ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

0 30 μέρη στο κόσμο που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Hitachi Seaside Park, JapanΟ κόσμος μας είναι γεμάτος από όμορφα μέρη, κάποιες φορές τόσο όμορφα που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν στα αλήθεια: ροζ λίμνες, εντυπωσιακές πεδιάδες με λεβάντες ή με τουλίπες, φαράγγια και βουνά που κόβουν την ανάσα. Κάποια από αυτά είναι γνωστά και πολυφωτογραφημένα. Κάποια άλλα περιμένουν υπομονετικά κάποιον να τα ανακαλύψει και να διαδώσει την ομορφιά τους σε όλο τον κόσμο...

Πολλά από τα μέρη που θα σας ταξιδέψουμε σήμερα, σας τα έχουμε παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν μέσα από το καφενείο. Για αυτό αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο από αυτά, απλά πατήστε στο link κάτω από τη κάθε φωτογραφία..

1. Το φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ

Antelope Canyon, USA
Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon), βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona. Στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με έναν όμορφο  ζωγραφικό πίνακα και λιγότερο με βράχια. Είναι το φαράγγι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική μετά το Grand Canyon και όχι άδικα!

2. Sagano, ένα δάσος από μπαμπού

Bamboo Forest, Japan
Το δάσος από μπαμπού Sagano βρίσκεται στην βορειοδυτική λεκάνη του Κιότο, στην Ιαπωνία και καλύπτει μια έκταση 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία σε ολόκληρη την Ιαπωνία, όχι μόνο λόγω της φυσικής ομορφιάς αλλά και λόγω του ήχου που βγάζει ο άνεμος καθώς διαπερνά τα λεπτά μπαμπού. Ο ήχος του ανέμου σε αυτό το δάσος έχει ψηφιστεί ως ένας από τους εκατό ήχους που πρέπει να διατηρηθούν στην Ιαπωνία.

3. Black Forest, Γερμανία

Black Forest, Germany
Το Black Forest ή Schwarzwald στα Γερμανικά, είναι μια δασώδη οροσειρά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Συνορεύει με την κοιλάδα του Ρήνου από τα δυτικά και τα νότια ενώ Η ψηλότερη κορυφή του είναι το Feldberg και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.493 μέτρων. Η περιοχή είναι σχεδόν ορθογώνια με μήκος 160 χλμ και πλάτος περίπου 60 χλμ.
Το όνομα Schwarzwald, που στα Γερμανικά σημαίνει «Μαύρο Δάσος» προέρχεται από τους Ρωμαίους. Το ονόμασαν έτσι, επειδή λόγω της πυκνότητας του στο εσωτερικό του, δεν υπάρχει καθόλου φως.

4. Πεδιάδες με Κανόλα, Νότια Κίνα

Canola Flower Fields, China
Ανθισμένη κανόλα, στα λιβάδια της πόλης Luoping, στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Η Κανόλα ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο, και όταν το κάνει το θέαμα είναι εντυπωσιακό! 

5. Πεδιάδες καλλιέργειας Τσαγιού, Κίνα

Fields of Tea, China

6. Το σπήλαιο Doong Son, Βιετνάμ

Hang Son Doong, Vietnam
Το σπήλαιο Doong Son είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο, ένα σπήλαιο που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που καταλήγει γιατί ποτέ μέχρι σήμερα οι εξερευνητές δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέρμα του.

7. Πάρκο Hitachi Seaside, Ιαπωνία

Hitachi Seaside Park, Japan

8. Λίμνη Hillier, Αυστραλία

Lake Hillier, Australia
Lake Retba, Senegal
Στη Δυτική Αυστραλία, στο νησί Middle Island, υπάρχει μια λίμνη που ξεχωρίζει από όλες τις λίμνες που έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την λίμνη Hillier που είναι γνωστή για το ιδιαίτερο χρώμα του νερού της που είναι ροζ!

9. Αγροί με ανθισμένες λεβάντες, Αγγλία και Γαλλία

Lavender Fields, UK and France 2
Lavender Fields, UK and France
Λόγω του αγαπημένου αρώματος και του όμορφου μοβ χρώματος της ανθισμένης λεβάντας, οι αγροί με τις λεβάντες έχουν γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για τους φωτογράφους. 

10. Σπήλαια πάγου Mendenhall, Τζούνο, Αλάσκα

Mendenhall Ice Caves, Juneau, Alaska

11. Όρος Roraima, Νότια Αμερική

Mount Roraima, South America
Ένα βουνό χωρίς κορυφή; Γνωρίστε το όρος Roraima, επίσης γνωστό και ως Roraima Tepuy ή και Cerro Roraima, το ψηλότερο επίπεδο βουνό στην οροσειρά Pacaraima της Νότιας Αμερικής, με υψόμετρο 2.810 μέτρα.
Ανακαλύφθηκε από τον Άγγλο εξερευνητή Σερ Walter Raleigh το 1596 και περιλαμβάνει ένα σημείο στο οποίο οριοθετούνται τα σύνορα Βενεζουέλας, Βραζιλίας και Γουϊάνας.

