Υλικά Για 2-4 άτομα
1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κούπα τσαγιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
3-4 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες τσαγιού φρέσκα μανιτάρια
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σάλτσα τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και τις ελιές.
Αναδεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, μόλις κρυώσει, κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε τη σάλτσα για 1 μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω σε ζεστά ζυμαρικά.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
http://www.tsantiri.gr/
1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κούπα τσαγιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
3-4 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες τσαγιού φρέσκα μανιτάρια
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σάλτσα τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και τις ελιές.
Αναδεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, μόλις κρυώσει, κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε τη σάλτσα για 1 μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω σε ζεστά ζυμαρικά.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
http://www.tsantiri.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου