ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

1 Η πιο σπέσιαλ ανασκόπηση της χρονιάς

 Απο: http://www.drseeng.com/
Στα κλεισίματα των δύο περασμένων ετών, συνήθιζα να σας παρουσιάζω τις ανασκοπήσεις τους με βίντεο. Το πρώτο το έφαγε η μαρμάγκα (λογοκρίθηκε από το Youtube λόγω πειρατικής χρήσης του soundtrack που χρησιμοποίησα), το δεύτερο μπορείτε να το δείτε εδώ αν δε βαριέστε.

Φέτος δεν έχει βίντεο, όχι γιατί βαρέθηκα, αλλά γιατί δε βρήκα κάτι εμπνευσμένο να κάνω… Γι’αυτό σας έχω ετοιμάσει ένα ταξιδάκι στο 2010, αραδιάζοντας τα σπουδαιότερα γεγονότα της χρονιάς, μέσα από τις εικόνες και τα βίντεο που φιλοξενήθηκαν από το blog μου στο Mediasoup και αργότερα μέσα από αυτή εδώ τη γωνιά.

Προσωπικά ήταν μια δύσκολη και παράξενη χρονιά για μένα, ελπίζω οι περισσότεροι από εσάς να την αποχαιρετάτε με πιο γλυκιά γεύση. Ας πάμε να δούμε ανά μήνα τι συνέβη αυτούς τους 12 μήνες:


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
1. Το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε τις περιβόητες 100 πρώτες μέρες ...
διακυβέρνησής του και το γεγονός γιορτάστηκε με τις τιμές που του αναλογούν (βίντεο παρωδία του αντίστοιχου εορταστικού του Mega για τα 20 χρόνια του).



2. Ο Γερουλάνος αποφάσισε να μειώσει το κόστος παραγωγής των ελληνικών εκπροσωπήσεων στη Eurovision.


3. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών χτύπησαν κόκκινο για ακόμα μία χρονιά.


4. Το κέντρο της Αθήνας αναστατώθηκε με την έκρηξη βόμβας σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
5. Ενώ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ήταν δεόντως καλοκαιρινός ο καιρός, ο μήνας μάς αποχαιρέτησε μ’ένα ωραίο πολικό ψύχος.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1. Μέσα στο Γενάρη πήρε διαζύγιο η Μενεγάκη, αλλά η έρευνα που έκανα για την ελληνίδα τηλεθεάτρια, με αφορμή το διαζύγιο, έγινε την πρώτη μέρα του Φλεβάρη.



2. Τσικνοπέμπτη και φυσικά δεν μπορούσε να λείψει ο τρόπος που την τιμούν στη βουλή.

3. Όπως επίσης και τα καρναβάλια…

4. Είχε ξεσπάσει ντόρος με το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Focus», στο οποίο εμφανίζεται το περίφημο… κωλοδάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου. Πολύς χαμός για μία απλή χαζομάρα…

 
ΜΑΡΤΙΟΣ
1. Ο Παπακωνσταντίνου «φοράει» την κατσούφικη μουσούδα του και μας αναγγέλει τα σκληρά μέτρα που θα μας αλλάξουν τον αδόξαστο, έτσι ώστε να πειστεί η τρόικα να βοηθήσει τη χώρα μας. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν πολύ ευχάριστες…

2. Ο Γιάννης Λάτσιος, μετά το διαζύγιό του με την Ελένη και το απίστευτο σπάσιμο αρχιδιών από όλα τα ΜΜΕ για την υπόθεση αυτή, ταράζει για ακόμα μία φορά τα νερά της showbiz, κάνοντας το ντεμπούτο του μπροστά στην κάμερα, ως κριτής reality show.
3. Ο Γιώργος Αλκαίος βγαίνει από τη ναφθαλίνη και είναι ο εκλεκτός της ΕΡΤ που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.

4. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, τόσο σημαντικό που σχεδόν επισκίασε τα νέα φορολογικά μέτρα: Η τσόντα της (εντελώς κρύας) Τζούλιας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
1. Οι περιοδείες του Γιωργάκη στην Ευρώπη χτυπούν κόκκινο, με τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να βρει συμμάχους και υποστηρικτές σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία μας. Παράλληλα, εκείνη την εποχή έκανε την εμφάνισή του στους κινηματογράφους το «Clash of the Titans».

2. Ο Λοβέρδος αντιμετωπίζει ξαφνικό πρόβλημα υγείας κατά την περιοδεία του στην Ημαθία, αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα. Ο υπουργός γνωρίζει για πρώτη φορά ίσως, τι εστί ΕΣΥ.

3. Συννελήφθησαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ παράλληλα εκείνη την εποχή, κάθε τρεις και λίγο η εκπομπή X-Factor διακόπτονταν λόγω τηλεφωνημάτων για βόμβα…

4. Ο Γιωργάκης καταφέρνει να πείσει τη Μέρκελ να βοηθήσει την Ελλάδα…

ΜΑΪΟΣ
1. Το ΔΝΤ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο. Μια πρόβλεψη για το τι θα συμβεί σε 10 χρόνια.

2. Ο Σαμαράς έχει εκλεγεί αρχηγός της Νουδού και το Μητσοτακέικο είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η Ντόρα υπερψηφίζει την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό της τρόικας και διαγράφεται από το κόμμα.

3. Μέσα σε όλο αυτό το χαμό που επικρατεί στη βουλή, κάποιος παραμένει… εξαφανισμένος.

4. Ξεσπάει σκάνδαλο με την Τζάκρη και τους διορισμούς συγγενών και φίλων της και βρίσκω αφορμή να περιγράψω μια μέρα σε ένα υπουργείο. Εκείνες τις μέρες κόντεψα να δεχτώ μήνυση από την υφυπουργό και κάποιους παρατρεχάμενούς της bloggers.

5. Ο Τόλης Βοσκόπουλος κατηγορείται για φοροδιαφυγή 5,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ ή 5,5 δισεκατομμυρίων δραχμών (δε θυμάμαι ακριβώς), με την Άντζελα Γκερέκου να βρίσκεται σε εμφανώς πολύ δύσκολη θέση.

ΙΟΥΝΙΟΣ
1. Ο Λοβέρδος δίνει ρεσιτάλ υποκριτικού ταλέντου και ως άλλος Ξανθόπουλος μάς ανακοινώνει με πόνο ψυχής τις τραγικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό. Οι αντιδράσεις πολλές και διάφορες…

2. Βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη με θύμα τον υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη. Το τι κράξιμο άκουσα και διάβασα για την παρακάτω εικόνα, δε λέγεται…

3. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο προσκήνιο, λόγω αγοράς πανάκριβου σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (για την οποία άκουσα πως είναι πανάκριβη).

4. Το παγκόσμιο στη Νότια Αφρική, έμελλε να είναι το τελευταίο του Ρεχάγκελ με την εθνική μας. Κάναμε την πρώτη μας νίκη σε μουντιάλ, με τον Ότο να αποχωρεί σε όλα επιτυχημένος και να βουλώνει πολλά στόματα. Ούτε τα σκάνδαλα όπως το παρακάτω δεν τον πτόησαν.

ΙΟΥΛΙΟΣ
1. Οι αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό είναι πλέον γεγονός με την κατάσταση να διαμορφώνεται κάπως έτσι:

2. Ο –τότε- πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, μετά την πρώτη παραίτηση Πατέρα από την προεδρία της ομάδας, βρίσκει το διάδοχό του στο πρόσωπο του Νίκου Κωνσταντόπουλου! Αν μην τι άλλο, ο Τζίγκερ Βαρδινογιάννης έχει χιούμορ…

3. Ο Ραγκούσης κάνει απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε πολλή δουλειά…

4. Το γεγονός που στιγμάτισε τον κόσμο των bloggers ήταν η δολοφονική επίθεση στο Σωκράτη Γκιόλια, τον εμπνευστή του Τρωκτικού. Ένα γεγονός που επηρέασε πολύ τα πράγματα στα ελληνικά ιστολόγια και γενικά στα ΜΜΕ. Δυστυχώς η νίκη του παρακράτους ήταν εμφατική.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1. Λίγη η επικαιρότητα, ως είθισται, τον Αύγουστο, η κυβέρνηση κι επίσημα σε διακοπές με τον Γιωργάκη να οργώνει όλο το Αιγαίο και την Ευρώπη και οι πρώτες σκέψεις για ανασχηματισμό να κάνουν την εμφάνισή τους. Η φωτογραφία παρακάτω αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πρωθυπουργός…

2. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη χώρα μας για να συνάψει συμφωνίες με το δικό μας. Ένα ραντεβού που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

3. Ο Καραμανλής εξακολουθεί να μη δίνει σημεία ζωής. Παρόλα αυτά, υποθέτουμε πως περνάει ζωή χαρισάμενη. Επιδίδεται στο σπορ της βρώσης, αλλά και του καμακίου…



4. Έρχεται στη ζωή μας η Πάττυ. Το νέο ηλίθιο κοριτσάκι που η κοινωνία του φέρεται πολύ σκληρά και άδικα, κλέβει τις καρδιές των Ελλήνων τηλεθεατριών. Όλοι πλέον μιλούν για τη νέα «Μαρία την άσχημη».


