ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

0 HiRISE: Καταιγίδα σκόνης στον Άρη

 "Είναι νωρίς το πρωί και ο ήλιος βγαίνει ...» Και από το πουθενά, ένα τεράστιο κύμα σκόνης του Άρη τινάζει το δρόμο του και αρκετή κόκκινη άμμο, πετώντας τα συντρίμμια επάνω στην ατμόσφαιρα. Και οι πλανητικοί επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν το πόσο γρήγορα αυτά στροβιλίζονταν, Αυτές οι καταιγίδες και τα ταξίδια σε όλο την άγονο τοπίο, που ποτέ δεν ήταν σε θέση να πουν ακριβώς πόσο γρήγορα κινούνται αυτοί οι άνεμοι στο εσωτερικό τους. Μέχρι τώρα ...

Χάρη στο έργο του David Choi, ενός μεταδιδακτορικού επιστήμονα στο Goddard Space Flight της NASA Κέντρο Greenbelt, Maryland, είμαστε τώρα σε θέση να καταγράψουμε λογικά τις ταχύτητες του ανέμου μέσω της χρήσης των εικόνων υψηλής ανάλυσης που λαμβάνονται από το HiRISE επί του σκάφους του Mars Reconnaissance Orbiter. Όταν είμαστε τυχεροί, η κάμερα συλλαμβάνει τις καταιγίδες ως "έργο σε εξέλιξη" - και λεπτομέρειες μικρής κλίμακας με χαρακτηριστικά. Με την επισήμανση αυτά τα σήματα με την υπογραφή, του Choi ήταν σε θέση να καθορίσουν την ταχύτητα του ανέμου, γνωρίζοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ των πλαισίων.

0 Λιγότερα τα εγκεφαλικά σε όσους τρώνε σοκολάτα

Ακόμα ένα όφελος της σοκολάτας στην υγεία ανακάλυψαν Σουηδοί ερευνητές. Σε μελέτη με περισσότερες από 33.000 εθελόντριες διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη σοκολάτα έτρωγαν, τόσο λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια πάθαιναν.
Τα ευρήματα προστίθενται στην πληθώρα των επιστημονικών στοιχείων που συσχετίζουν την συστηματική κατανάλωση κακάο με την καρδιαγγειακή υγεία.
Εντούτοις, δεν σημαίνουν πως μπορεί κανείς να τρώει ακατάσχετα σοκολάτες, διότι περιέχουν πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Σουζάνα Λάρσον, από το Ίδρυμα Καρολίνσκα, στην Στοκχόλμη.

0 Εντυπωσιακά ναυάγια...

Δείτε μερικά εντυπωσιακά ναυάγια από όλο τον κόσμο....

0 Πως οι Εβραίοι μας διαιρούν και μας υπονομεύουν εθνικά

0 "Έλληνες ζείτε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου!"

Ο Orlando Bloom, ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς του Hollywood και σύζυγος της καλλονής Miranda Kerr είναι φανατικός λάτρης της χώρας μας! Σε συνέντευξη του στον Γιώργο Σατσίδη η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», ο γοητευτικός ηθοποιός στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στην πολύπαθη Ελλάδα: «Σίγουρα στην Ελλάδα συμβαίνουν πολύ άσχημα πράγματα, όμως, ο,τι κακό κι αν γίνεται, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι ζείτε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να σας δίνει φως!»

0 Μήπως κάποτε στο Ελληνικό σύνταγμα υπήρχαν νόμοι που πρέπει να επανέλθουν για μερικές περιπτώσεις;;;

Μήπως σε αυτή την χώρα κάποτε υπήρχαν νόμοι που στην περίπτωση των κλεφτο-δολοφόνο- βιαστών με τα καλάσνικοφ θα πρέπει να σκεφτούν οι αρμόδιοι να τους επαναφέρουν;

Ας ρωτήσουμε τις γυναίκες που βιάστηκαν κατακαιρούς από αυτούς τους ψευτόμαγκες αν έχουν υπόψιν κάποιον νόμο που οι ίδιες θεωρούν ότι πρέπει να γίνει άρση της απαγόρευσης του, και να δούμε τι θα απαντήσουν.

Μιλάμε βέβαια για νόμους που απαγορεύθηκαν το 2004 με την επικύρωση του 13ου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής σύμβασης  που αναφερόταν στα ανθρώπινα δικαιώματα...

0 Τσε Γκεβάρα: «Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε»

Ο παρακάτω λόγος εκφωνήθηκε από τον Τσε στο Θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, στις 30 Απριλίου 1963. Η εκδήλωση έγινε παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς και διοργανώθηκε από την Κουβανική Επαναστατική Συνομοσπονδία Εργατών (CTC-R) και το Υπουργείο Βιομηχανίας του οποίου ο Γκεβάρα ηγείτο.


Σύντροφοι,
συναντιόμαστε άλλη μια φορά, την παραμονή της Διεθνούς Εργατικής Γιορτής για να τιμήσουμε τους συντρόφους εκείνους που ξεχώρισαν με τις προσπάθειές τους στις παραγωγικές υπηρεσίες της χώρας μας, στις υπηρεσίες του ευγενούς σκοπού της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, σαν πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε μια απ’ τις επιχειρήσεις στις οποίες μοιράζεται το υπουργείο μας. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα προηγούμενων μηνών, είχαμε περιοδικές συζητήσεις με τους συντρόφους εκείνους που, μήνα με το μήνα με την αφοσίωσή τους στην εργασία, ξεχώρισαν ανάμεσα στους εργάτες των επιχειρήσεών μας....

