ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

0 2.500 χρόνια Ιστορίας σε μια φωτογραφία

Φωτογραφία: Adam Carr
πηγή: wikipedia.org


Η φωτογραφία είναι από την Έφεσο στα παράλια της Μικράς Ασίας απέναντι από τη Σάμο, που ήταν αφιερωμένη στην θεά Άρτεμη.

Σε πρώτο πλάνο (1) βλέπουμε τα απομεινάρια ενός από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου, το Αρτεμίσιο, που η κατασκευή του κράτησε 120 χρόνια και ήταν αφιερωμένο στην Άρτεμης.
Αριστερά (2), βρίσκεται το τζαμί του İsa Bey, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1374-1375.
Στο βάθος (4), δεσπόζει το Βυζαντινό κάστρο, στον λόφο Ayasuluk.

Δεξιά (3) -δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, αυτό που μοιάζει με δυο πύργους- βρίσκονται τα απομεινάρια της Βασιλικής του Ευαγγελιστή Ιωάννη, θέση όπου τάφηκε ο Ευαγγελιστής και που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α τον 6ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...