ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

0 Γιγαντιαία μέδουσα σε ακτή των Η.Π.Α.

 Μια τεράστια μέδουσα βρήκαν τυχαία σε μια ακτή των Η.Π.Α. ένας πατέρας και ο γιος του καθώς έκαναν τη βόλτα τους. Πρόκειται για τη μέδουσα με χαίτη λιονταριού (Lion's mane jellyfish), που φημίζεται για το οδυνηρό και σπανίως θανατηφόρο τσίμπημά της.


0 Το Θεογέφυρο στον ποταμό Καλαμά

Ο Θύαμις ή Θύαμης ή Καλαμάς είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ηπείρου και ο έβδομος μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Θύαμις είναι το αρχαίο όνομά του, ενώ Καλαμάς αποκαλούνταν στο παρελθόν ο μεγαλύτερος παραπόταμός του, αλλά με το πέρασμα του χρόνου οι δύο ονομασίες ταυτίστηκαν. 

0 Επιστροφή στην φύση

Ο Cody Cobb ταξιδεύει πολύ. Σε τόπους σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Η ματιά του ψάχνει το αναπάντεχο στη σύνθεση, αλλά το αρμονικό στο χρώμα. Λατρεύει το φθινόπωρο, όταν τα κόκκινα φύλλα τού χαρίζουν το απόλυτο κοντράστ για τις εικόνες του, αλλά δεν δυσκολεύεται να βρει τις κατάλληλες συνθήκες και στις υπόλοιπες εποχές. Αρκεί να υπάρχει άπλετο φως από ψηλά, για να πάει να το κρύψει κάτω απ’ τους κατάλληλους όγκους και να παίξει με τις σκιές.

0 Διαμάχες στα ερείπια της «Κολούμπια»

Διαμάχες στα ερείπια της «Κολούμπια»
H πύλη του εργοστασίου είναι ένα από τα σημεία που έμειναν ανέπαφα από την κατεδάφιση (Φωτό: Γ. Οικονομόπουλος),

Επί 60 χρόνια «στέγαζε» τα όνειρα μουσικών που έκαναν ηχογραφήσεις. Από κει πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου. Σήμερα «στεγάζει» τα όνειρα περίπου 35 μεταναστών, οι περισσότεροι από την Αλγερία, που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον χώρο του εργοστασίου της Κολούμπια, στην περιοχή Προμπονά, ανάμεσα στα Πατήσια και τον Περισσό, που από το 2006 είναι ένας σωρός από μπάζα και ερειπωμένα κτίρια.
Από τότε χρονολογείται η περιπέτεια του κτιρίου και η δικαστική διαμάχη κυρίως μεταξύ Πολιτείας και μελών της πρωτοβουλίας κατοίκων που διεκδικούν τη μεταροπή του χώρου σε πάρκο και τη δημιουργία σ' αυτόν Μουσείου της ελληνικής δισκογραφίας. «Η Κολούμπια είναι ένα καθαγιασμένο μέρος και πρέπει να διασωθεί. 
 

0 Δεν είναι η αναπηρία που με εμποδίζει αλλά η κοινωνία

80 εκατομμύρια Πολίτες της Ένωσης, 16% του πληθυσμού, πάσχουν από κάποιο είδος αναπηρίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, όπως εκπαίδευση και περίθαλψη, μαζί με τα προβλήματα κινητικότητας σημαίνουν ότι οι ευκαιρίες τους στη ζωή είναι αντιστοίχως μικρότερες. Ορισμένοι ωστόσο τα καταφέρνουν και ο Ádám Kósa, παρά την ολική κώφωση από την οποία πάσχει έγινε δικηγόρος στην Ουγγαρία και, σήμερα, ευρωβουλευτής.

Ο Ádám Kósa υπογράφει την έκθεση της επιτροπής Απασχόλησης για τη στρατηγική για τις αναπηρίες 2010-2020 που έχει παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λίγο πριν από τη συζήτηση στην επιτροπή σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, ο κ. Kósa δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Το μήνυμά του; Ισότητα, όπως μας είπε στη νοηματική γλώσσα…

0 Όταν η Ρόδος ήταν... ''Μονακό'' !

Στις 14 Αυγούστου του 1960 διοργανώθηκε ο τρίτος αγώνας ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου...
Στην εικόνα με το λευκό MGA ο «Zirro» και με το θαλασσί ο Γιάννης Κανάρογλου περνώντας από την γραμμή του τερματισμού. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν μια κλειστή μονομαχία. Τερμάτισαν στην 10η και 9η θέση αντίστοιχα με μόλις 10 μέτρα διαφορά. Κατέκτησαν και τις δύο πρώτες θέσεις της κλάσης τους αφήνοντας στην Τρίτη θέση το άλλο MGA του Γιάννη Χρονίδη.

0 Ιδέες για το δωμάτιο σας!



Υπνοδωμάτια με φανταστικό σχεδιασμό! Ίσως κάποια να είναι αρκετά ακριβά και κάποια άλλα να είναι πολύ περίεργα αλλά ίσως κάποιες ιδέες να μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

0 Τα μυστικά του Machu Picchu

machu-picchu

Τα πέντε λιγότερο δημοφιλή αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε στο Machu Picchu.
Μέχρι πριν από 100 χρόνια το Machu Picchu παρέμενε ένας μυστικός παράδεισος στα δάση του Περού. Στις 24 Ιουλίου του 1911, ο Άγγλος ιστορικός Hiram Bingham ο τρίτος, καθώς εξερευνούσε στις Άνδεις, έκανε, μάλλον κατά λάθος, μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του αιώνα που πέρασε.

