ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

0 Δέκα λόγοι για να αγαπήσετε τη Μέση Ανατολή

Μπορείτε να αγοράσετε ράβδους χρυσού από ΑΤΜ και να πάτε για ψάρεμα σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο. Όχι όμως να ντυθείτε όπως θέλετε. Για ποια περιοχή μιλάμε; Για τη Μέση Ανατολή. Αγαπήστε την για τα… καλά της!


Η Μέση Ανατολή είναι ένα εκπληκτικό υπαίθριο μουσείο αρχαίων πολιτισμών και περιλαμβάνει διάφορες πολιτισμικές, εθνικές και θρησκευτικές ομάδες. Και όπως κάθε περιοχή, έχει και τη δική της κουλτούρα.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε στη Μέση Ανατολή, όπως το να εκδηλώνεστε ερωτικά απέναντι στο σύντροφό σας δημοσίως, ή να ντύνεστε προκλητικά (ιδιαίτερα σε μερικές χώρες), αλλά και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με το φαγητό και το ποτό. Υπάρχουν όμως και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκεί –σύμφωνα με το cnngo.com- και ίσως πουθενά αλλού. Δείτε ποια…
1. «Ταράξτε» τους αμμόλοφους, Ντουμπάι
Τίποτα δε συγκρίνεται με το να παίρνετε ένα τζιπ και να οδηγείτε στους τέσσερις τροχούς τυχαία, πάνω και κάτω στους αμμόλοφους της ερήμου. Ξεχάστε τα αργά σαφάρι και τα ήσυχα δείπνα σε σκηνές και ανεβάστε λίγο την αδρεναλίνη σας. Αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την έρημο, μόνο στις χώρες του Κόλπου. Προμηθευτείτε πολύ νερό και έχετε μαζί σας ένα σχοινί κι ένα φτυάρι.
Στη Σαουδική Αραβία, η οδήγηση στους αμμόλοφους είναι πιο δημοφιλής στις παραμεθόριες πόλεις, όπως η Al-Khararah. Είναι πιο εύκολο να βρείτε επιχειρήσεις που οργανώνουν εκδρομές στους αμμόλοφους στο Ντουμπάι, αλλά η δραστηριότητα είναι εξίσου δημοφιλής και στη Σαουδική Αραβία. Περισσότερα στο: www.dubaidunebashing.com .
2. Αγοράστε ράβδους χρυσού από ATM, Abu Dhabi
Τα ΑΤΜ στο πιο φανταχτερό ξενοδοχείο του Abu Dhabi, το Emirates Palace Hotel, δεν είναι συνηθισμένα μηχανήματα. Μερικά από αυτά δίνουν ράβδους καθαρού χρυσού!
Επίσης, τα «χρυσά» ΑΤΜ στο ξενοδοχείο είναι επίχρυσα και προσφέρουν στους πελάτες 320 επιλογές που κυμαίνονται από ράβδους χρυσού, μέχρι ειδικά σχεδιασμένα νομίσματα.
Οι τιμές ανανεώνονται συνεχώς ώστε να αντανακλούν την αξία του χρυσού στις διεθνείς αγορές, κάνοντάς το ένα ακριβό σουβενίρ που θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή επένδυση… ή έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρων τρόπο για να απαλλαγούμε από πάρα πολλά ψιλά! Περισσότερα στο: www.emiratespalace.com .
3. Rave στην έρημο, Μαρόκο
Είναι απορίας άξιο πώς το κάθε άτομο μπορεί να βρει το μέρος όπου διοργανώνονται αυτά τα πάρτι! Στρίβει δεξιά μετά τον τέταρτο αμμόλοφο και αριστερά από τον φοίνικα;
Κατά τη διάρκεια των πιο δροσερών μηνών, αμέτρητα rave parties διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές στην έρημο του Μαρόκου. Εκατοντάδες άνθρωποι φέρνουν φαγητό, ποτό και φυσικά βάζουν μουσική για να… ζωντανέψουν τους αμμόλοφους -συνήθως όταν έχει πανσέληνο. Όχι χωρίς εμπόδια βέβαια: Η αστυνομία είναι συχνά παρούσα στα μέρη αυτά και μπορεί να είναι πιο αυστηρή από ό,τι στον έλεγχο των συνόρων.
Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς τα μέρη όπου διοργανώνονται τα πάρτι, είναι από στόμα σε στόμα και να κάνει φιλίες με τους ντόπιους. Για σημαντικά γεγονότα, όπως γάμοι ή η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εταιρείες διοργανώνουν ανάλογα πάρτι στην έρημο Σαχάρα. Περισσότερα στο: www.your-morocco-tour.com .
4. Επισκεφτείτε ένα -μουσείο, Τουρκία
Κοντά στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται ένα τζαμί που ήταν εκκλησία για σχεδόν 500 χρόνια. Η θρησκευτικής αρμονία έχει πραγματικό νόημα σε μια χώρα γνωστή για την ιστορία της στην πίστη.
Από Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στα 1200, ελληνική ορθόδοξη εκκλησία 200 χρόνια αργότερα, η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί για 500 χρόνια από το 1450 μέχρι το 1990. Πλέον είναι ανοικτή ως μουσείο και μπορείτε να δείτε εικόνες του Ιησού και ορθόδοξα ψηφιδωτά, δίπλα σε έναν τοίχο με χαραγμένα λόγια από το Κοράνι. Στον εξωτερικό χώρο θα δείτε περίτεχνες βρύσες και περιποιημένους κήπους. Περισσότερα στο: www.hagiasophia.com/ .
