ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

0 «Απάτη» ή όχι η κλιματική αλλαγή;

Για ποιόν λόγο διχάζουν τα αίτια των αλλαγών στο κλίμα την επιστημονική κοινότητα

Για ποιόν λόγο διχάζουν τα αίτια των αλλαγών στο κλίμα την επιστημονική κοινότητα
Τα αίτια της κλιματικής αλλαγής συνεχίζουν να διχάζουν την επιστημονική κοινότητα. Αυτό αποδεικνύει νέα έρευνα στις ΗΠΑ όπου το 19% των μετεωρολόγων απέδωσαν τις αλλαγές στο κλίμα αποκλειστικά στην επίδραση του ανθρώπου, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία αντίθετα, θεωρεί ότι φυσικές αιτίες ευθύνονται για τις αλλαγές που παρατηρούνται.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του ιδρυτή του εξειδικευμένου τηλεοπτικού δικτύου για την μετεωρολογία «The Weather Channel», Τζον Κόουλμαν ο όποιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «απάτη» την όλη υπόθεση.
«Είμαι έκπληκτος, συγκλονισμένος και ιδιαίτερα προσβεβλημένος από την υπόθεση, η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία», έγραφε ήδη από το 2007 στο προσωπικό του blog. Φυσικά, η άποψη αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από επιστήμονες, που υποστηρίζουν ότι η ανθρώπινη δράση ευθύνεται καταλυτικά για τις αλλαγές που παρατηρούνται.
Σύμφωνα με την επίσημη θέση της αμερικανικής μετεωρολογικής εταιρείας (AMS), οι αλλαγές του κλίματος οφείλονται σε φυσικά αίτια που όμως εντείνονται από ανθρώπινες δραστηριότητες οι οποίες είναι και στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων. Τέτοιες είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η καύση ορυκτών καυσίμων.
Δεδομένου ότι οι μετεωρολόγοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη, θεωρούμενοι γνώστες αυτού του είδους των θεμάτων, οι απόψεις που διατηρούν αναφορικά με τα αίτια της κλιματικής αλλαγής είναι κομβικής σημασίας.

24h
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...