ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

0 Banksy εναντίον Robbo: ένας "πόλεμος" με γκραφίτι

Παρακολουθήστε μιά εκπληκτική "μάχη" γεμάτη τέχνη.  Και η ιστορία ξεκινάει το 1985, ο καλλιτέχνης του γκράφιτι King Robbo δημιούργησε ένα από τα πρώτα του γκραφίτι στο Λονδίνο σε μια γνωστή σήραγγα στο Camden.


Μέχρι το 2006, το γκραφίτι είχε σβηστεί, μουντζουρωθεί και μόλις που διακρινόταν.

Δεκέμβριος 2009: Εδώ μπαίνει και ο Banksy... Ξαφνικά εμφανίζεται ένας "εργάτης" που που περνάει μια ταπετσαρία πάνω από το γκράφιτι. Ο Robbo εξοργίζεται και η μάχη αρχίζει.

25 Δεκεμβρίου 2009: Μετά από μια παύση πολλών δεκαετιών, ο King Robbo ξαναχτυπά την ημέρα των Χριστουγέννων, προσβεβλημένος και ανανεωμένος. Ξαφνικά τα ΜΜΕ θυμούνται μια συνάντηση στα τέλη της δεκαετίας του '90, μεταξύ του King Robbo και του ανερχόμενου τότε Banksy. 
Οι λεπτομέρειες είναι θολές, αλλά προφανώς όταν συνέστησαν τον Banksy στον Robbo, εκείνος είπε πως πρώτη φορά τον άκουγε. Ο θρύλος λέει ότι ο Robbo είπε τότε στον άγνωστο Banksy, «Μπορεί να μη με έχεις ακουστά, αλλά δε θα με ξεχάσεις ποτέ".

2010: Έχουν περάσει λίγοι μήνες και ο Banksy, επιτέλους απαντά.

2010: Ο Robbo το διορθώνει. Μάλλον πάει να σβήσει ο πόλεμος.

2010: Μαύρη-μαυρίλα πλάκωσε! Κάποιος άσχετος μπαίνει ανάμεσα και σβήνει τα πάντα. Μπορεί να ήταν το δημοτικό συμβούλιο ή κάποιος που ήθελε να βάλει ένα τέλος.

Ιούλιος 2010: Ο Robbo ξαναχτυπά!

2010: Η μαυρίλα εμφανίζεται και πάλι.

Ιανουάριος 2011: Ο Banksy επιστρέφει με ένα μυστήριο χρυσόψαρο. Ένα σαλόνι που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει. Τουλάχιστον ενσωμάτωσε την εξαθλιωμένη πολυθρόνα.

2 Απριλίου 2011: Με την καριέρα του και πάλι στο προσκήνιο, ο Robbo ξαφνικά και τραγικά δέχεται ένα θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι. Σε 5 μέρες ξεκινούσε έκθεση με τα έργα του στην γκαλερί Signal με τίτλο "Team Robbo – The Sell Out Tour". Πολλοί πιστεύουν πως εξακολουθεί να είναι σε κώμα και αρχίζουν θεωρίες συνωμοσία για τα αίτια του τραυματισμού του. Αλλά η επίσημη εκδοχή είναι πως έπεσε τυχαία. Ο πόλεμος σταματάει. Όλοι ελπίζουν να αναρρώσει.

Νοέμβριος 2011: Ο Banksy αποτίοντας φόρο τιμής στην στον Robbo επαναφέρει το πρώτο γκραφίτι. Προσθέτει ένα σπρέι από το οποίο βγαίνει φλόγα.

Δείτε και άλλες παρεμβάσεις του Robbo σε έργα του Banksy.








http://3otiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...