5. Στοιχειωμένες σπηλιές, Oμάν
Στην απομακρυσμένη περιοχή του οροπεδίου Selma, στο Ομάν, μπορεί να ακούσετε θορύβους να βγαίνουν από μια σπηλιά γνωστή ως Majlis Al Jinn, η οποία στα αραβικά σημαίνει «σημείο συνάντησης των πνευμάτων».
Διάφορα σημεία του σπηλαίου, το οποίο είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο, έχουν πάρει το όνομά τους από το ζευγάρι αμερικανών που το ανακάλυψε το 1985 -ένα από τα οποία δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από μέσα!
Από το 2008, δεν επιτρέπεται στο κοινό η είσοδος στο σπήλαιο για να το εξερευνήσουν από μόνοι τους, αλλά σήμερα λειτουργεί ως ένα σπήλαιο που προσελκύει περίπου 100.000 επισκέπτες ετησίως.
Πηγαίνετε με αυτοκίνητο ή με τα πόδια στο οροπέδιο Selma ή μέσω ξενάγησης που περιλαμβάνει και άλλα σπήλαια στο Ομάν. Περισσότερα στο: www.sunsandtour.com/ .
6. Ψαρέψτε από τη λεωφόρο, Αίγυπτος
Η γέφυρα Abbas αποτελεί μέρος μιας εθνικής οδού στην Αίγυπτο, που διασχίζει τον ποταμό Νείλο -και σε μια πολυπληθή πόλη, όπως το Κάιρο, δεν πρέπει να χάνουμε το παραμικρό πεζοδρομημένο ελεύθερο χώρο.
Οι άνθρωποι φέρνουν σπαστές καρέκλες και ψαρεύουν από τη γέφυρα, δίπλα στα αυτοκίνητα που τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες. Αυτή η πρόχειρη αποβάθρα αλιείας είναι πιο δημοφιλής στους ντόπιους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες -αν και κάποια ψάρια που αλιεύονται συνήθως ρίχνονται ξανά τον Νείλο.
7. Διασκεδάστε σε… ένα καταφύγιο, Λίβανος
Φωτογραφία: www.b018.com
Προσέξτε την οροφή αυτού του υπογείου club, που αναδιπλώνεται και αφήνει τα αστέρια να φανούν! Ο συνολικός χώρος του B018, το κάνει ένα από τα πιο hot club στη Βηρυτό, καθώς έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει και να δίνει την αίσθηση ενός καταφύγιου. Ετοιμαστείτε για μια ατέλειωτη νύχτα διασκέδασης… υπογείως. Περισσότερα στο: www.b018.com .
8. Ξοδέψτε 100 δολάρια για τσάι, Ντουμπάι
Φωτογραφία: www.jumeirah.com
Κι όμως, δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ανθρώπους που έχουν εμμονή με το τσάι. Μπορεί 100 δολάρια για τσάι να ακούγεται λίγο ακραίο, αλλά η ώρα για τσάι στο μοναδικό επτά αστέρων ξενοδοχείο στον κόσμο, Burj Al Arab Hotel, είναι περισσότερο για την εμπειρία, παρά για το τσάι καθαυτό.
Άψογη εξυπηρέτηση, κομψοντυμένοι σερβιτόροι και πανοραμική θέα από το μπαρ Skyview, συντελούν για να δημιουργήσουν ένα… βασιλικό κλίμα υπέρτατης περιποίησης. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε fingerfood και ιδιαίτερες εξωτικές γεύσεις τσαγιού. Περισσότερα στο: www.jumeirah.com .
9. Περπατήστε στο δρόμο με τις τσίχλες, Τυνησία
Το χωριό της Τυνησίας Sidi Bou Saïd μοιάζει πολύ με τα ελληνικά νησιά, με μπλε και άσπρα σπίτια να «βλέπουν» στη μαρίνα της πόλης και με έναν κεντρικό δρόμο να το διαπερνά. Στο χωριό αυτό υπάρχει επίσης ο δενδρόφυτος «δρόμος της αγάπης», όπου τα ζευγάρια κολλάνε τσίχλες στα δέντρα, τιμώντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο την αγάπη. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Τυνησίας, 20 χιλιόμετρα από την Τύνιδα και είναι εύκολα προσβάσιμο.
10. Επισκεφθείτε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Κατάρ
Φωτογραφία: www.mia.org.qa
Όταν το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης άνοιξε στη Ντόχα το Νοέμβριο του 2010, διάσημοι «εραστές» της τέχνης και της αρχιτεκτονικής απ’ όλο τον κόσμο κατέκλεισαν το Κατάρ, όπως όταν το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι άνοιξε για πρώτη φορά. Το κτήριο του μουσείου λέγεται ότι είναι το τελευταίο φημισμένο δημιούργημα του 91χρονου αμερικανοκινέζου αρχιτέκτονα Leoh Min Pei (του σχεδιαστή του Λούβρου στο Παρίσι) στο χώρο του πολιτισμού.
Φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ισλαμικής τέχνης στον κόσμο και αποτελεί μέρος μιας σειράς πολιτιστικών πρωτοβουλιών που έχουν κάνει φημισμένο το όνομα μια τόσο μικρής χώρας στον κόσμο της τέχνης.

 http://newingreece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...