0 Ο μυθικός ήρωας Εχετλαίος της μάχης του Μαραθώνα

Ο τρομερός Εχετλαίος, τα παράξενα όπλα του
και τα ανεξήγητα φαινόμενα της μάχης του Μαραθώνα...
 
Οι Αθηναίοι αφού έφτασαν στον Μαραθώνα, στρατοπέδευσαν στα υψώματα του όρους Αγρελίκι, πάνω από το σημερινό χωριό Βρανά. Μόνοι οι Πλαταιείς από τους υπόλοιπους Έλληνες βοήθησαν τους Αθηναίους και έφτασαν αφού εκείνοι είχαν στρατοπεδεύσει. " Ήλθομεν, να θέσωμεν ομού την κρηπίδα της ελευθερίας επί του ιερού τούτου τόπου" όπως είπαν..! Την στιγμή της συναντήσεως Αθηναίων και Πλαταιών ανέκρουσαν τα δόρατα τους επί των ασπίδων τους σε θριαμβευτικό αλαλαγμό, προάγγελο της νίκης... Όταν όλα ήταν έτοιμα, στην τελική παράταξη των αντιπάλων στρατών, το μεταξύ τους διάστημα - ένα καθ' όλα ομαλό πεδίο - είχε απόσταση οκτώ σταδίων, δηλαδή 1.500 μέτρων. Μετά τις θυσίες και το μικρό λόγο του Μιλτιάδη, δόθηκε από τον ίδιο το σύνθημα της επίθεσης.

0 Λυπητερή ιστορία που κατέληξε καλά!

Sad Story With A Happy End   animals 2
Είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζεις ότι έχει απομείνει λίγο καλό στον κόσμο!

0 Μήπως είδατε την πετσέτα μου ;;;;;


Σας ενοχλούν οι υπερβολικά γεμάτες παραλίες; (1)
Αν η απάντηση σας είναι «Ναι», σίγουρα θα εκτιμήσετε περισσότερο αυτό που θεωρούμε πολυκοσμία σε ορισμένες ελληνικές παραλίες όταν δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες, αφού την Κυριακή που πέρασε πάνω από 100.000 τουρίστες εξόρμισαν στις παραλίες της βορειοανατολικής πόλης Dalian στην Κίνα.

0 Απίθανα graffiti με πρωταγωνιστή τον Super Mario (pics)


Δείτε τα καλύτερα Graffiti πόλης με πρωταγωνιστή τον φοβερό Super Mario!

0 ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ...

Περισσότερα από 1.000 παιδιά με αναπηρία θα στερηθούν φέτος το δικαίωμα σε ολιγοήμερες διακοπές λόγω... ΔΝΤ. Τα κονδύλια δεν έφτασαν για τέσσερις κατασκηνώσεις. Mια από αυτές στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, όπου φιλοξενούνταν κάθε χρόνο 700 παιδιά με αναπηρία αλλά και ηλικιωμένοι.

0 ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ (ΚΡΕΑΤΟΜΑΖΑ)

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ;;;;;;;
 
 
Ο καθηγητής της Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας Βλαντιμίρ Μιρόνοφ ανακοίνωσε, όπως έκαναν και άλλοι στο παρελθόν, ότι μπορεί να κατασκευάσει συνθετικό κρέας, τις γνωστές κρεατόμαζες, αρκεί να βρει επενδυτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το συνθετικό κρέας θα είναι 50% φθηνότερο από το κανονικό, πολύ πιο νόστιμο, πολύ πιό θρεπτικό και εγγυημένα χωρίς τις ασθένειες των τρελλών αγελάδων, των κοτόπουλων, των χοίρων, των ψαριών κτλ.

0 Κίνα: Ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους στη Foxconn


Ένα εκατομμύριο ρομπότ ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει μέχρι το 2014 η εταιρεία

Τα ρομπότ δεν αυτοκτονούν και κυρίως δεν κάνουν απεργίες. Με αυτό το απλό σκεπτικό η διοίκηση της κινεζικής εταιρείας Foxconn η οποία παράγει εξαρτήματα και συσκευές για λογαριασμό εταιρειών όπως η Nokia, η Apple και η Sony αποφάσισε να αντικαταστήσει μέρος του «έμψυχου δυναμικού» με ρομπότ.

0 Πέντε "παράξενα αντικείμενα" στην επιφάνεια της Σελήνης;

Ενας χρήστης του youtube, ανέβασε πριν από λίγες ημέρες το παρακάτω βίντεο στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι κατέγραψε πέντε "παράξενα αντικείμενα", αρκετά κοντά στην επιφάνεια της Σελήνης.

 Όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτά τα αντικείμενα «μπορεί να είναι οτιδήποτε». Εσείς, βλέπετε κάτι παράξενο;

0 Μοναδική σφραγίδα με ιερογλυφική γραφή βρέθηκε στην Κρήτη

Μοναδική σφραγίδα με ιερογλυφική γραφή βρέθηκε στην Κρήτη 

Μαζί με εκατοντάδες σημαντικά ευρήματα στο όρος Βρύσινα νοτίως του Ρεθύμνου



Αθήνα 
Περισσότερα από 800 ανθρωπόμορφα ειδώλια, γυναικεία και ανδρικά, ομοιώματα μελών του ανθρώπινου σώματος, αρκετά σε μορφή ζώου, αγγεία, τμήματα πήλινων πλακιδίων με επίθετα ειδώλια πτηνών και διπλών κεράτων, πλήθος πήλινα σφαιρίδια. Ολα αυτά και πολλά ακόμη σε ένα μινωικό «ιερό κορυφής» σε υψόμετρο 858 μέτρων στο όρος Βρύσινα της Κρήτης, στα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...