ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

0 12 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Νεάντερταλ

Νεάντερταλ
«Ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ (Homo neanderthalensis), ή απλά Νεάντερταλ, είναι είδος το οποίο εμφανίστηκε 130.000 χρόνια πριν και υπήρξε μέχρι πριν 35.000 χρόνια. Η ονομασία του προέρχεται από την κοιλάδα Νεάντερνταλ της Γερμανίας, όπου το 1856 ανακαλύφθηκαν από εργάτες απολιθωμένα οστά τα οποία αποδόθηκαν στο συγκεκριμένο είδος» γράφει η Wikipedia.

Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τους Νεάντερνταλ είναι από ένα πλάσμα εκφυλισμένο και καμπουριαστό, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώτος σκελετός που ανακαλύφθηκε, βρέθηκε από τους επιστήμονες ότι έπασχε από αρθριτικά, αναφέρει η ιστοσελίδα discovermagazine.com.
Ο συντάκτης του άρθρου Jonathon Keats συνέταξε μια λίστα με μερικά ακόμη πράγματα που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε για τους Νεάντερνταλ:

2 Οι 10 ωραιότερες λίμνες του Θιβέτ

perierga.gr - Οι 10 ωραιότερες λίμνες του ΘιβέτΥπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εντυπωσιακών λιμνών που είναι διάσπαρτες στο Θιβέτ, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις πανέμορφα τοπία. Λίμνες αλμυρού ή γλυκού νερού, γαλάζιες ή πράσινες, διάφανες ή εξωτικές συνθέτουν μια μαγευτική ομορφιά που προκαλεί τους επισκέπτες να εισέλθουν σε μια ψευδαίσθηση. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι το υψόμετρο είναι πάνω από 3.000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, τότε καταλαβαίνει γιατί το τοπίο γίνεται μαγικό. Ίσως γιατί πέρα από όλα τα άλλα κανείς δεν περιμένει να συναντήσει λίμες τόσο ψηλά!
1. Λίμνη Manasarovar

Η επιφάνειά της είναι 320 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 4.556 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ είναι η υψηλότερο λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο....

0 Μπαλάκι του γκολφ προσκρούει σε ατσάλινη επιφάνεια με 240 χλμ/ώρα

Τι γίνεται όταν ένα μπαλάκι του γκολφ προσκρούει σε ατσάλινη επιφάνεια με 240 χλμ/ώρα;

Δείτε την απάντηση μέσα από ένα εντυπωσιακό Slow Motion βίντεο στα 70,000fps.

0 Ναΐτες Ιππότες: H πρώτη μυστική αδελφότητα της Ευρώπης και η σχέση τους με τον Τεκτονισμό

Το 1118, είκοσι περίπου χρόνια μετά την ίδρυση του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ από το Γοδεφρίγο ντε Μπουγιόν και τους Σταυροφόρους του, εννέα Γάλλοι ιππότες υπό την ηγεσία του Υγ ντε Πεγιέ, ενός ευγενή από την Καμπανία, έφθασαν στους Άγιους Τόπους κι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή γύρω από το Ναό του Σολομώντα, ονομάστηκαν Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες και το τάγμα τους, Τάγμα του Ναού.

Αρχικά οι Ναΐτες ζούσαν στην απόλυτη φτώχια, ενώ ο επικεφαλής τους, Υγ ντε Πεγιέ, μοιραζόταν το ίδιο άλογο με έναν από τους εννιά ιππότες, το Ζωφρέ του Σαιν Ομέρ. Η δύναμη και η επιρροή τους δεν άργησε ωστόσο να μεγαλώσει, εφόσον ανταποκρίνονταν και στην «ιπποτική μόδα» της εποχής τους. Έτσι, δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του Τάγματός τους, ο αριθμός των Ναϊτών έφθασε τους 300 ιππότες και ο στρατός τους αριθμούσε 3000 άνδρες. 
 

0 Freedom fighter: Το ντοκιμαντέρ για την ζωή του ηγέτη Νέλσον Μαντέλα


Τα μεσάνυχτα της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου 2013 έφυγε από τη ζωή ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. 
 Απεβίωσε στο σπίτι του, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του, όπως ανακοίνωσε ο νοτιοαφρικανός πρόεδροςΤζέικομπ Ζούμα.