0 Χαρτογραφήθηκε πλήρως ο γενετικός κώδικας του «Μαύρου Θανάτου» [βίντεο]

Χαρτογραφήθηκε πλήρως ο γενετικός κώδικας μίας από τις φονικότερες επιδημίες στην Ιστορία.
Πρόκειται για τη βουβωνική πανώλη ή «Μαύρο Θάνατο», ο οποίος τον 14ο αιώνα σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού.
Για την πλήρη γενετική ανάλυση του βακτηρίου χρησιμοποιήθηκε DNA από θύματα της επιδημίας, που έχουν θαφτεί στο νεκροταφείο East Smithfield του Λονδίνου. Το επίτευγμα μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν τις αλλαγές που έχει υποστεί η ασθένεια με το πέρασμα του χρόνου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες περίπου 2.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πανώλη κάθε χρόνο.
Δείτε το βίντεο:

0 Ξέχασαν όλοι το Μανώλη

Βαφτίστηκε το κοριτσάκι του άτυχου Μ.Καντάρη

Πέντε μήνες μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα, ξεχασμένοι από την πολιτεία οι συγγενείς του αδικοχαμένου πατέρα βρέθηκαν στο Κατάκολο Ηλείας για τη βάφτιση της κόρης του.

Και το όνομα αυτής... Εμμανουέλα. Ηταν η φράση που έφερε δάκρυα στα μάτια των λίγων συγγενών που εκλήθησαν να δουν το παιδί του Μανώλη Καντάρη να μπαίνει στην κολυμπήθρα της βάφτισής του και να παίρνει το όνομα του πατέρα του. Στις 24 Σεπτεμβρίου και σχεδόν πεντέμισι μήνες μετά την άγρια δολοφονία του 44χρονου Μανώλη το πρωινό εκείνο που θα γεννιόταν η μικρούλα, η οικογένεια Καντάρη βάφτισε το μωρό της.

0 Μπαχαλάκηδες και δυνάμεις καταστολής ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί στην Ιταλία!

Κυκλοφορεί αυτή την ώρα στο διαδίκτυο στην γειτονική Ιταλία. Όχι μόνο σε "αντικαθεστωτικά" blogs αλλά και σε ιστολόγια ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι όπως αυτό από όπου πήραμε την φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε (από το site του περιοδικού L' espresso για την ακρίβεια).
Στην Ιταλία μιλάνε ανοιχτά πλέον για ομάδες "μεταμφιεσμένων αστυνομικών" με κουκούλες που υποδύονται τους καταστροφείς/κουκουλοφόρους.


0 " ΕΛΛΗΝΕΣ και ΦΟΒΟΣ ΔΕ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. Ένα τραγούδι με φωνές διασήμων

0 Νέος αστεροειδής κοντά στη Γη

Μια ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων ανακάλυψε πρόσφατα –το Σεπτέμβριο- ένα νέο αστεροειδή με τροχιά που το φέρνει πολύ κοντά στη Γη, κατατάσσοντας τον στα πλησίον του πλανήτης μας αντικείμενα NEO (Near Erath Objects)....

Η ομάδα πραγματοποίησε την ανακάλυψή της από τηλεσκόπιο στις Κανάριους νήσους ονομάζοντας τον αστεροειδή 2011 SF108. Αν και ο 2011 SF108 δεν αντιπροσωπεύει κάποιο κίνδυνο για τον πλανήτη, θα περάσει σε σχετικά μικρή –για τα αστρονομικά δεδομένα απόσταση- περίπου 30 εκατ. χλμ. κάτι που τον κατηγοριοποιεί στα εν δυνάμει επικίνδυνα αστρικά σώματα.

0 Τα πιράνχα επικοινωνούν μεταξύ τους! Μάθετε πως

Τρεις συγκεκριμένους ήχους, χρησιμοποιούν τα πιράνχα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους! Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λιέγης οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο κάθε ήχος αντιστοιχεί σε διαφορετικό τύπο επικοινωνίας.
   Οι ερευνητές πραγματοποίησαν την έρευνά τους τοποθετώντας υδρόφωνα σε δεξαμενές όπου υπήρχαν πιράνχας και παράλληλα κινηματογραφούσαν τις κινήσεις τους ώστε να συνδέσουν τους ήχους με τις συμπεριφορές.
  Οι τρεις διαφορετικοί ήχοι που καταγράφηκαν, "μεταφράστηκαν" ως εξής:

0 Περίεργο ψάρι πιάστηκε στην Κρήτη!

Ένα περίεργο όσο και.. ευμεγέθες ψάρι εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκαλώντας την περιέργεια των ψαράδων και την κινητοποίηση του λιμενικού, του ΟΛΗ αλλά και ειδικών επιστημόνων .
  Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο Cretalive.gr, (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία), το ψάρι, που το μήκος του έφτανε το 1,5 μέτρο και ζύγιζε περίπου 30 κιλά, ψαρεύτηκε ήδη νεκρό και σε αποσύνθεση και μεταφέρθηκε στην "γλίστρα" της προβλήτας 6 του λιμανιού .

0 Απίστευτα τοπία από το διάστημα...

Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από διάφορα σημεία της Γης όπως φαίνονται από το διάστημα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...