ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

0 Μια βόλτα στις λίμνες της βόρειας Ιταλίας

Ακόμη κι αν έχετε λίγες ημέρες στη διάθεσή σας, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα (όπως αναφέρονται στο Lonely Planet) από τις ομορφιές των ιταλικών λιμνών και της περιοχής που βρίσκεται τόσο στην ελβετική, όσο και στην ιταλική πλευρά των συνόρων.

Ιταλικές λίμνες: και μόνο η φράση, δημιουργεί στη φαντασία μας ρομαντικές εικόνες «φιδίσιων» δρόμων μέσα σε εντυπωσιακή φύση, βίλες και αρχοντικά που ανήκουν σε αστέρες του σινεμά και βόλτες με μικρές βάρκες στα ήρεμα νερά. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να είστε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για να απολαύσετε όσα έχει να προσφέρει αυτή η περιοχή της Ιταλίας.

Ακόμη κι αν έχετε λίγες ημέρες, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τις ομορφιές των ιταλικών λιμνών και της περιοχής που βρίσκεται τόσο στην ελβετική, όσο και στην ιταλική πλευρά των συνόρων.


Λίμνη Maggiore και Valle Maggia
Locarno: βρίσκεται στο βόρειο άκρο της λίμνης Maggiore ( www.illagomaggiore.com ), λίγο πάνω από τα σύνορα, σε ελβετικό έδαφος και αποτελεί ένα ευχάριστο μίγμα ρουστίκ και πολυτέλειας. Ο ρυθμός της ζωής εκεί είναι αργός και χαλαρός και η φυσική ομορφιά απεριόριστη. Το ήπιο κλίμα, οι φοίνικες, οι πιτσαρίες και οι λουόμενοι που κάνουν ηλιοθεραπεία στη λίμνη, δύσκολα θα σας πείσουν πως βρίσκεστε στην Ελβετία.

Πέρα από το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Locarno τον Αύγουστο, όταν η πόλη γεμίζει και οι τιμές φτάνουν στα ύψη, η πόλη είναι ήσυχη και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να μην κάνετε τίποτ’ άλλο από το να χαλαρώσετε. Το ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, είναι να καθίσετε δίπλα στη λίμνη, με τα πόδια σας στο νερό, τρώγοντας παγωτό φιστίκι και βλέποντας τους κύκνους να κολυμπούν.
Φωτογραφία: http://www.illagomaggiore.com/
Santuario della Madonna del Sasso: «Σκαρφαλωμένο» πάνω από την πόλη, σε έναν απότομο βράχο που δε θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι βρίσκεται μια μεγάλη εκκλησία, το Santuario della Moadonna del Sasso είναι «must» για όσους επισκέπτονται το Locarno. Η θέα της λίμνης Maggiore από εδώ είναι απαράμιλλη και το κίτρινο σκηνικό της εκκλησίας μπροστά στη λίμνη και τα βουνά, μοιάζει με καρτ-ποστάλ. Η εκκλησία είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω τελεφερίκ από το κέντρο του Λοκάρνο, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό. Αν θέλετε να περπατήστε, η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά το τελεφερίκ είναι πραγματικά απολαυστικό. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στην επιστροφή, για να θαυμάσετε τους κήπους με τις αζαλέες, τις στενές σκάλες και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, λίγο πριν φτάσετε στη λίμνη.

Valle Maggia: Το αλπικό μεγαλείο δεν βρίσκεται μακριά. Για μια από τις πιο όμορφες διαδρομές στην περιοχή, ακολουθήστε την όχθη του ποταμού Maggia, έξω από το Λοκάρνο, στην ειδυλλιακή κοιλάδα Maggia ( www.vallemaggia.ch ), στη νότια πλαγιά των ελβετικών Άλπεων. Συνεχίζοντας την εξερεύνησή σας στην κοιλάδα, θα δείτε απέραντα λιβάδια, επιβλητικούς καταρράκτες, γραφικά χωριουδάκια (κάθε ένα εκ των οποίων αξίζει να το εξερευνήσετε) και εστιατόρια που σας «φωνάζουν» να σταματήσετε για να γευτείτε τις τοπικές νοστιμιές.

Εκεί όπου η κοιλάδα χωρίζει, περάστε το Bignasco και ακολουθήστε το δρόμο για Val Bavona, όπου ο κόσμος επιστρέφει στην… εποχή του λίθου. Σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ολόκληρα χωριά - τα πάντα φαίνεται να είναι φτιαγμένα από γρανίτη και τα ίχνη του σύγχρονου κόσμου εξαφανίζονται. Σταματήστε στο εστιατόριο La Froda in Foroglio για μεσημεριανό γεύμα (δοκιμάστε την πολέντα), βγάλτε μερικές φωτογραφίες και απολαύστε το αλπικό τοπίο πριν επιστρέψετε στη λίμνη.
H όμορφη Ascona (φωτογραφία: http://en.wikipedia.org)
Ascona: Στο δρόμο σας από Valle Maggia, σταματήστε στην Ascona που βρίσκεται σε ένα μικρό όρμο λίγα μόλις λεπτά από το Λοκάρνο. Η προκυμαία που βρίσκεται εκεί, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα στη λίμνη. Καθίστε σε ένα από τα παραλιακά καφέ, πιείτε έναν εσπρέσο και παρατηρήστε τον κόσμο που περνάει.

