ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

0 Holy Family Shrine


  Εμπνευσμένοι από το έργο του Euine Fay Jones, μαθητή του Frank Lloyd Wright, μια ομάδα ανοικοδομεί ένα πανέμορφο ξωκλήσι πρακτικά στη μέση του πουθενά.
Φανταστείτε να οδηγείτε στην Εθνική οδό, κατά μήκος της Νεμπράσκα, και στην άκρη του δρόμου να βλέπετε αυτό το ναό. Δεν θα σταματήσετε να κάνετε το σταυρό σας; αν όχι από θρησκευτική κατάνυξη, από την έκπληξη που ένα οικοδόμημα τόσο ιδιαίτερου design βρίσκεται στο πιο απρόβλεπτο μέρος του πλανήτη.


Ο ιερός ναός Holy Family Shrine βρίσκεται στην περιοχή Gretna και είναι το πνευματικό παιδί ενός αρχιτέκτονα και ενός αρχιτέκτονα κήπων που ήθελαν να φτιάξουν ένα ξωκλήσι για τους «ταξιδιώτες του δρόμου και του πνεύματος». Το όραμά τους πραγματοποιήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρία BCDM Architects.


Η πρόσοψη του κτηρίου θυμίζει την κίνηση του σιταριού όταν φυσάει ο άνεμος. Ένα στενό ρυάκι νερού χαραγμένο στο πέτρινο δάπεδο οδηγεί τους επισκέπτες στο lobby του ναού, το οποίο φωτίζεται από ένα μεγάλο φεγγίτη, και στο εσωτερικό του υπάρχει ένα παράξενο μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει το σάβανο του Χριστού καθώς έπεφτε επάνω στον τάφο την ώρα της Ανάστασής του. Στη συνέχεια, ο ναός εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τους ψηλούς γυάλινους τοίχους του που εναρμονίζουν τέλεια το εσωτερικό του με τη γύρω φύση. Πίσω από την Αγία Τράπεζα υπάρχει ένα μεγάλο άγαλμα του Εσταυρωμένου και στο τζάμι πίσω από αυτό η εικόνα του Ιησού μαζί με τον Ιωσήφ και την Παναγία, με άλλα λόγια η Ιερή Οικογένεια απ’ όπου παίρνει και το όνομα της η εκκλησία.

Το έργο ολοκληρώθηκε το 1997 και καταστράφηκε από μία ισχυρότατη ανεμοθύελλα το 2000, αλλά αυτό δεν έμελε να είναι και το τέλος του ναού. Ακριβώς σαν τον ίδιο τον Χριστό, το Holy Family Shrine μετά τη «σταύρωσή» του κατάφερε να αναστηθεί. Τα μέλη της ομάδας, μάλιστα, ξαναμαζεύτηκαν και τροποποίησαν τα αρχικά τους σχέδια έτσι ώστε το οικοδόμημα να αντέχει και τις πιο δυνατές ριπές του ανέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...