ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

0 Χιλιάδες περίεργοι λόφοι

Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςΤο νησί Bohol των Φιλιππινών φιλοξενεί ένα περίεργο γεωγραφικό φαινόμενο, τους «Σοκολατί λόφους». Αν και δεν έχουν μετρηθεί επακριβώς εικάζεται ότι είναι περισσότεροι από 1800! Αν και πολλοί μύθοι συνοδεύουν τη δημιουργία τους οι σχεδόν συμμετρικοί αυτοί λόφοι είναι δημιούργημα της φύσης. 

Είναι ασβεστολιθικά πετρώματα καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα χώματος που επιτρέπει τη χαμηλή βλάστηση. Την περίοδο της ξηρασίας το γρασίδι πάνω στους λόφους ξεραίνεται και τους δίνει ένα θαυμάσιο σοκολατί χρώμα που τους έδωσε και το όνομα «Σοκολατί λόφοι» ή «Σοκολατένια φιλιά».
Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.



Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ιστορίες – θρύλοι που συνοδεύουν την αμφάνιση των λόφων. Σύμφωνα με τη δημοφιλέστερη από αυτές οι λόφοι δημιουργήθηκαν από την πάλη δύο γιγάντων που περούσαν τεράστιους βράχους ο ένας στον άλλο. Κάποια στιγμή οι γίγαντες εξαντλήθηκαν, σταμάτησαν τη μάχη και συμφιλιώθηκαν αφήνοντας όμως πίσω τους χιλιάδες βράχους, τους σημερινούς λόφους.
Μια πιο ρομαντική εκδοχή είναι αυτή του γίγαντα Arogo που ερωτεύτηκε μια θνητή την Aloya. Όταν η Aloya έφυγε από τη ζωή, ο γίγαντας δάκρυσε και τα γιγάντια δάκρυά του έπεσαν στη γή σχηματίζοντας τους λόφους.
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Ericlucky290
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User Ianz
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User Supafly
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User SarahDepper
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User Ericklucky290
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User crazyegg95
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User Roberto Verzo
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User Roberto Verzo
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάτας
Image Flickr User Dahon
Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςImage Flickr User Roberto Verzo
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...