ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

0 2 Σπάνια Video : Ο μυστηριώδης Tίγρης της Τασμανίας


Η Τασμανία φιλοξενούσε τη θυλακίνη, γνωστή με την ονομασία «τίγρης της Τασμανίας». Ένα ζώο μυστηριώδες, μισός λύκος και μισή τίγρη,με κεφάλι ενός μεγαλόσωμου σκύλου, και το πίσω μέρος του που μοιάζει με αυτό της ύαινας να καλύπτεται από λωρίδες σαν της τίγρης. 
   Όπως περιγράφεται αυτό το ζώο φέρνει στο μυαλό μας  μυθικά πλάσματα ,τον Μινώταυρο κλπ. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Το συγκεκριμένο ζώο   ήταν  υπαρκτό. 


Δείτε τα  VideoΤο κυνήγι από τους αγρότες, από κυνηγούς που λάβαιναν αμοιβή για κάθε κεφάλι από την κυβέρνηση και (στα τελευταία) από συλλέκτες και μουσεία ανά τον κόσμο, φαίνεται ότι έχει οδηγήσει στην εξάλειψή της και από την Τασμανία.Το 1933 συλλαμβάνεται ζωντανό ένα ζώο και κρατείται στον ζωολογικό κήπο του Χάμπαρτ. Του δίνεται το όνομα Benjamin. Το 1936 η Ταζμανία ανακηρύσσει το ζώο προστατευόμενο είδος. Δύο μήνες μετά ο Benjamin πεθαίνει στην αιχμαλωσία. Από την στιγμή εκείνη το Τhylacine θεωρείται ζώο που έχει εκλείψει.


H Ελπίδα 


Generated imageΓενετιστές από την Αυστραλία θέλουν να επαναφέρουν στη ζωή ένα είδος το οποίο έχει εξαφανιστεί, την Τίγρη της Τασμανίας, χρησιμοποιώντας DNA από αντιπροσωπευτικό δείγμα που διατηρείται σε μουσείο. 
  Ερευνητές από το Μουσείο της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν DNA από το δείγμα που διατηρούν σε φιάλη με αλκοόλη από το 1886. Τα τμήματα του DNA περιείχαν τουλάχιστον 2.000 ζεύγη βάσεων, πολύ περισσότερα από αυτά που οι επιστήμονες ήλπιζαν να αποκτήσουν, δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Μάικ Α. και συμπλήρωσε ότι το επίτευγμά τους αποτελεί για τη βιολογία κάτι ανάλογο με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι!
      Όμως δώδεκα αναφορές δείχνουν ότι κάτι πρέπει να έχει απομείνει στις ζούγκλες της Τασμανίας αφού μία εκ των τελευταίων αναφορών, όχι μόνο μιλάει για εμφάνιση αλλά και για επίθεση.Τίποτα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά το Τhylacine εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο φημισμένα ζώα που έχει εκλείψει.
Έχει άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...