ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

0 20 «παράδοξες» προειδοποιήσεις ασφαλείας!


perierga.gr - 20 "παράδοξες" προειδοποιήσεις ασφαλείας!Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές κατέχουν τα πρωτεία στις αστείες προειδοποιήσεις ασφαλείας που συχνά αναγράφονται στις συσκευασίες τους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τους καταναλωτές από μια ενδεχόμενη λάθος χρήση των προϊόντων τους και -κατ’ επέκταση- μια μήνυση που θα τους ζημιώσει με αρκετές χιλιάδες ευρώ. Στην… αγωνία τους, όμως, να καλύψουν κάθε πιθανή περίπτωση, φτάνουν συχνά στα όρια της γελοιότητας, αφού οι προειδοποιήσεις τους μοιάζουν να αναφέρονται το λιγότερο σε… ανεγκέφαλους! Δείτε μια λίστα με τις 20 πιο περίεργες προειδοποιήσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές:

0 Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.



ΧΡΥΣΟΙ ΒΟΗΘΟΙ
Ο Ήφαιστος είχε φτιάξει μερικές χρυσές γυναίκες (θεραπαινίδες) να τον βοηθάνε στο εργαστήριο, να τον στηρίζουν για να περπατάει καλύτερα, αλλά και για να έχει κάποιον να μιλάει.



ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ
Οι Θεοί ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον βασιλιά Αλκίνοο και μέσω της τέχνης του Ήφαιστου, του χάρισαν χρυσούς και ασημένιους, αθάνατους και πανίσχυρους μηχανικούς σκύλους για την προστασία του παλατιού του.

0 Θέα από ψηλά…


Μια συλλογή φωτογραφιών τραβηγμένες από κάποια πολύ ψηλά σημεία.
Perierga.gr - Θέα από ψηλά...

0 Τα τρόφιμα-αντίδοτο στο κρύο


Σούπα
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η κουζίνα στις θερμότερες περιοχές του κόσμου χαρακτηρίζεται συχνά από την πικάντικη γεύση της; Η απάντηση κρύβεται στην προκαλούμενη από την τροφή θερμογένεση – με άλλα λόγια, την παραγωγή θερμότητας από την πέψη των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψηςγια να διασπάσει την τροφή και να μεταβολίσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της.

0 Ομιλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Al Jazeera

Δείτε το βίντεο!
Όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτισμό μέσα του.. είναι τόσο απλός και θαυμαστός όσο τα λόγια του....


πηγή
Το είδαμε: http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/al-jazeera.html

0 GetPrize …τίποτα δέν είναι τυχαίο.

Υπαρχουν τόσοι πολλοί διαγωνισμοί στο διαδίκτυο καθημερινά με τόση μεγάλη ποικιλία από βραβεία ή δώρα, πού μόνο εάν έπεφτες τυχαία στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα μπορούσες να πάρεις μέρος και να κερδίζεις, τώρα το GetPrize ψάχνει και βρίσκει για εσάς όλους τους διαγωνισμούς του διαδικτύου καθώς και εκπτωτικά κουπόνια απλά με ένα κλίκ.

Γίνε μέλος του GetPrize σήμερα για να μή χάσεις ξανά τίποτα, βρές τον διαγωνισμό που θέλεις ή την προσφορά.
Καλή Απόλαυση!

GetPrize …τίποτα δέν είναι τυχαίο. 

0 ΝΤΠ - Ο πόλεμος στην ανθρωπότητα


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ


http://www.katohika.gr/

0 Οι αρχαίοι Έλληνες στην χώρα των Ίνκας


Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.


