ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

0 Φόρος στους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι!

Την οργή των γονιών έχουν προκαλέσει οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης, της Ισπανίας, όπου εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορολογούν τους μαθητές που φέρνουν στο σχολείο φαγητό από το σπίτι. Το «σχέδιο» γίνεται στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, σε ορισμένες μεγάλες περιοχές, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία.

Έτσι, ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά, να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στη σχολική τραπεζαρία, αφού θα φέρνουν σπιτικό φαγητό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, στη περιοχή της Μαδρίτης, Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, δήλωσε: «Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία».

Μέχρι πρότινος, απαγορευόταν η μεταφορά φαγητού από το σπίτι, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η αλλεργία σε κάποια τρόφιμα. Οι περισσότεροι γονείς, όμως, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα λιτότητας, προτιμώντας έτσι το κολατσιό από το σπίτι.

Κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012, το 60% των 324.000 μαθητών των 791 δημοσίων σχολείων της Μαδρίτης, αγόραζαν φαγητό από το κυλικείο του σχολείο. Από την άλλη, οι αρχές της Καταλονίας, ανακοίνωσαν, ότι όποιο παιδί φέρνει από το σπίτι φαγητό και θέλει να χρησιμοποιήσει την τραπεζαρία, θα πρέπει να πληρώσει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...