περιμένοντας το «τυχαίο γεγονός»…


Η κατάσταση στην Ελλάδα «μυρίζει» πλέον μπαρούτι…

Η τακτική μίας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης σε εντολές της τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο νομοτελειακά γεγονότα: στην απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών και στην εκκωφαντική έκρηξη της κοινωνίας που δεν θα μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει και τα αποτελέσματα της οποίας δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν...


Η αδιαφορία των πολιτικών προς τον λαό -όσο και αν προσπαθούν οι συγκυβερνώντες να το κρύψουν, δεν μπορούν- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία άνευ προηγουμένου οργή, αφού η ευθύνη της δημιουργίας αυτού του κλίματος βαραίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Η δημιουργία ακραίων στοιχείων, συντείνει –όσο παράλογο και αν ακούγεται- στην ταύτισή τους με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Και η δημιουργία των άκρων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ικανούς διακυβέρνησης της χώρας, με κύριο μέλημα τους πολίτες και όχι τους τραπεζίτες.

0 Διαίρει και βασίλευε

Βασική αρχή για να χειραγωγήσεις την κοινωνία είναι η αρχή «διαίρει και βασίλευε». Είναι παλιά αυτή η «συνταγή» και απολύτως αποτελεσματική. Στρέφεις ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον του άλλου, «ποδοσφαιροποιείς» κοινωνικές ή επαγγελματικές τάξεις και το πεδίο είναι ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις την ώρα που οι άλλοι θα παίζουν το παιγνίδι των «καλών» και των «κακών».Προκαλεί εντύπωση τι έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, με χλιαρές αντιδράσεις της κοινωνίας, η οποία ΣΥΝΟΛΙΚΑ έπρεπε να προστατεύσει την τιμή, την αξιοπρέπεια και τα καλώς εννοούμενα κεκτημένα πολλών δεκαετιών.


Προφανώς κι έπρεπε ν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στον τρόπο λειτουργίας του το κράτος και ν αποβληθούν όσοι το λεηλάτησαν-με παραδειγματικές τιμωρίες- αλλά μάλλον δε σταθήκαμε, ούτε εμείς, στο ύψος των περιστάσεων.

0 Το πιο δυνατό μυρμήγκι!

perierga.gr- Το πιο δυνατό μυρμήγκι!
Η φωτογραφία που βλέπετε έλαβε το Α’ Βραβείο από το Συμβούλιο Έρευνας Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών (Biotechnology and Biological Sciences Research Council), και πιο συγκεκριμένα ο φωτογράφος της Thomas Endlein, ένας ζωολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Απεικονίζει ένα ασιατικό μυρμήγκι-υφαντής (weaver ant) της οικογένειας Oecophylla smaragdina (υμενόπτερα) να σηκώνει ένα τεράστιο για το μέγεθός του βάρος της τάξης των 500 mg, που ισοδυναμεί με περίπου 100 φορές το βάρος του σώματός του!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...