ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

0 Επιτέλους, βγαίνουν από την αφάνεια τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου!

αρχαιο θεατρο ΗπειρουΣτο υπουργείο Τουρισμού συζητήθηκε η καινοτόμος πρόταση, που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», και αφορά τη δημιουργία και την τοποθέτηση στην αγορά ενός νέου τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας: μια επώνυμη διαδρομή με αφορμή τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. 
 
Το προϊόν αυτό θα παρέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς  και έγκυρης γνωριμίας με την Ήπειρο με αφορμή τα αρχαία θέατρα και τους αρχαιολογικούς χώρους σε κοινά επισκεπτών με απαιτήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
 
Την πρόταση για τηδημιουργία μιας επώνυμης διαδρομής στα θέατρα της Ηπείρου, προωθεί, σύμφωνα με το katoci, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου σε συνεργασία με το  »Διάζωμα»,  μέλη του οποίου είχαν επισκεφτεί την Πρέβεζα στα τέλη Νοεμβρίου. 
 
Στόχος είναι η συστηματική και με σύγχρονους όρους marketing προώθηση της Ηπείρου ως προορισμού με βάση τις σπουδαίες αρχαιότητες που υπάρχουν στον τόπο και με θεματικό άξονα αναφοράς τα αρχαία θέατρα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο τουριστικό προϊόν με προϋποθέσεις αειφορίας. Ο κος Ιωάννου δήλωσε μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο: «Τόσο η Υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη όσο και η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη είδαν τη συγκεκριμένη πρόταση ιδιαίτερα θετικά, το να γίνει δηλαδή για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα δώσει το έναυσμα να υλοποιηθούν παρόμοιες προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και προς όμορα κράτη της Ιταλίας και της Αλβανίας».   
 
 Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, την περιφέρεια Ηπείρου και το «Διάζωμα», το οποίο θα υποβοηθήσει σημαντικά την υλοποίηση του πρωτότυπου εγχειρήματος. Έχει ήδη ορισθεί και εργάζεται ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετάσχουν και στελέχη από τα δύο Υπουργεία και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την πρόταση μέχρι το τέλος του χρόνου. 
 
Η συνεργασία της Περιφέρειας και των δύο Υπουργείων, Τουρισμού και Πολιτισμού, του Σωματείου «Διάζωμα», που έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη αρχαίων θεάτρων ανά την επικράτεια, των Εφοριών Αρχαιοτήτων είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρος για την επιτυχία του εγχειρήματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...