ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

0 Ο γρύλος του Jurassic ξανατραγουδά

Βρετανοί εντομολόγοι κατάφεραν να αναδημιουργήσουν «το αρχαιότερο μουσικό τραγούδι που έχει τεκμηριωθεί ως σήμερα», το ερωτικό κάλεσμα ενός εντόμου που έμοιαζε με γρύλο και έζησε στην Ιουράσια περίοδο μαζί με τους δεινόσαυρους.Οι ερευνητές μπόρεσαν να υπολογίσουν πώς θα ακουγόταν ο προϊστορικός τροβαδούρος εξετάζοντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικά διατηρημένου απολιθώματος από την Κίνα. Ακούστε το τραγούδι του εδώ.

Το φιλόμουσο έντομο πήρε το ταιριαστό όνομα Archaboilus musicus. Κατατάσσεται στην οικογένεια των Tettigoniidae, η οποία περιλαμβάνει περίπου 6.500 σύγχρονα είδη που μοιάζουν με τους γρύλους και τις ακρίδες.

Όπως οι σύγχρονοι γρύλοι (γνωστοί και ως τριζόνια), τα αρσενικά του A.musicus παρήγαγαν ήχους τρίβοντας τα έλυτρα που υπήρχαν στις άκρες των φτερών τους.

Τα εξαιρετικά καλά διατηρημένα αποτυπώματα των φτερών στο κινεζικό απολίθωμα επέτρεψαν στους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ να αναδημιουργήσουν τα καλέσματα των αρσενικών.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...