ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

0 Επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν για τους Ναζί πουλήθηκε 14.000 δολάρια σε δημοπρασία

Μια επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, την οποία ο διάσημος επιστήμονας είχε γράψει το 1939, και αναφέρεται στον «τρομερό κίνδυνο» των Ναζί, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες για 14.000 δολάρια, ποσό διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Nate D. Sanders.
Η επιστολή είχε ημερομηνία 10 Ιουνίου 1939, ήταν δακτυλογραφημένη και υπογεγραμμένη με το χέρι, ενώ στην κεφαλίδα έφερε τη διεύθυνση του Αϊνστάιν στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Η επιστολή και ο φάκελος πουλήθηκαν έναντι 13.936 δολαρίων.


Ο τιμημένος με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής του 1921 επιστήμονας, έγραφε τότε σε έναν επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη, τον Χάιμαν Ζιν, για να τον συγχαρεί που βοηθούσε τους Εβραίους που εγκατέλειπαν τη Γερμανία και τις ναζιστικές διώξεις.

«Αυτό θα πρέπει να είναι μια πηγή μεγάλης ικανοποίησης για σας. Να συνεισφέρετε και να προσφέρετε μια βοήθεια τόσο σημαντική στους διωκόμενους εβραίους συμπολίτες μας, να τους σώσετε από αυτόν το τρομερό κίνδυνο και να τους οδηγήσετε σε ένα καλύτερο μέλλον» γράφει ο Αϊνστάιν.

Ο επιστήμονας, ο οποίος εγκατέλειψε τη Γερμανία μόλις ανήλθαν στην εξουσία οι Ναζί, το 1933, τόνιζε ότι οι εβραίοι πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον.

«Η δύναμη της αντίστασης που επέτρεψε στον Εβραϊκό λαό να επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια, βασίζεται στις παραδόσεις της αλληλοβοήθειας» προσθέτει.

«Σε αυτές τις στιγμές του κινδύνου, η βούλησή μας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο δοκιμάζεται ιδιαίτερα. Μπορούμε να περάσουμε αυτήν την δοκιμασία, όπως το έκαναν οι πατέρες μας πριν από μας» είπε.

«Δεν έχουμε κανένα άλλο μέσο για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από το να είμαστε αλληλέγγυοι, και να συνειδητοποιούμε ότι η υπόθεσή μας είναι ιερή» τονίζει.

http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/10/14000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...