ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

0 ΜΟΝΣΑΝΤΟ:Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Ε.Ε. μετά από χρόνια αυστηρής γραμμής απέναντι στα μεταλλαγμένα προιόντα, αποφάσισε να ανοίξει κάποια παραθυράκια. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Η Μονσάντο. Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή. Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρεται απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση: Την τροφή. 



 Το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώ
χειας και του υποσιτισμού που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη πιο μεγάλο, η Μονσάντο υποστηρίζει πως θα το λύσει. Πως; Με το να καλλιεργήσουμε σε πλανητική κλίμακα τους γεννετικά μεταλλαγμένους σπόρους της. Μάλιστα διαφημίζει, ότι οι σπόροι της είναι πιο θρεπτικοί και φτηνοί, συν ότι μπορούν να παραχθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι οι φυσικοί. Στην πραγματικότητα, οι σπόροι της εταιρείας είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από την πείνα!

Η Μονσάντο, έχει παρουσία σε 46 χώρες και έχει οδηγηθεί πολλάκις στην δικαιοσύνη κατηγορούμενη για την τοξικότητα των προιόντων της. Είναι αυτή που είχε δημιουργήσει την δολοφονική διοξίνη “agent orange” που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, το πυραλένιο, την αυξητική ορμόνη των βοοειδών και πρόσφατα τα γεννετικά τροποποιημένα είδη φυτών που καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές. Όλα αυτά τα προιόντα είναι επικίνδυνα μέχρι θανάτου για τον άνθρωπο και τα ζώα. Κι όμως αυτή η εταιρεία ακόμη δραστηριοποιείται και μάλιστα παρουσιάζεται ως επιχείρηση για το καλό της επιστήμης.

Άρχισε να παράγει το πυραλένιο (PCB) μολύνοντας το ποτάμι που βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιό της με 810 τόνους αποβλήτων, χωρίς να ενημερώσει καν τους κατοίκους και χωρίς βέβαια να πάρει μέτρα. Οι επιπτώσεις του PCB στον ανθρώπινο οργανισμό; Προβλήματα στο συκώτι, στο δέρμα, αναπαραγωγικά, βλάβες στο ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα, μέχρι και αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου κατά 50%!

Το 1995 μετά από έρευνες οδηγήθηκε στο δικαστήριο, απ’ όπου αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία γνώριζε από το 1966 τις επιπτώσεις! Έτσι οι κάτοικοι της γύρω από το εργοστάσιο περιοχής, μεγάλωναν τα παιδιά τους χωρίς να ξέρουν τι κακό είχε συμβεί.
Η Μονσάντο άλλαζε μέχρι και τα αποτελέσματα των πειραμάτων της, αποκρύπτοντας καρκινογεννέσεις στα ποντίκια που χρησιμοποιούσε ως πειραματόζωα.

Επίσης, όταν κυκλοφόρησε την αυξητική ορμόνη των βοοειδών-για να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος-πολλά βοοειδή αρρώστησαν και το ίδιο συνέβη και με ανθρώπους που κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γάλα. Όμως ο Οργανισμός Διαχείρησης Τροφίμων των ΗΠΑ είχε εγκρίνει το συγκεκριμένο προιόν και έστρεψε τους κτηνοτρόφους προς αυτό.
Βέβαια η Μονσάντο είχε πάντα και την στήριξη πολιτικών. Πρώτος απ’ όλους ο Μπους ο πρεσβύτερος.

Τα τεστ καταλληλότητας και ασφάλειας τροφίμων που η Μονσάντο δεν περνούσε, εξαφανίζονταν, ενώ και ο Κλίντον εφάρμοσε πρόγραμμα ασφαλείας τροφίμων που του υπέδειξε η εταιρεία!
Πρόσφατα η εταιρεία αυτή, παρήγαγε φυτά που είναι ανθεκτικά στο φυτοφάρμακο που η ίδια δημιούρησε και κυκλοφορεί, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα, φυσικά φυτά. Έτσι όμως, αυτό το υλικό που κάνει τα γενετικά τροποποιημένα φυτά ανθεκτικά σε ένα χημικό, χορηγείται και σε όποιον τα καταναλώσει. Καταλαβαίνετε, ότι η Μονσάντο με τρόπο εγκληματικό θέλει να επιβάλλει νέες ποικιλίες, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παραδοσιακά-φυσικά προιόντα.

Σήμερα η εταιρεία έχει την μερίδα του λέοντος στην πώληση γενετικά τροποποιημένων σπόρων, απορροφώντας και μικρές εταιρείες παραγωγής. Πολλοί αγρότες στις ΗΠΑ χρεοκόπησαν, εξαιτίας μηνύσεων της Μονσάντο εναντίον τους, που τους κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας! Κι αυτό γιατί μπορεί ένα φυτό να μολυνθεί από συγγενικό του γενετικά μεταλλαγμένο, μέσω της γύρης που μεταφέρεται. Έτσι προκύπτουν υβρίδια φυτών που έχουν τις ιδιότητες των μεταλλαγμένων. Βέβαια οι άμοιροι οι αγρότες δεν ξέρουν πως και τι έχουν πάθει τα φυτά τους και η εταιρεία τους ζητά αποζημιώσεις με την δικαιολογία πως κλέβουν την πατέντα της! Πάντα-τυχαία- η εταιρεία δικαιώνεται δικαστικά και εξαναγκάζει τους αγρότες να χρησιμοποιήσους μόνο τους δικούς της σπόρους.

Έτσι, εκτός από τις βλαπτικές συνέπειες στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, αυτή η επικίνδυνη επιχείρηση διαλύει και τις οικονομίες. Εκτός των άλλων, αν όλοι χρησιμοποιούν τροποποιημένους σπόρους, οι παραδοσιακοί απειλούνται με εξαφάνιση, αφού δεν θα μπορούν να φυτρώσουν νέα φυτά με φυσικό τρόπο. Έτσι πρέπει κάποιος αγρότης ν’ αγοράζει σπόρους μόνο από την Μονσάντο. Τυχαίο; Σίγουρα όχι, αφού αποσκοπούν στο απόλυτο μονοπώλιο.

Στην χώρα μας προς το παρόν έχουν αποτραπεί προσπάθειες τέτοιων σπόρων, ενώ και οι νομαρχίες έχουν απαγορεύσει την καλλιέργειά τους. Το επικίνδυνο είναι πως θέλουν να μεθοδεύσουν και στην Ευρώπη την μη σήμανση προιόντων ως γενετικά τροποποιημένα. Η επιστήμη γίνεται εργαλείο επιβολής και ελέγχου του πληθυσμού. Η Μονσάντο προσπαθεί να καθιερώσει τους σπόρους της ώστε να κάνει όλες τις χώρες εξαρτημένες από την βούλησή της όσο αφορά την τροφή.

Με πολλούς τρόπους τα προιόντα της επιβάλλονται σταδιακά, πάντα με πολιτικές πλάτες. Αν οι καλλιέργειές της γίνουν μονόδρομος για την διατροφή μας, εκτός από τα ανυπολόγιστα κόστη για την υγεία μας, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με διατροφική δικτατορία της αγοράς. Ευτυχώς στην Ε.Ε. υπάρχει ακόμη το πρωτόκολλο βιοασφάλειας, αλλά με την ύπουλη διείσδυση του Codex Alimentarius και την ολοένα αυξανόμενη αμερικανοποίηση σε νομικό και πολιτιστικό επίπεδο, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς για το τι θα έρθει στο πιάτο μας.
by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...