ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

0 ΑμεΑ: Τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης-Η προσωπική μαρτυρία ενός 25χρονου παραπληγικού.Ο 25χρονος Μανώλης είναι παραπληγικός και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Πριν από μισό χρόνο τελείωσε τις σπουδές του στην Πληροφορική αλλά δυσκολεύεται να βρει μια δουλειά, ιδίως προσβάσιμη.

Μιλώντας στο tvxs.gr, αναφέρεται στην περικοπή παροχών οι οποίες θίγουν τους ανθρώπους με προβλήματα κινητικής αναπηρίας, με σοβαρές επιπτώσεις για τη ζωή τους. Διευκρινίζει πως αυτές έχουν ήδη εφαρμοστεί εδώ και ένα χρόνο στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και πλέον σήμερα προωθούνται στο ΙΚΑ:

«Εδώ και περίπου 12 μήνες έχουν σταματήσει την επιδότηση των φαρμάκων για την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας, τα οποία είναι απαραίτητα για ανθρώπους που έχουν χτυπήσει και έχουν υποστεί βλάβη στα όργανά τους. Αρχικά παρέχονταν δωρεάν. Τώρα, πρέπει να τα πληρώνουμε (τα 4 χάπια κοστίζουν περίπου 50 ευρώ)....

Πριν από 3 μήνες αναθεωρήθηκε η χρηματοδότηση για τα αναπηρικά καροτσάκια, τα αμαξίδια ηλεκτρικού τύπου, τα γερανάκια κλπ. Πλέον, παρέχονται 900 ευρώ (από 2.000 ευρώ) για ένα τυπικό καρότσι το οποίο κοστίζει 3-4.000 ευρώ.


Επιπλέον, μειώθηκε το ποσό που καλύπτει την αγορά μαξιλαριού κατακλίσεων με αεροκυψέλες, το οποίο κατανέμει ορθολογικά τα σημεία στήριξης του σώματος πάνω στη βάση του καθίσματος  (αντί για 600 ευρώ, χρηματοδοτείται με 200 ευρώ), κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι άνθρωποι με παραπληγία ή τετραπληγία που δεν μπορούν να διασφαλίζουν αυτό το μαξιλάρι αναγκάζονται να κάνουν θεραπεία κατακλίσεων μένοντας κατά μέσο όρο 2 μήνες στο κρεβάτι. Αυτό με τη σειρά του κοστίζει πολύ περισσότερο στα ταμεία.

Παράλληλα, έχουν περικοπεί απαραίτητα προϊόντα για την τουαλέτα (καθετήρες, ουροσυλλέκτες κλπ). Αρχικά δικαιολογούνταν όλα. Τώρα μπήκε όριο της τάξης των 540 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν αρκεί. Χωρίς -για παράδειγμα- καθετήρες (5 ευρώ έκαστος), με τις ουρολοιμώξεις τις οποίες θα αντιμετωπίζει κανείς, μέσα σε 5 χρόνια θα είναι πλέον νεφροπαθής. Γεγονός που επίσης σε τελική ανάλυση θα κοστίσει περισσότερο στο κράτος.

Συνολικά, σε προσωπικό επίπεδο, χρειάζομαι κάθε μήνα υλικά που κοστίζουν 500 ευρώ. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν οριστικά και στο ΙΚΑ οι περικοπές οι οποίες έχουν εξαγγελθεί, θα πρέπει να διαθέτω ο ίδιος 250 ευρώ παραπάνω. Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια παραδείγματα, τα οποία δεν επεκτείνονται σε άλλες κατηγορίες, όπως οι διαβητικοί (βάζουν όρια σε μετρήσεις σακχάρου, ινσουλίνες κ.ά.) κλπ.

Πριν από την τελική εφαρμογή των περικοπών, είναι σε εξέλιξη μια διαβούλευση ανάμεσα στη Συνομοσπονδία και το ΙΚΑ. Συν τοις άλλοις, ασκούνται πιέσεις από εμπλεκόμενες εταιρείες. Η αλήθεια είναι πως τα υλικά που χρειαζόμαστε «περνούν» από διάφορους μεσάζοντες με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να εκτοξεύονται οι τιμές τους. Θα μπορούσε, λοιπόν, το ίδιο το ΙΚΑ να εισάγει τα προϊόντα και εμείς να τα προμηθευόμαστε απευθείας από εκεί -άρα, για παράδειγμα, ο καθετήρας θα μπορούσε να κοστίζει 2 αντί για 5 ευρώ. Δεν θα πρέπει να «πληρώνουμε» εμείς το γεγονός ότι κάποια υλικά είναι υπερκοστολογημένα, όπως λέγεται. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για τα πάντα (μετακινήσεις και ό,τι άλλο). Ας μην φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε και για να πηγαίνουμε στην τουαλέτα.»  

     TVXS   
http://ostria-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...