ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

0 Πομπηία της Ιαπωνίας: Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν 1.400 χρονών πολεμιστή που εξακολουθεί να φοράει την πανοπλία του

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην ιστοσελίδα Kanai Higashiura της Ιαπωνίας έχουν αποκαλύψει τα ερείπια ενός πολεμιστή Kofun και ενός βρέφους που σκοτώθηκαν σε έκρηξη του ηφαιστείου της Harunayama Futatsudake στις αρχές του 6ου αιώνα

Η ανακάλυψη είναι η πρώτη του είδους της και είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο πολεμιστής φοράει ακόμη το κοστούμι του, που ονομάζεται kozaneko ή Keiko.

Με βάση την πανοπλία του, ο πολεμιστής ανήκε σε μια ελίτ ομάδα στρατιωτών.

0 Αύξηση 20% των κρατήσεων από Βρετανία και Γερμανία


tourismos

Ελπιδοφόρα μηνύματα για σταδιακή ανάκαμψη της χειμαζόμενης επί πέντε χρόνια ελληνικής οικονομίας εκπέμπουν τα στοιχεία για τον τουρισμό το 2013.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι κρατήσεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, καταγράφουν αύξηση 20%.

Μία ακόμη ισχυρή ένδειξη βελτίωσης των προοπτικών αποτελεί το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμεύσει 1.000.000 επιπλέον θέσεις για την Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι, εκτιμώντας προφανώς ότι η ζήτηση θα αυξηθεί. Με βάση όλα αυτά τα θετικά στοιχεία, παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι κατά τη νέα σεζόν θα σημειωθεί νέο ρεκόρ ξένων τουριστών με αφίξεις που θα ξεπεράσουν τα 17 εκατ.

0 Αφιέρωμα του BBC στους Έλληνες καλλιτέχνες της κρίσης


bleeps

Αποτελεί ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, κυρίως ανάμεσα στους κύκλους των καλλιτεχνών, ότι «τέχνη» και υλική «ευημερία» δεν πάνε μαζί.

Ότι η υλική ευημερία συνοδεύεται από ένα είδος «εφησυχασμού» και αποευαισθητοποίησης που δεν συμβαδίζει με τα βαθύτερα χαρακτηριστικά της καλλιτεχνικής ύπαρξης: εγρήγορση, ευαισθησία εσωτερική όσο και κοινωνική, καταγγελτικό ύφος κ.ο.κ.


Όσο κι αν ευσταθεί μία τέτοια αντίληψη, η αντίθεση «τέχνης» και «ευημερίας», αν και υπάρχει ως ζήτημα από πολύ παλιά, μόλις στον μοντέρνο 20 αιώνα είδε τον εαυτό της να εγκαθιδρύεται και να παγιώνεται ως νοοτροπία, ταυτόχρονα με την ανάδυση των μοντέρνων κινημάτων (Νταντά, σουρεαλισμός, Καταστασιακοί, Fluxus κ.α.), τα οποία εισήγαγαν στην τέχνη μία έντονη κοινωνικο-πολιτική διάσταση με την ευρύτερη έννοια του όρου.

0 Γιάννης Αγγελάκας-Ταξιδιάρα ψυχή (Η Ταινία)-Full

Η ζωή του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη μέσα από την ματιά της

Μια ταινία για εναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη.

Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε.

 Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ


0 10 πρακτικοί τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσετε το...τσάι

Περιμένοντας τα χιόνια, έτσι για να γίνουν τα Χριστούγεννα πιο ατμοσφαιρικά, τι καλύτερο από το να ανοίξετε το ντουλάπι σας και να φτιάξετε ένα ζεστό, μυρωδάτο και κυρίως θρεπτικό τσάι. Και θυμηθείτε ότι δεν είναι μόνο η γεύση του τσαγιού, που προσφέρει αγαλλίαση αλλά και το …φακελάκι του.

Αν απορείτε για το τι λέμε, απλά σας ενημερώνουμε ότι, το τσάι δεν είναι μόνο για κατανάλωση της μιας φοράς. Το φακελάκι του τσαγιού, που τόσο απερίσκεπτα και μηχανικά πετάτε στο καλάθι των σκουπιδιών, όταν φυσικά βγάλει όλα τα αρώματά του, μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σας, να διώξει τις άσχημες μυρωδιές, να σας απαλλάξει από τσιμπήματα εντόμων και να.....γιατρέψει τα φυτά σας.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αφού λοιπόν, απολαύσατε το τσάι σας, μπορείτε το φακελάκι να το ξαναχρησιμοποιήσετε για να:

0 ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Πρόλογος: Η συνταγογράφηση ακατάλληλων φαρμάκων ή ακόμη και η υπερσυνταγογράφηση για τον απλό λόγο που λέγεται πλουτισμός μέσω commission κοινώς μίζα , είναι τόσο διαδεδομένο σπόρ που η Ελληνική Ιατρική Κοινότητα τόχει αναγάγει σε επιστήμη.
http://thebest.gr/news/index/viewStory/40151