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
1. Κάπου εδώ ξεκινά η Παγκαλιάδα στο παρόν ιστολόγιο. Ο αντιπρόεδρας ξεκινά ένα ρεσιτάλ ατακών και ανακηρύσσεται σε μασκότ του blog. Από τα παράπονά του για τη μείωση του μισθού του, φτάσαμε στο «Είμαστε όλοι οι φαύλοι». Παράλληλα στο Mega ξεκινά το «Νησί».

2. Ο Καραγκούνης του Παναθηναϊκού θέλει να κατουρήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του μέσα στην έδρα της θρυλικής Μπαρτσελόνα… Και αφού δε βρίσκει ανοιχτή τουαλέτα, ξαλαφρώνει στη φυσούνα του Καμπ Νου.

3. Ο Πάγκαλος χτυπά με την πλέον ιστορική του ατάκα: «Μαζί τα φάγαμε», θέλοντας έτσι να αμβλύνει τις αντιδράσεις του κόσμου για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και να μας καθιστά σε πλήρως συνυπεύθυνους.

4. Η προεκλογική φαντασία του Κακλαμάνη οργιάζει. Ορίζει τον Ψινάκη υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές…

5. Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δέχεται επίθεση από… παπούτσι.

6. Η καπνοαπαγόρευση επιστρέφει πιο δυναμικά…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1. Το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει ένα χρόνο διακυβέρνησης και τα πρώτα ευχαριστήρια μηνύματα είναι γεγονός.

2. Ο πρόεδρος του Eurogroup αποκαλύπτει πως κάποιος Έλληνας πρωθυπουργός τού εκμυστηρεύτηκε ότι αδυνατεί να κυβερνήσει μια χώρα διεφθαρμένων. Οι εικασίες για το ποιος ήταν αυτός, πολλές.

3. Το περίφημο χταπόδι Paul που μας έσπασε τα νεύρα με την κωλοφαρδία του στις προβλέψεις κατά τη διάρκεια του μουντιάλ, απεβίωσε.

4. Το «Νησί» αρχίζει και κατακτά όλο και πιο πολλούς φαν, αλλά ο Γιωργάκης μας αποφάσισε να του κόψει λίγο τη φόρα, αποφασίζοντας να δώσει διακαναλική (κι εκβιαστική) συνέντευξη Δευτέρα βράδυ…

5. Ο προεκλογικός αγώνας φουντώνει και ο Αλαβάνος δέχεται επίθεση με γιαούρτι στην Ομόνοια…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
1. Τα πακέτα-βόμβες είναι στη μόδα, με τους τρομοκράτες να κάνουν πλάκα με την αντιτρομοκρατική και τις πρεσβείες διάφορων χωρών στην Αθήνα.

2. Το σαφάρι της κυβέρνησης για έσοδα συνεχίζεται ακάθεκτο και ανελέητο…

3. Τα δύο μεγαλύτερα κάστρα της Νουδού, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη πέφτουν στα χέρια των ΠΑΣΟΚων. Νέοι δήμαρχοι ο Καμίνης και ο Μπουτάρης αντίστοιχα, με τον δεύτερο να αντιμετωπίζει, αλλά και να δημιουργεί προβλήματα στον Αγιατολάχ της πόλης.

4. Για λίγες μέρες, τα προφίλ των χρηστών του Facebook πλημμύρισαν από εικόνες ηρώων καρτούν. Οι πολιτικοί δε θα μπορούσαν να λείψουν απ’αυτό το πανηγυράκι.

5. Η Ντόρα πραγματοποίησε ένα από τα όνειρά της: Να γίνει αρχηγός κόμματος. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι γεγονός, αλλά υπάρχει μια μικρή εκκρεμότητα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
1. Ο Γιωργάκης βρίσκεται στη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές του πλανήτη και μάς αφήνει όλους σέκους.

2. Ο κόσμος σιγά-σιγά ξυπνά και αρχίζει κάποιες μικρές επαναστάσεις. Όπως στην υπόθεση με τα διόδια, όπου αρκετοί αρνούνται να τα πληρώσουν.

3. Η Αθήνα υποδέχεται τον πρωθυπουργό της. Ο Στρος Καν βρίσκεται στην Ελλάδα για να επιβλέψει την κατάσταση…



4. Το χειρότερο πολυνομοσχέδιο της μεταπολίτευσης είναι γεγονός και ο κόσμος αγανακτεί. Θύμα ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης που έγινε τουλούμι στο ξύλο από οργισμένους πολίτες έξω από τη βουλή.

5. Αυτή η όμορφη χρονιά κλείνει με την έγκριση του προϋπολογισμού. Ζωή σε λόγου τους.

ΥΓ. Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε τις βόλτες σας από δω και να σας έκανα να γελάσετε ή να προβληματιστείτε όσο περισσότερο γινόταν. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου για την παρέα σας και αυτό το χρόνο, γεροί να είμαστε όλοι να συνεχίσουμε έτσι. Πολλά πολλά φιλούθκια

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...