ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

0 Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

Αν παραλείψουμε το σιρόπι, έχουμε ένα απλό, νοστιμότατο κεκάκι! 
 Για τη γιαουρτόπιτα:
225 γρ βιτάμ (1 φλ. τσ.)
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
3 φλ. τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 φακελάκι άρωμα βανίλια

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσ. νερό
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4-5 κουταλιές κονιάκ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την σόδα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
 Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη – 
τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν!
 Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα
και κατόπιν το γιαούρτι, το ξύσμα και την βανίλια.
 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τέλος την μαρέγκα, 
ανακατεύοντας ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ ή ταψάκι, 
στρώνουμε μέσα το μίγμα
 και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο
 και αφήνουμε να μισοκρυώσει.
 Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά, 
από το σημείο βρασμού.
 Περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό με το καυτό σιρόπι,
  αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
 Είναι πραγματικά υπέροχη!
Απολαύστε την!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...