ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

0 Πανάρχαια δάση έγιναν στάχτη στην Παταγονία

Ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν πάνω από 130.000 στρέμματα του Εθνικού Πάρκου Torres Del Paine στο χιλιανό κομμάτι της Παταγονίας.

Δάση οξυάς με δέντρα ηλικίας μεγαλύτερης των 300 ετών έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με τους κινδύνους για τη βιοποικιλότητα της περιοχής να είναι σημαντικοί, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν πολλές δεκαετίες για την μερική αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.


Οι Αρχές της Χιλής εκτιμούν ότι οι μαζικές πυρκαγιές οφείλονται στη δράση αγνώστων βανδάλων, ενώ εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν ευθέως τους Ινδιάνους Μαπούτσε, οι οποίοι διεκδικούν τη γη των πατέρων τους, συχνά με αθέμιτα μέσα.

Μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές στην Παταγονία και σε άλλα μέρη της κεντρικής Χιλής έχουν κοστίσει τη ζωή σε επτά πυροσβέστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα δημοσιεύματα κατηγορούν για τους εμπρησμούς τον Ισραηλινό μπακπάκερ Ρότεμ Σίνγκερ.


Ο αρθρογράφος Αντρές Φιγκερόα της χιλιανής εφημερίδας El Cidudadano υποστηρίζει το εξωφρενικό σενάριο πως ο Σίνγκερ είναι μέλος μιας ομάδας Ισραηλινων μπακπάκερς που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την κατάληψη από Ισραηλινούς των νότιων επαρχιών της Χιλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...