Ο Μάτιεβιτς βεβαίως πρωτίστως παρακινημένος από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, τόσο από τον Όμηρο όσο και από τον Απολλόδωρο έβλεπε ότι οι γνώσεις που περιγράφονταν στους στίχους της Οδύσσειας και των Αργοναυτικών, και είχαν να κάνουν με τόπους πολύ μακρινούς, πολύ πέρα αυτού της Μεσογείου, δεν μπορούσε παρά να πιστεύει ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι και η επίσκεψη στις μακρινές εκείνες χώρες της Νοτίου Αμερικής ήταν τα πιθανότερα σημεία αναφοράς των συγγραφέων των μεγάλων επών, «Οδύσσειας» και «Αργοναυτικών» αντίστοιχα.

0 Το νέο κίνημα του «Δεν ξεχνώ»


Πέρασαν τα χρόνια που καλύπταμε τα μάτια και κλείναμε τα αυτιά μπροστά στην εκκωφαντική καταστροφή...

Είναι παράξενη πολύ η ιστορία με τις αποδοκιμασίες πολιτικών προσώπων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, ακόμη και στο εξωτερικό. Το «καλογυμνασμένο» ελληνικό τηλεοπτικό μάτι, εξάλλου, είχε συνηθίσει στο νοθευμένο σκηνικό των πλατό, είχε απολαύσει τα αψεγάδιαστα σκηνοθετικά πλάνα των μεγάλων κομματικών συγκεντρώσεων.

Φυσικά και υπήρχαν όλα αυτά. Μέρος ενός πανελλήνιου τελετουργικού ήταν και οι εκδηλώσεις «σεβασμού» και η ανοχή στην πληθωρικότητα. Επιρρεπείς οι περισσότεροι στο «δήθεν» συμμετείχαμε, έστω και με την ανοχή μας. Εθισμένοι στις εικόνες αποθέωσης, στις αγκαλιές, τις χειραψίες και τα χειροφιλήματα.

0 Διαστημικό τηλεσκόπιο στα βάθη της Μεσογείου! Και η Πύλος υποψήφια για την εγκατάστασή του!


Την κατασκευή ενός τηλεσκοπίου διαστημικών παρατηρήσεων και την εγκατάστασή του στα βάθη της Μεσογείου, σχεδιάζει και χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για το KM3Net το οποίο αναμένεται να κοστίσει 250 εκατ. ευρω και θα έχει ως "αποστολή" τον εντοπισμό στοιχείων για "βίαια" κοσμικά φαινόμενα, όπως τα γνωστά σουπερνόβα ή - γιατί όχι- τη Μεγάλη Έκρηξη.
  Ουσιαστικά θα είναι ένα τηλεσκόπιο του βυθού, που όμως "θα μας ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λι Τόμσον, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και μέλος της ομάδας δημιουργίας του τηλεσκοπίου, το οποίο θα αναζητάει πληροφορίες για διαστημικά φαινόμενα που δεν είναι εφικτό να εντοπιστούν με τα υπάρχοντα όργανα διαστημικής παρατήρησης γι αυτό και παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα.

0 Μύθοι και αλήθειες για το σώμα μας


Μύθοι και αλήθειες για το σώμα μας
Πριν από λίγο καιρό μάθαμε πως δεν χρειάζεται να μετράμε σαν ψυχωτικοί τα ποτήρια νερού που πίνουμε, γιατί τα «οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα» ήταν απλά ένας μύθος –ναι, χρειαζόμαστε αρκετό νερό για να είμαστε υγιείς, αλλά το νερό που περιέχουν τα φρούτα, τα φαγητά και τα ροφήματα που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας προσμετρούνται σε αυτήν την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Λίγο πριν, είχαμε μάθει πως ένα μήλο την ημέρα δεν αρκεί για να πάρει ο οργανισμός μας όλη την βιταμίνη C που χρειάζεται και να κάνει τους γιατρούς πέρα.
Καιρός να απομυθοποιήσουμε μερικές ακόμα ευρύτατα διαδεδομένες «γνώσεις» για τον ανθρώπινο οργανισμό.