12. Σπήλαιο όρους Naica, έρημος Chihuahuan, Μεξικό

Naica Mine, Mexico 2
Naica Mine, Mexico
Σε βάθος 300 μέτρων κάτω από το βουνό Naica μέσα στην έρημο Chihuahuan το παράξενο εύρημα γνωστό και ως «Καπέλα Σιξτίνα των κρυστάλλων», έχει τους μεγαλύτερους, γνωστούς φυσικά, κρυστάλλους.
Κάποιοι από αυτούς ξεπερνούν τα 15 μέτρα σε μήκος, ενώ η διάμετρος τους φτάνει τα 1,2 μέτρα. 

13Pamukkale, Τουρκία

pamukkale
Pamukkale στα Τουρκικά σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι» ένα όνομα που δεν απομακρύνεται πολύ από την πραγματικότητα. Είναι μια φυσική τοποθεσία στην επαρχία Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία.
Η περιοχή είναι γνωστή γιατί περιέχει ιαματικές πηγές αλλά και μεγάλες ποσότητες τραβερτίνη (είδος ασβεστόλιθου) που δίνει ένα κατάλευκο χρώμα στις μεγάλες βραχώδης επιφάνειες.

14. Κόκκινη παραλία, Κίνα

Red Beach, Panjin, China
Η «Κόκκινη Παραλία» βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Liaohe , περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα.
Η παραλία πήρε το όνομά της από την εμφάνισή της, η οποία προκαλείται από ένα είδος φυκιών που ευδοκιμεί στο αλατούχο αλκαλικό της έδαφος. 

15. Λίμνη με κερασιές Σακούρα, Ιαπωνία

Sakura, japan
Ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της άνοιξης στην Ιαπωνία είναι οι υπέροχες ροζ Ιαπωνικές κερασιές, γνωστές και ως sakura. Ξεκινούν να ανθίζουν από τα μέσα Μαρτίου σε πάρκα και δρόμους της Ιαπωνίας ενώ υπάρχουν και πόλεις που μπορείτε να τις δείτε να ανθίζουν ακόμη και μέχρι το Μάιο. 

16. Salar de Uyuni, Νότια Αμερική

Salar de Uyuni
Η Salar de Uyuni είναι λίμνη, τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από μιας λίμνη, την λίμνη Minchin, που υπήρχε στην περιοχή πριν από περίπου σαράντα χιλιάδες χρόνια. Με το πέρασμα των χρόνων η λίμνη στέγνωσε. Στην θέση της  δημιουργήθηκαν δύο μικρές λίμνες (Uru Uru και  Poopó)που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. . Όλη η υπόλοιπη έκταση, αποτελεί τις αλυκές Salar de Coipasa και Uyuni.

17. Λουλούδια Shibazakura, Πάρκο Takinoue, Ιαπωνία

Shibazakura Flowers, Takinoue Park, Japan

18. Δρόμος στη Βόννη, Γερμανία

Street in Bonn, Germany

19. Βουνά Tianzi, Κίνα

Tianzi Mountains, China
Εκατοντάδες νερά και χιλιάδες κορυφές μπορείς να συναντήσεις στα βουνά Tianzi. Τι παράξενο έργο τέχνης από τη Φύση. Η ψηλότερη κορυφή των βουνών είναι 1262,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Από την κορυφή των βουνών, μπορεί κανείς να δει τους αμέτρητους και τις βαθιές κοιλάδες της περιοχής Wulingyuan καθώς και τους καταρράκτες downpouring την στιγμή που παρασύρουν παλιά πεύκα. 

20. Καλλιέργειες τουλίπας, Ολλανδία

Tulip Fields in Netherlands
Μεγάλες οργανωμένες καλλιέργειες του φυτού βρίσκονται στην Ολλανδία, που καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις γι” αυτό η Ολλανδία ονομάζεται και ‘’χώρα της τουλίπας’’. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.. 

21. Το τούνελ της αγάπης, Ουκρανία

Tunnel of Love, Ukraine
Η φράση «τούνελ της αγάπης» δεν είναι πάντα απαραίτητο ότι θα αναφέρεται σε λούνα παρκ. Η σήραγγα που βλέπετε στην φωτογραφία  είναι στην πραγματικότητα κομμάτι μιας γραμμής τρένου στην Ουκρανία, στην περιοχή Kleven.