Το ντοκιμαντέρ "Νέλσον Μαντέλα: Ο μαχητής της ελευθερίας"- ''Nelson Mandela: Freedom fighter'' γυρισμένο το 1998 παρουσιάζει την ζωή του ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, μέσα από την αφήγηση του ίδιου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

0 Φαλκονέρα 47χρόνια μετά: Το ναυάγιο που παρέσυρε στο θάνατο 273 άτομα εξακολουθεί να προκαλεί ρίγος [εικόνες&βίντεο]

Φαλκονέρα 47χρόνια μετά: Το ναυάγιο που παρέσυρε στο θάνατο 273 άτομα εξακολουθεί να προκαλεί ρίγος [εικόνες&βίντεο]
Ηταν 8 Δεκεμβρίου του 1966 όταν έμελε να γραφτεί στην ιστορία ο «Τιτανικός» της Ελλάδας. Το επιβατηγό-οχηματογωγό πλοίο «Ηράκλειον», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς βυθίζεται κοντά στην βραχονησίδα Φαλκονέρα (23 ν.μ. βορειοδυτικά της νήσου Μήλου), με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 273 άνθρωποι.

Το «Ηράκλειον» επρόκειτο να αποπλεύσει στις 19:00 το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 1966 από το λιμάνι της Σούδας, με προορισμό τον Πειραιά. Το δρομολόγιο καθυστέρησε περίπου 20 λεπτά, εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης στο λιμάνι ενός φορτηγού-ψυγείου, βάρους 25 τόνων, το οποίο μετέφερε εσπεριδοειδή. Ο λιμενάρχης Χανίων εξέφρασε επιφυλάξεις για την είσοδο του φορτηγού στο πλοίο, λόγω του βάρους του. Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις ο πλοίαρχος, Εμμανουήλ Βερνίκος παίρνει τη μοιρά, όπως αποδείχθηκε, απόφαση που έμελε να γράψει μία από τις τραγικότερες ναυτικές τραγωδίες. Το ψυγείο-φορτηγό φορτώθηκε βιαστικά, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας. Το πλοίο αναχώρησε για τον προορισμό του στις 19:20 το βράδυ.

0 Τα Νηπιαγωγεία του Δάσους

Διαμορφώνουν έξυπνα και εξωστρεφή παιδιά με αυτοπεποίθηση
Τα ριζοσπαστικά «νηπιαγωγεία για επιστροφή στη φύση», όπου επιτρέπεται στα παιδιά να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να παίζουν με τη φωτιά, εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Γερμανία. «Θα αποδειχθούν τα Waldkindergarten (ή Νηπιαγωγεία του δάσους) η νέα εξαγωγική επιτυχία της Γερμανίας;» αναρωτιέται το «Spiegel».

Η ιδέα ήδη εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και στον Καναδά.

0 Μάτσου Πίτσου-μια διαφορετική ματιά

Το ημερολόγιο έλεγε 24 Ιουλίου 1911, όταν ο Αμερικανός ιστορικός και αρχαιολόγος Χίραμ Μπίνγκαμ, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τις χαμένες πόλεις των Ίνκας, ανακάλυψε μια μεγάλη πέτρινη πόλη, που ήταν σκεπασμένη εξ ολοκλήρου με τροπική βλάστηση. Αυτός ήταν ο πρώτος που οδηγήθηκε στο Μάτσου Πίτσου, το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας, που στο πέρασμα των αιώνων είχε μετατραπεί σε ζούγκλα.

Το Μάτσου Πίτσου χτίστηκε γύρω στο 1450 και χρησίμευε ως αστρονομικό παρατηρητήριο με αρχείο χρονολόγησης, λατρευτικό κέντρο και ως θερινά ανάκτορα των βασιλέων. Εγκαταλείφθηκε όταν ο ηγεμόνας Μάνκο Ίνκα ξεκίνησε τον αγώνα ανεξαρτησίας των Ίνκας από τους Ισπανούς κατακτητές, γιατί, όπως φάνηκε από τα ευρήματα, εκείνη την εποχή στη πόλη χτύπησε μια μεταδοτική ασθένεια.

0 Δείτε τα συγκλονιστικά πορτρέτα από τους απομονωμένους πολιτισμούς στο χείλος της εξαφάνισης [εικόνες]

Το Before They Pass Away είναι μια ισχυρή σειρά ντοκιμαντέρ του φωτογράφου Jimmy Nelson που απεικονίζει δεκάδες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, των οποίων οι άνθρωποι ζουν σε απομόνωση και βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης.


Ταξιδεύοντας στις πέντε ηπείρους, ο άγγλος φωτογράφος καταφέρνει να αναδείξει τις διαφορετικές κουλτούρες που συνάντησε και την ξεχωριστή ομορφιά των 35 διαφορετικών φυλών.

Από την Αιθιοπία και το Νεπάλ, μέχρι την Παπούα Νέα Γουινέα και τη Σιβηρία, ο Nelson παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα που κατοικούνται από τις διάφορες φυλές. Το έργο παρουσιάζει τον πολιτισμικά πλούσιο τρόπο ζωής και τις εμφανίσεις τους. Κάθε κοινότητα αναδεικνύει τα δικά της μέσα επιβίωσης διατηρώντας την πνευματικότητα της και τα διαφορετικά διακοσμητικά στολίδια της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...