ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

0 Τα μυστικά του Machu Picchu

machu-picchu

Τα πέντε λιγότερο δημοφιλή αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε στο Machu Picchu.
Μέχρι πριν από 100 χρόνια το Machu Picchu παρέμενε ένας μυστικός παράδεισος στα δάση του Περού. Στις 24 Ιουλίου του 1911, ο Άγγλος ιστορικός Hiram Bingham ο τρίτος, καθώς εξερευνούσε στις Άνδεις, έκανε, μάλλον κατά λάθος, μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του αιώνα που πέρασε.


Οι περισσότεροι επισκέπτες της μαγευτικής αυτής τοποθεσίας μπορούν να θαυμάσουν τα κυριότερα αξιοθέατα σε λιγότερο από μία μέρα. Αν θες απλά να δεις τον κομψό Ναό του Ήλιου, το σουρεαλιστικό Βασιλικό Μαυσωλείο, τους μονόλιθους της ιερής πλατείας και τη μυστηριωδώς λαξευμένη πέτρα Intihuatana, μπορείς να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή.

Ωστόσο αν έχετε διάθεση να ακολουθήσετε τα μονοπάτια των Ίνκας, τότε θα χρειαστεί να περάσετε τη νύχτα στην κοντινή πόλη Aguas Calientes, και να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά της χαμένης πόλης.

Ο Ναός της Σελήνης
machu-picchu-temple-moon

Μόνο οι πρώτοι 400 επισκέπτες κάθε ημέρας μπορούν να ανεβούν στο Huayna Picchu, την τοποθεσία όπου μπορείς να θαυμάσεις τη θέα από ψηλά σε όλο της το μεγαλείο. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις το Ναό της Σελήνης. Ένα σύμπλεγμα σπηλαίων, κρυμμένο από τα κύρια ερείπια, είναι ένα απόκοσμο ιερό, πιθανότατα νεκροταφείο, χτισμένο πάνω στο βράχο. Ο Ναός της Σελήνης είναι ένα από τα καλύτερα δείγμα της αρχιτεκτονικής των Ίνκας.

Βουνό Machu Picchu
machu-picchu-mountain

Η ακρόπολη του Machu Picchu αποτελείται από δύο ιερές κορυφές.  Το βουνό Huayna Picchu βρίσκεται βόρεια και το βουνό Machu Picchu. Και από τα δύο μπορείς να απολαύσεις θέα που σου κόβει την ανάσα αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες πηγαίνουν στο πρώτο. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαφορά είναι ότι το Machu Picchu είναι διπλάσιο σε ύψος από το «αδελφάκι» του αλλά αν αποφασίσετε να ανεβείτε στην κορυφή, η θέα θα σας αποζημιώσει.

Intimachay
machu-picchu-intimachay

Ο Ναός του Ήλιου είναι παράδειγμα του τρόπου που κατασκεύαζαν οι Ίνκας τους ναούς και γενικά τα κτίρια τους. Ένα πιο άγνωστος αλλά εξίσου θεαματικό κτίσμα είναι το  Intimachay, σπηλιά του ήλιου στα ελληνικά. Το σπήλαιο είχε ένα τοίχο προσανατολισμένο στην ανατολή με ένα και μοναδικό παράθυρο. Για 49 βδομάδες το φως δεν φτάνει βαθιά μέσα στο σπήλαιο αλλά 10 ημέρες πριν και μετά από το θερινό ηλιοστάσιο, φωτίζεται όλη η σπηλιά.

Intipunku
machu-picchu-sungate

Το Intipunku ή η Πύλη του Ήλιου, είναι γνωστό για το ηλιοβασίλεμα του. Έτσι κατά τη διάρκεια ο ήλιος δύει, βρίσκονται τόσο πολλοί άνθρωποι που δεν μπορείς να το απολαύσεις. Καλύτερα θα ήταν να πηγαίνατε μεσημεράκι που δεν έχει πολλούς επισκέπτες. Η θέα είναι μαγευτική και θεωρείται η ιδανική τοποθεσία για να τραβήξεις φωτογραφίες τα κύρια αξιοθέατα.

Το λατομείο πέτρας
machu-picchu-rock-quorry

Ανάμεσα από το Ναό του Ήλιου και την Ιερή πλατεία βρίσκετε το λατομείο πέτρας αλλά ελάχιστοι άνθρωποι το επισκέπτονται. Κατά πάσα πιθανότητα εκεί ήταν το σημείο που οι λαξευτές της πέτρας εξασκούσαν την τέχνη τους και πραγματοποιούσαν εμπόριο. Μάλιστα έχουν βρεθεί μισοτελειωμένοι τεράστιοι όγκοι πέτρας.

Αυτό το ταξίδι είναι όνειρο πολλών ανθρώπων στον κόσμο μεταξύ των οποίων και δικό μου. Αν μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο εύχομαι κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσετε.

http://boyz.gr
http://xsefoto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...