ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

0 Ένας «λαβύρινθος» 250.000 βιβλίων!

perierga.gr - Ένας "λαβύρινθος" 250.000 βιβλίων!Και ενώ οι εγκαταστάσεις τέχνης στο Λονδίνο δίνουν και παίρνουν σε πλατείες και δρόμους, εξαιτίας των εν εξελίξει Ολυμπιακών Αγώνων, μια νέα δημιουργία έκανε την εμφάνισή της στο Southbank Centre.


Ο λόγος για έναν τεράστιο λαβύρινθο, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από 250.000 βιβλία, ο οποίος σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε από τους Βραζιλιάνους καλλιτέχνες Marcos Saboya και Gualter Pupo.

0 ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

Έρευνα και Επιστήμη: Ποια είναι στην πραγματικότητα τα τόσο καλά κρυμμένα μυστικά αυτών των πανάρχαιων αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων;Γιατί αφού υπάρχουν οι επιστημονικές μελέτες ειδικευμένων καθηγητών δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα.Έφτασε πια η στιγμή να μάθετε την αλήθεια.Διαβάστε όλοι σας προσεκτικά το άρθρο που ακολουθεί....

Όπως εχει παρατηρηθεί από τις πάρα πολλές καταγεγραμμένες εμφα­νίσεις ΑΤΙΑ, οι όποιοι δημιουργοί τους κάνουν χρήση μιας άγνω­στης αρχής της φύσης, η οποία μηδενίζει την αδράνεια, όπως πολύ πιθανόν και το βάρος τους. Τέτοιες τεχνικές φαίνεται να σχε­τίζονται με τη χρήση του "παντα­χού παρόντος και τα πάντα πληρούντος" αιθέρα, της παραγκω­νισμένης αυτής έννοιας από τη σημερινή επιστήμη.


Υπάρχει μια καταπληκτική πει­ραματική προσέγγιση του θέμα­τος, καμωμένη από τούς Νταν Ντάβιντσον και Τζόε Παρ, θετι­κούς επιστήμονες, των οποίων την εργασία όμως δεν φιλοξενεί κανένα επιστημονικό περιοδικό, επειδή και μόνο, αυτοί μιλάνε ευθέως για τον αιθέρα και τις άπειρες δυνατότητές τού....

0 Οι τρεις καταστάσεις της... συνείδησης

Ο άνθρωπος ζει καθημερινά μέσα σε τρεις καταστάσεις της συνείδησης:
  1) Της εγρήγορσης, 2) Του ύπνου με όνειρα, 3) Του βαθύ ύπνου
Η πρώτη κατάσταση είναι συνειδητή. Ο άνθρωπος μπορεί να διαλέγει συνεχώς ανάμεσα σε πολλούς ερεθισμούς που προκαλούν τα όργανα των αισθήσεων και να ενεργεί με σκέψη ή απερίσκεπτα αν η δύναμη του ερεθισμού είναι μεγάλη και δεν μπορεί ή δε θέλει να αντιδράσει. Μόνο στην κατάσταση της εγρήγορσης θυμάται τις δυο άλλες καταστάσεις, δηλαδή του ύπνου με όνειρα (υποσυνείδητο) και του βαθύ ύπνου (ασυνείδητο).


Το υποσυνείδητο και ό,τι ακόμα διαμορφώνει την ατομικότητα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:

1. ΝΟΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ. Συνθέτει όλες τις προσλήψεις που αποκτά με την πείρα.

0 Γονίδιο εξολοθρεύει «εκ των έσω» τον καρκίνο

Νέους δρόμους στη θεραπεία του καρκίνου ανοίγει η ανακάλυψη της μεταλλαγμένης μορφής ενός γονιδίου – Chk1-  που όταν εκφράζεται στα καρκινικά κύτταρα σταματά μόνιμα τον πολλαπλασιασμό τους. Η νέα ανακάλυψη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Research» δίνει μελλοντική ελπίδα για «εκ των έσω» θάνατο των καρκινικών κυττάρων χωρίς να απαιτείται η χρήση χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας οι οποίες εφαρμόζονται ευρέως σήμερα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και συνδέονται με πλήθος παρενεργειών.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Φαρμακολογίας Γιουέι Ζανγκ , ευελπιστούν ότι εάν καταφέρουν να ενεργοποιήσουν με τεχνητό τρόπο μέσα στα καρκινικά κύτταρα την «αντικαρκινική» μεταλλαγμένη μορφή του Chk1, θα οδηγήσουν τον καρκίνο στον θάνατο. «Βρήκαμε μια νέα κατεύθυνση στη θεραπεία του καρκίνου και η κατεύθυνση αυτή μας οδηγεί στη μείωση της τοξικότητας των αντικαρκινικών θεραπειών. Με τη νέα ανακάλυψη οι επιστήμονες θα μπορούν να σταματούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων» είπε χαρακτηριστικά ο δρ Ζανγκ...

