ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

0 Χρυσός βάτραχος με το άγγιγμα του Μίδα βρέθηκε στον Παναμά

Ένα νέο είδος βατράχου με χαρακτηριστικό χρυσό χρωμα που επιπλέον κάνει χρυσό οτιδήποτε αγγίζει ανακάλυψαν επιστήμονες απο τη Γερμανία και τον Παναμά, στα υψίπεδα της  Κεντρικής Αμερικής.
Το μικρό φωτεινό κίτρινο τετράποδο, με «το άγγιγμα το Μίδα», εκκρίνει μία χρυσαφί ουσία όταν νιώθει να απειλείται, βάφοντας χρυσά τα χέρια αυτού που το ακούμπησει!Το είδος, λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης, ονομάστηκε Diasporus citrinobapheus, (που σημαίνει κίτρινος βαφέας) , αλλά δε τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων μόνο με το έντονο χρώμα του.

Ο βάτραχος αυτός, και ειδικότερα τα αρσενικά άτομά του, παράγουν έναν παράξενο ήχο, ο οποίος ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στα ήδη γνωστά είδη βατράχων και σαλαμάνδρας που ζουν στην περιοχή, γεγονός που κίνησε την περιέργεια των ειδικών.
Ο Αντρέας Χέρτζ, βιολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Senckenberg στη Φρανκφούρτη αναφέρει οτι «Το κάλεσμα αυτού του βάτραχου ξεχωρίζει έντονααπό άλλους βατράχους. Έτσι είχαμε την υποψία ότι είχαμε βρει έναν νέο ειδοςεδώ» και συμπλήρωσε οτι «δεν ήταν εύκολο να εντοπίσουμε αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα μέσα στην πυκνή ζούγκλα, πόσο μάλλον να το πιάσουμε κιόλας»

To χρώμα του βατράχου, είναι φωτεινό κίτρινο ή πορτοκαλί αλλά μερικές φορές, διαφέρει από τα υπόλοιπα της ομάδας που ζει στην περιοχή. όταν όμως οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν και νa εξετάσουν την ομάδα,ανακάλυψαν μία άλλη χαρακτηριστική ιδιότητα.
«Όταν αγγίξαμε το ζώο, χρωματίστηκαν κίτρινα τα δάχτυλά μας», δήλωσε ο Χέρτζ. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε τι σημαίνει αυτό.»
Η ουσία που απελευθερώνεται από το βάτραχο  δεν φαίνεται να έχει τοξικά συστατικά, και πιθανόν να μην εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Ωστόσο, θα μπορούσε να λειτουργεί ως προειδοποιητικό σήμα αυτοπροστασίας για το μικρό ζώο, το οποίο είναι μόλις δύο εκατοστά σε μήκος.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ανίχνευσαν, επίσης, την παρουσία των 18 από τα 33 απειλούμενα με εξαφάνιση είδη των αμφιβίων που είναι γνωστό ότι ζουν στην περιοχή.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...