22. Λίμνη Βαϊκάλη, νότια της ρωσικής περιοχής της Σιβηρίας

vaikali
Το χειμώνα, για περίπου πέντε μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο, η Βαϊκάλη παγώνει τόσο συχνά που ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος για συντομία περνάει πάνω από την επιφάνεια της.
Στην περιοχή ο άνεμος σε συνδυασμό με την διαφορά της θερμοκρασίας, το παγετό και τον ήλιο δημιουργούν μια παράξενη κρούστα στον πάγο. Ο πάγος είναι διαφανής, μπορείς να δεις σε βάθος 50 μέτρων και λάμπει κάτω από το φως του ήλιου. Την ημέρα τα κομμάτια πάγου παίρνουν ένα υπέροχο τυρκουάζ χρώμα και θυμίζουν θραύσματα πολύ ακριβού κρυστάλλου. 

23. Πάρκο λουλουδιών Ashikaga, Ιαπωνία

Wisteria Flower Tunnel in Japan 2
Wisteria Flower Tunnel in Japan
Οι Ιάπωνες λατρεύουν τα λουλούδια και το wisteria είναι από τα αγαπημένα τους. Το Wisteria (γνωστό και ως Fuji στην Ιαπωνία) λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο αρχαία ανθισμένα δέντρα αφού υπάρχει αναφορά σε αυτό στα Ποιήματα της Man yoshu (7ος Αιώνας) .
Ένα από τα καλύτερα μέρη για να το δείτε είναι το πάρκο Ashikaga στην πόλη Tochigi. Στο πάρκο Ashikaga υπάρχει μεγάλη ποικιλία του δέντρου σε χρώματα:  μπλε, λευκό, ροζ ακόμη και κίτρινο. 

24. Περιοχή Nantaizi, επαρχία Gansu, Κίνα

Zhangye Danxia Landform, China
Όσο και αν αυτά τα χρωματιστά τοπία μοιάζουν με ιμπρεσιονιστικά έργα τέχνης η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είναι ζωγραφική αλλά.. φωτογραφίες μιας τοποθεσίας που υπάρχει και βρίσκεται στο χωριό Nantaizi, στην επαρχία Gansu της Κίνας.

25. Calla Lily Valley, η κοιλάδα με τους Κρίνους

Στην κεντρική ακτή της Καλιφόρνιας η οροσειρά Santa Lucia δημιουργεί ένα μεγάλο φαράγγι ανάμεσα στα βουνά, δύσκολο στην πρόσβαση αλλά παρόλα αυτά εκπληκτικό στη θέα.
Ειδικά την άνοιξη! Όταν οι λευκοί κρίνοι κάνουν την εμφάνισή τους και πλημμυρίζουν την κοιλάδα. Δ

26. Σπήλαιο Avshalom, Ισραήλ

Το σπήλαιο Avshalom επίσης γνωστό και ως Σπήλαιο Soreq ή «σπήλαιο με τους σταλακτίτες» βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές των βουνών της Ιουδαίας, κοντά στο Bet Shemesh του Ισραήλ.
Η 5.000 τετραγωνικών μέτρων σπηλιά έχει στο εσωτερικό της την πιο εντυπωσιακή συλλογή από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που έχετε δει ποτέ.
 

27. Γαλάζιο σπήλαιο, Καστελόριζο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της φύσης στη Μεσόγειο, βρίσκεται στο Καστελόριζο και συγκεκριμένα στα νότια του νησιού. Πρόκειται για την περίφημη Γαλάζια Σπηλιά ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά φαινόμενα που υπάρχουν στον κόσμο μας. 

28. Λίμνη Shangrila, Πακιστάν

KACHURA1
Η λίμνη Shangrila ή Kachura βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από την πόλη Skardu στο Πακιστάν. Θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο, ένας «Παράδεισος στη γη» όπως εύστοχα αποκαλείται.

29. Λίμνη Hamilton, Τέξας, ΗΠΑ

LakeHamiltonPoolinTexas3
Η λίμνη Hamilton είναι μια φυσική λίμνη που δημιουργήθηκε όταν ο θόλος ενός υπόγειου ποταμού κατέρρευσε λόγω μαζικής διάβρωσης χιλιάδες χρόνια πριν.Η λίμνη βρίσκεται περίπου 23 μίλια (37 χλμ) δυτικά του Ώστιν, στο Τέξας. Από τη δεκαετία του 1960 η λίμνη Hamilton έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός χιλιάδων επισκεπτών  κάθε καλοκαίρι. 
 

30. Παραλίες γεμάτες κοχύλια, Αυστραλία – ΗΠΑ

Οι περισσότερες παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται από άμμο, χαλίκια, βότσαλα. Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοχύλια, σπασμένα αλλά και ολόκληρα. 
 
http://kafeneio-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...