ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

0 Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο


Δρόμος
Από σοκάκια, μέχρι κεντρικοί λεωφόροι και εθνικές οδοί, οι δρόμοι που ακολουθούν έχουν κάτι που τους κάνει ξεχωριστούς. Βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλες τις ηπείρους και οι ιδιαιτερότητες τους είναι εμφανείς:Ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές – Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (1)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (2)
Ο δρόμος αυτός δεν δείχνει να «συμπαθεί» ιδιαίτερα ούτε τους οδηγούς ούτε τα αυτοκίνητά τους μιας και αποτελείται από 8 εξαιρετικά απότομες στροφές και σε μικρή μάλιστα απόσταση η μία από την άλλη.
Ο πιο μπερδεμένος δρόμος – Magic Roundabout, Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (3)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (4)
Πέντε διαφορετικοί δρόμοι συναντώνται στο σημείο αυτό, και το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία. Μια κυκλική πλατεία, μέσα στην οποία δεσπόζουν πέντε μικρότεροι κύκλοι είναι το μοτίβο του περίεργου αυτού σημείου που κατασκευάστηκε το 1972.
Ο στενότερος δρόμος – Spreuerhofstraße, Γερμανία
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (5)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (6)
Δύσκολα τα πράγματα για τους πεζούς που θα προσπαθήσουν να διασχίσουν το στενό αυτό στη Γερμανία, μιας και στο φαρδύτερο σημείο του έχει πλάτος 50 εκατοστά, ενώ σε κάποια άλλα μόλις 31!
Ο δρόμος με τη μεγαλύτερη κλίση – Baldwin Street, Νέα Ζηλανδία
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (7)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (8)
Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει λάβει και «πιστοποίηση» της ιδιαιτερότητάς του, μιας και σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες είναι αυτός με τη μεγαλύτερη κλίση: 35%!
Ο μικρότερος δρόμος – Ebenezer Place, Σκοτία
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (9)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (10)
Με μήκος μόλις 2,06 μέτρα, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί κανείς να συναντήσει διασχίζοντας το δρόμο αυτό. Υπάρχει μόλις ένα κτίριο που φέρει τον αριθμό 1 και πρόκειται για μια είσοδο του ξενοδοχείου «Mackays».
Ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος – Yonge Street, Οντάριο, Καναδάς
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (11)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (12)
Φτάνει σε μήκος τα 1.896 χιλιόμετρα και πλήθος εμπορικών καταστημάτων και γραφείων δεσπόζουν στις άκρες του.
Ο πιο περίπλοκος δρόμος – Judge Harry Pregerson Interchange, Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (13)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (14)
Όσοι μπερδεύονται με τους ανισόπεδους κόμβους της Κηφισίας, ας ρίξουν μια ματιά και στο «σταυροδρόμι» των ΗΠΑ. Τέσσερις γέφυρες με τους δρόμους να χωρίζονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, δημιουργούν ένα χαώδες θέαμα.
Η μεγαλύτερη εθνική οδός – Highway 1, Αυστραλία
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (15)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (16)
Πρόκειται για ένα σύνολο δρόμων που ενώνει τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, και στην πραγματικότητα διατρέχει ολόκληρη την ήπειρο. Φτάνει σε μήκος τα περίπου 14.500 χιλιόμετρα και κάθε μέρα περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα τμήμα του.
Ο φαρδύτερος δρόμος – Avenida 9 De Julio, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (17)
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (18)
Η λεωφόρος 9 De Julio, ξεπερνά σε πλάτος τα 300 μέτρα και 12 λωρίδες κυκλοφορίας, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων. Παραδόξως, το μποτιλιάρισμα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο δρόμο αυτό!
Ο πιο κυκλικός δρόμος – Putrajaya, Μαλαισία
Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο (19)
Ο δρόμος αυτός, διατρέχει κυκλικά ένα λόφο στην πόλη Putrajaya της Μαλαισία. Φτάνει σε μήκος τα 3,4 χιλιόμετρά και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το σχήμα του είναι ένας σχεδόν τέλειος κύκλος!
Πηγή: newsbeast.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/03/pio-periergoi-dromoi-kosmou/#ixzz1oQckfCFC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...