ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

0 Το απόλυτο παιγχνίδι ενός εκατοµµυριούχου!



Μοιάζει µε µεγάλο λευκό καρχαρία, υψώνεται τέσσερα µέτρα στον αέρα και µετά βουτάει κάτω από τα κύµατα. Ο βρετανός εφευρέτης Ροµπ Ινες κατασκεύασε το απόλυτο παιγχνίδι του εκατοµµυριούχου, ένα σκάφος από φάιµπεργκλας µε µορφή καρχαρία.

Το Seabreacher Χ είναι ένα σκάφος απ αυτά που βλέπαµε στις ταινίες του Τζέιµς Μποντ, το οποίο µπορεί να βουτήξει κάτω από την επιφάνεια, να περιστραφεί γύρω από ένα νοητό οριζόντιο άξονα και να κάνει άλµατα τεσσάρων µέτρων. Μοιάζει µε µεγάλο λευκό καρχαρία, µε το ραχιαίο πτερύγιό του, τα ανοιχτά σαγόνια και τα αιχµηρά δόντια. Με µήκος 5 µέτρων, έχει µάλιστα και .....
το µέγεθος αυτού του ζώου. Οµως φέρει επίσης έναν κινητήρα 260 hp, χάρη στον οποίο µπορεί να φτάνει τα 80 χλµ. / ώρα στην επιφάνεια του νερού και τα 30 χλµ. / ώρα κάτω απ αυτή.

Ο Ροµπ είναι 37 χρονών και λατρεύει τα θαλάσσια σπορ. Μαζί µε τον φίλο του Νταν Πιάτσα, 52 ετών, µετέτρεψε το χόµπι του σε ανθηρή επιχείρηση. Οι δυο τους έφτιαξαν το πρώτο υποβρύχιό τους πριν από 12 χρόνια και σήµερα η εταιρεία τους, η Ιnnespace, έχει λίστα αναµονής ενός έτους, γεµάτη µε πλούσιους εθισµένους στην αδρεναλίνη, οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν τα υψηλών επιδόσεων παιγχνίδια τους, καθένα από τα οποία κοστίζει γύρω στις 60.000 στερλίνες (73.000 ευρώ).

«Το Seabreacher Χ είναι για ανθρώπους µε µεγάλο διαθέσιµο εισόδηµα που θέλουν να διασκεδάσουν», εξηγεί στην «Ντέιλι Μέιλ» ο Ροµπ Ινες. «Είναι πολύ δηµοφιλές στη Μέση Ανατολή, αλλά το πουλήσαµε και σε πελάτες στην Κορέα και στην Καραϊβική. Δεν είναι ένα υποβρύχιο, δεν θα επισκεφθείτε µ αυτό τον Τιτανικό. Είναι περισσότερο µια διασταύρωση ανάµεσα σε αεροπλάνο και σε σκάφος, και βελτιώνουµε διαρκώς τα µοντέλα ώστε να κάνουν ολοένα και περισσότερα κόλπα».

Το Seabreacher Χ είναι διθέσιο. Ο χειρισµός του, λέει ο Ροµπ Ινες, είναι αρκετά εύκολος, «αν και πρέπει να έχεις καλή αντίληψη του χώρου. Αντίθετα από ένα πλοίο, όπου έχεις αριστερά και δεξιά, γρήγορα και αργά, αυτό µοιάζει περισσότερο µε αεροσκάφος». Μπορεί να είναι σε κατάδυση για 20 δευτερόλεπτα και εκτοξεύεται πάνω από την επιφάνεια του νερού σαν φελλός από φιάλη σαµπάνιας. Ο Ροµπ και ο Νταν εργάζονται µάλιστα πάνω σ ένα µοντέλο που θα µπορεί να κάνει και τούµπες στον αέρα… Το θέαµα του Seabreacher να αναδύεται από τα κύµατα µε αφρούς γύρω από τα πτερύγιά του είναι πραγµατικά εντυπωσιακό. Οπου κάνει την εµφάνισή του, αφήνει τους παριστάµενους µε ανοιχτό το στόµα. Κάθε σκάφος χρειάζεται για να κατασκευαστεί δουλειά τριών µηνών από µια οµάδα επτά ατόµων. Η Ιnnespace έχει ήδη κατασκευάσει εννέα και έχει παραγγελίες για άλλα 31.

apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...