Minusio: Γυρίστε στο Λοκάρνο για δείπνο και κάντε μια βόλτα από το μεγάλο μονοπάτι που διατρέχει κατά μήκος την ακτή της λίμνης, προς το Minusio. Περάστε από το μικρό τούνελ των σιδηροδρομικών γραμμών και μπείτε στην εκκλησία Chiesa di San Quirico για ένα γρήγορο προσκύνημα. Έπειτα απολαύστε ένα αξέχαστο γεύμα μαζί με τους ντόπιους, στο κοντινό Ristorante Campagna, ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη λίμνη. Και μαζί με το γεύμα, μια καράφα κρασί και γκράπα για χώνεψη και χαλάρωση.

Λίμνη Como
Αν έχετε μόνο λίγες ημέρες για το ταξίδι σας, μερικές από αυτές πρέπει οπωσδήποτε να αφιερωθούν στην εξερεύνηση της λίμνης Κόμο. Οι δρόμοι γύρω από τη λίμνη είναι ελικοειδείς και στενοί –η διαδρομή από το Bellagio στο Κόμο, είναι περισσότερο τρομακτική και εξαντλητική, παρά διασκεδαστική, γι’ αυτό καλύτερα να περιηγηθείτε στη λίμνη με πλοίο. Η διαδρομή από το Λοκάρνο μέσω του Λουγκάνο, κατά μήκος της ακτής της λίμνης Lago di Lugano, είναι επίσης όμορφη.

Villa Carlotta: Κοντά στην προβλήτα του πλοίου στην Cadenabbia, βρίσκεται η Villa Carlotta ( www.villacarlotta.it ), ένα όμορφο και πολυτελές αρχοντικό που ξεκίνησε να χτίζεται το 1690. Διαθέτει επιβλητικούς κήπους μιας άλλης εποχής, που εντυπωσιάζουν περισσότερο κι απ’ την ίδια τη βίλα.
Το Bellagio το σούρουπο
Bellagio: Είναι δύσκολο να μην «ερωτευτείτε» το Bellagio ( www.bellagiolakecomo.com ). Ονομάζεται και «μαργαριτάρι της λίμνης Κόμο» και η περιγραφή αυτή του ταιριάζει τέλεια: είναι κομψό, όμορφο και άψογο. Το χωριό βρίσκεται απομονωμένο σε ένα στενό σημείο, στη μέση της λίμνης που έχει σχήμα σα «Λ» και είναι ευκολότερα προσβάσιμο με πλοίο από την Cadenabbia, απ’ όπου θα απολαύσετε και την καλύτερη θέα του.

Όπως συμβαίνει με πολλά χωριά και πόλεις της λίμνης, τα εστιατόρια κατά μήκος της προκυμαίας είναι όμορφα, αλλά όχι τα καλύτερα και συχνά είναι υπερτιμημένα, γι’ αυτό προτείνουμε να εξερευνήσετε τα απότομα δρομάκια για να βρείτε τις κρυμμένες ομορφιές του χωριού. Δοκιμάστε το Ristorante Bilacus στη Via Serbelloni, που έχει μια όμορφη εξωτερική βεράντα με θέα στο χωριό και σερβίρει παπαρδέλες με άγρια μανιτάρια που δε θα φάτε πουθενά αλλού.

Varenna: Μετά την εξερεύνηση του Bellagio, πάρτε το πλοίο για τη Varenna, στην ανατολική όχθη της λίμνης. Μοιάζει με το Bellagio σε ομορφιά, αλλά συχνά την αγνοούν οι τουρίστες άδικα. Το χωριό μοιάζει σα να αναδύεται από τη λίμνη, με τα κτήρια να είναι κολλημένα στον απότομο βράχο, σα χρωματιστές πεταλίδες.

Αν έχετε μαζί σας αυτοκίνητο, κάντε μια σύντομη βόλτα μέχρι το κοντινό κάστρο του 13ου αιώνα, Castello di Vezio, για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα της λίμνης.
Cadenabbia: Αφού πάρετε το πλοίο για να πάτε πίσω στην Cadenabbia, δειπνήστε δίπλα στη λίμνη, στο Cucina della Marianna, όπου το μενού αλλάζει καθημερινά. Καθώς απολαμβάνετε το φαγητό σας και το εκλεκτό κρασί θαυμάζοντας τη λίμνη και κοιτάζοντας το Bellagio να αντικατοπτρίζεται στα ήρεμα νερά της, θα νιώσετε να βρίσκεστε στον παράδεισο!

http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...