Από Δρ Mercola

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση μέσω συνταγογράφησης έχουν γίνει η «σιωπηλή επιδημία» για πολλά χρόνια, με ένα αμερικανό να πεθαίνει κάθε 19 λεπτά από μια τυχαία συνταγογραφούμενη υπερβολική δόση φαρμάκων, 1  με αποτέλεσμα νάναι  «η μεγαλύτερη τεχνητή επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες. " 2

Ο Δρ Sanjay Gupta, αναπληρωτής επικεφαλής της νευροχειρουργικής στο Grady Memorial Hospital και επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής του CNN, υπογράμμισε πρόσφατα τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς πολλοί Αμερικανοί λαμβάνουν χωρίς να σκεφτούν  ισχυρά παυσίπονα φάρμακα, όπως η μορφίνη και η Oxycontin.
 

0 Το όνειρο της για ένα τέλειο σώμα έγινε εφιάλτης…


Προσοχή: Το άρθρο περιέχει σκληρές εικόνες
Το μεγάλο όνειρο της Valeria Levitin στην εφηβεία ήταν να γίνει μοντέλο, και θα έκανε τα πάντα για να το κάνει πραγματικότητα…

0 Ταξίδι σε 7 ανέγγιχτες χώρες για όσους βαρέθηκαν τα συνηθισμένα


Υπάρχουν χώρες που λίγοι επισκέπτονται και όμως, δειλά δειλά αρχίζουν να προβάλουν στο τουριστικό σκηνικό. Αρπάξτε το σακίδιό σας, για περιπέτειες σε μερικούς από τους πιο «άγνωστους» τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Βαρεθήκατε τα συνηθισμένα; Ωραίο το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, αλλά νομίζετε ότι τίποτα δε σας κάνει πια εντύπωση; Κι όμως, υπάρχουν χώρες και ταξιδιωτικοί προορισμοί που λίγοι επισκέπτονται –κυρίως λόγω ιδιαίτερης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης- και δειλά δειλά αρχίζουν να προβάλουν στο τουριστικό σκηνικό.

Αν λοιπόν ανήκετε στους λεγόμενους πιο… εναλλακτικούς ταξιδιώτες, κάντε μια μικρή έρευνα για τα ισχύοντα σε κάθε χώρα, εξασφαλίστε τα απαραίτητα χαρτιά και αρπάξτε το σακίδιό σας, για περιπέτειες σε μερικούς από τους πιο «άγνωστους» τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

0 11 από τα πιο μυστηριώδη μνημεία και ερείπια του κόσμου

Σε όλο τον κόσμο, σε μέρη όπως το Homestead στη Φλόριντα ή το Yonaguni της Ιαπωνίας υπάρχουν μνημεία και ερείπια η προέλευση των οποίων καλύπτονται από μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει γιατί είχε χτιστεί το Στόουνχεντζ, πως βρέθηκαν μερικά ερείπια στα βάθη των ωκεανών ή ποιος ζήτησε να φτιαχτεί ένα μετά την αποκάλυψη μνημείο σε έναν απομακρυσμένο λόφο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.
Μνημείο με οδηγίες για τους επιζήσαντες της Αποκάλυψης

0 Το νησάκι Poll Islet στην Αυστραλία


Στην φωτογραφία βλέπουμε το νησάκι Poll Islet, το ένα νησάκι από τα τρία που αποτελούν τις "Τρεις Αδερφές" (Three Sisters). Τα άλλα δύο είναι το Bet Islet και το Sue Islet. Τα τρία αυτά τα νησάκια βρίσκονται κάπου 100 χλμ βορειονατολικά του νησιού Thursday, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

0 Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της μέσω διατροφής

Από την Ελένη Παπακωνσταντίνου BA, CNP, RNCP

Εάν έχετε ένα αγαπημένο πρόσωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας [1], (όπως κι εγώ), θα αγαπήσετε αυτή την δημοσίευση. Διαθέτει την εμπνευσμένη ιστορία της Δρ Τέρι Wahls [2],η οποία αντέστρεψε την σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από επτά χρόνια επιδείνωσης απλώς αλλάζοντας τη διατροφή της. Αυτό το έκανε μέσα σε 8 μήνες και μετά πήγε για μια περιοδεία 18 μιλίων με το ποδήλατο, .
Κανένα φάρμακο δεν είναι ποτέ σε θέση να διεκδικήσει τα ίδια αποτελέσματα.
Ερχόμενοι στην ιστορία της, στα τέλη του περασμένου έτους ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρε ποτέ.

Η Δρ Wahls είναι καθηγήτρια Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, όπου διδάσκει, και ειδικεύει στην κλινική τραυματολογία βλάβης του εγκεφάλου. Αυτή η συμβατική γιατρός είχε το θάρρος να κάνει το βήμα έξω από το ιατρικό κατεστημένο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...