0 Μαγειρική Λιτότητα με 25 ευρώ την εβδομάδα.

http://www.cookingeconomy.gr

 Μπορεί κάποιος να τραφεί με 25 ευρώ την εβδομάδα; Κάποιος θα πει αδύνατο, αν έχει μάθει να ζει με delivery και πίνει και τον καφέ απ’ έξω. Κάποιος άλλος θα πει πως 25 ευρώ φτάνουν αν τρως μόνο ρύζι και φακές.


Το θέμα όμως είναι πως μπορείς με 25 ευρώ να έχεις πλήρη, θρεπτική και υγιεινή διατροφή. Βασισμένος στις αρχές της Μαγειρικής Οικονομίας θα προτείνω μία εβδομαδιαία λίστα για ψώνια και μερικές απλές συνταγές που κοστίζουν συνολικά 25 ευρώ την εβδομάδα για ένα άτομο.

Σημείωση: Αυτές είναι οι προσωπικές επιλογές που θα κάνω αν πρέπει να την βγάλω με 25 ευρώ την εβδομάδα. Σε καμία περίπτωση λέω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να τραφεί κάποιος με αυτά τα χρήματα. Για τον καθένα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας  επειδή νομίζω πως μπορούν να σας φανούν χρήσιμες.

0 Συνθήματα στους δρόμους - ΙΙ

Περπατώντας στους δρόμους της πόλεις συναντάς τοίχους που προσπαθούν να σου μιλήσουν.Στις πλάτες τους κουβαλάνε την ανάγκη ανθρώπων για επικοινωνία.Σκέψεις που περιμένουν τους καιρούς να περάσουν από πάνω τους για να χαθούν ..... μουσικές που γεμίζουν το μυαλό σου.

 

1 Σούπα borsch

Πεντανόστιμη και ιδιαίτερη, γνώρισε τη λαχανόσουπα που τιμούν τόσες και τόσες χώρες...

Έχουμε και λέμε: Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Μολδαβία πίνουν νερό στο όνομά της! Η σούπα μπορς είναι σημαντικό κεφάλαιο στην εθνική τους κουζίνα και υπάρχουν εκατοντάδες (κυριολεκτικά) τρόποι που μπορείς να τη φτιάξεις...

Εμείς θα δούμε τη ρωσική εκδοχή, με το απαραίτητο κρεατάκι της... Από τη Ρωσία με αγάπη!

Τι θα χρειαστείς
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 παντζάρι

0 Ναύπλιο: κάτι παλιό, κάτι κανούργιο



Κοσμοπολίτικη αύρα, κουκλίστικες γειτονιές, όμορφες παραλίες και η αίγλη άλλων εποχών να ανακατεύεται γλυκά με τις σύγχρονες υποδομές: το Ναύπλιο είναι all season προορισμός αλλά, ειδικά την άνοιξη, το ερωτεύεσαι όπως την πρώτη φορά.

Πηγή έμπνευσης για κάθε ταξιδιώτη και με τον αέρα της παλιάς εποχής, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο βράχο της Ακροναυπλίας. Τα παλιά κτίσματα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής και τα νεοκλασικά σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές μαρτυρούν το λαμπερό παρελθόν της πόλης. Αρκεί να συγκρατήσετε κάποιες ονομασίες και να περιηγηθείτε στο Ναύπλιο περπατώντας στα σοκάκια και το ιστορικό κέντρο.

0 Τα Γαλάζια Όρη της Αυστραλίας και οι Τρεις Αδελφές

Στην Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία βρίσκονται τα Γαλάζια Όρη. Είναι μια ορεινή περιοχή, ένα οροπέδιο από ψαμμίτη, που διαμελίζεται από φαράγγια βάθους μέχρι και 760 μέτρα. Το ψηλότερο σημείο του οροπεδίου είναι το όρος Werong με υψόμετρο 1.215 μέτρα.
Απόκρημνοι βράχοι, βαθιές, απρόσιτες κοιλάδες, ποτάμια και λίμνες απαρτίζουν την περιοχή αυτή, που είναι γεμάτη ζωή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...