0 Κλισέ συνταγές του Κινηματογράφου

Κλισέ συνταγές του Κινηματογράφου (1)
Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες ταινίες έχουν προβλέψιμη εξέλιξη, αφού συνήθως ακολουθούν γνωστές κλισέ συνταγές του Κινηματογράφου. Σίγουρα θα αναγνωρίσετε τα σενάρια που ακολουθούν σε αρκετές από τις ταινίες που είδατε πρόσφατα…

0 Ο ομορφότερος ποταμός στον κόσμο

Ο ομορφότερος ποταμός στον κόσμο
Ο ποταμός αυτός ονομάζεται Caño Cristales και ξεχωρίζει από όλους τους άλλους κοινούς ποταμούς λόγω των χρωμάτων του. Το μωβ του χρώμα και οι ροζ αποχρώσεις που οφείλονται στην χλωρίδα αυτού του σπάνιου ποταμού, τον κάνουν πολύ εντυπωσιακό.

Αν θέλετε να δείτε το μαγευτικό αυτό τοπίο θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Κολομβία και συγκεκριμένα στο βορειότερο τμήμα της, “Sierra de la Macarena”. Παρακάτω θα απολαύσετε ορισμένες υπέροχες φωτογραφίες!

0 Ένα παράξενο… κατοικίδιο!

perierga.gr - Ένα παράξενο... κατοικίδιο!Ο Pavel, η Svetlana και η 11χρονη κόρης τους Sophia ζουν στην πόλη Καλούγκα της Ρωσίας και είναι μια κατά τα άλλα συνηθισμένη οικογένεια. Αυτό, όμως, που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους άλλους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο.


Η μεγάλη αγάπη τους για τα ζώα αποτελεί σήμα-κατατεθέν στην κοινή τους ζωή από την αρχή και αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί κάτι παράξενο για κανέναν. Το γεγονός, όμως, ότι πρόσφατα αποφάσισαν να προσθέσουν έναν λύγκα στην οικογένεια, μαζί με τις τέσσερις γάτες που ήδη έχουν, είναι το λιγότερο παράδοξο.

0 Τα πιο διάσημα… κλεμμένα έργα τέχνης!

perierga.gr - Τα πιο διάσημα... κλεμμένα έργα τέχνης!Κάπως έτσι ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει(;) οποιονδήποτε πιθανώς γνωρίζει οτιδήποτε για κάποιον από τους πίνακες που φιγουράρουν στο Top 10 των «καταζητούμενων» έργων τέχνης. Ένα Top 10 το οποίο πριν μερικούς μήνες έγινε… Top 9, καθώς σε αστυνομική επιχείρηση στη Σερβία βρέθηκε εν τέλει ο κλεμμένος πίνακας «Το Αγόρι με το Κόκκινο Γιλέκο» του Σεζάν, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη και «κουτσή», όμως, η παραπάνω λίστα συνεχίζει να περιλαμβάνει έργα τέχνης αμύθητης αξίας, τα οποία -σύμφωνα με εκτιμήσεις του FBI- είτε εξακολουθούν να κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά είτε βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Αν, λοιπόν, έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο από τα παρακάτω, παρακαλείστε όπως… επικοινωνήσετε με τις Αρχές.
1. Οι κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ



Το Δεκέμβριο του 2002 δύο κλέφτες χρησιμοποιούν μια σκάλα για να σκαρφαλώσουν στην οροφή του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και από εκεί μπαίνουν μέσα κλέβοντας… εν ριπή οφθαλμού δύο πίνακες του μεγάλου ζωγράφου. Οι πίνακες που κλάπηκαν ήταν οι «Έξοδος από την εκκλησία της Νουενέν» (1884) και «Άποψη της παραλίας του Σεβενίνγκεν» (1882). Οι δράστες συνελήφθησαν, αλλά οι πίνακες δεν έχουν βρεθεί.

0 Ασυνήθιστες «έγχρωμες» βροχοπτώσεις!

perierga.gr - Ασυνήθιστες "έγχρωμες" βροχοπτώσεις!
Οι επιστήμονες στο νότιο ινδικό κρατίδιο της Κεράλα εξετάζουν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή εδώ και μερικές ημέρες, προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων: έγχρωμες βροχοπτώσεις! Οι κάτοικοι στις νότιες και κεντρικές περιοχές της Κεράλα βλέπουν χρωματιστή βροχή να πέφτει στα κεφάλια τους, ενώ στους δρόμους σχηματίζονται κόκκινες, κίτρινες, πράσινες ακόμη και μαύρες λίμνες νερού...




Όλα ξεκίνησαν με την κόκκινη βροχή που έπεσε την περασμένη Πέμπτη σε ορισμένα χωριά στις νότιες περιοχές Kottayam και Idukki, ενώ πολύ σύντομα παρόμοιο φαινόμενο αναφέρθηκε σε άλλες πόλεις και χωριά της Ινδίας. Επιστήμονες από το Κέντρο Επιστημονικών Μελετών Trivandrum μελετούν τώρα τα νερά της βροχής που συλλέγονται από τον τοπικό πληθυσμό, προκειμένου να εντοπίσουν το λόγο του παράξενου χρωματισμού τους. Ο διευθυντής του ινστιτούτου  M. Baba δήλωσε ότι οι επιστήμονες δεν θα είναι σε θέση προς το παρόν να πουν κάτι μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναλύσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...