ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

0 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκευθείς (Νο 30-26): Θεσσαλία


Η Λίμνη Πλαστήρα
Από τα  μοναδικά Μετέωρα μέχρι τις γραφικές Μηλιές και τη λίμνη Πλαστήρα, το φωτογραφικό άλμπουμ της Θεσσαλία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο διάσημες εικόνες του ελληνικού τοπίου.





Καρδίτσα

30. Λίμνη Πλαστήρα - Φράγμα Μέγδοβα


Το τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα όπως μεταμορφώνεται με τις εποχές
  
  
 




 
  
Μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις όπου η ανθρώπινη παρέμβαση δεν ασχημαίνει αλλά βελτιώνει το τοπίο. Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα είναι, επίσης, η χαρά του φωτογράφου: Υπεραιωνόβια έλατα και κέδροι καλύπτουν τις όχθες σα να ακουμπούν το νερό. Τα καλύτερα spots για να αποτυπώσετε το μεγαλείο του τοπίου είναι από την «πλαζ» της λίμνης, στο χωριό Καλύβια, αλλά και πολύ ψηλότερα, στο Παρατηρητήριο, σε ένα πλάτωμα ανάμεσα στο Φράγμα και τον Μπελοκομίτη.

Η ζωγραφική του χιονιού
Photo: courtesy flickr.com    

Πλαζ Πεζούλας

Αεροφωτογραφία της Λίμνης

Το Κρυονέρι

Η θέα από τη Νεράιδα
 
Από εδώ μπορείτε να:
- Σταματήσετε στη διάσημη Νεράιδα, το χωριό που μπορεί να στερείται παραδοσιακού ύφους, αλλά έχει τέλεια θέα και στρατηγική θέση δίπλα στο χιονοδρομικό.
- Επισκεφθείτε το χωριό Κρυονέρι, κρυμμένο ανάμεσα στα έλατα και στις καστανιές και να ακολουθήσετε στην τύχη κάποιο από τα δεκάδες μονοπάτια πεζοπορίας που ξεκινούν από εδώ.

Μη φύγετε αν δεν:
- Πάρετε μαζί σας μια γεύση της περιοχής στο χωριό Μορφοβούνι, με μια στάση στον Παράδεισο για το υπέροχο γλυκό κουταλιού κράνι.




Τρίκαλα

29. Μετέωρα


Η Αγία Τριάδα

Η σήμα κατατεθέν εικόνα κάθε τουριστικού οδηγού για τη χώρα μας. Τα λεία και απότομα βράχια τους, που πήραν τη σημερινή τους μορφή από έναν μεγάλο ορμητικό ποταμό που περνούσε ανάμεσά τους, αγγίζουν τα 600μ. ύψος με ένα σωρό μικρά και μεγαλύτερα μοναστήρια να κρέμονται πάνω τους.

Ο Άγιος Στέφανος

Η Μονή του Αγ. Νικολάου Αναπαυσά

Η Μονή Ρουσσάνου
   


Η Μονή Βαρλαάμ
   


Το Μεγάλο Μετέωρο
   

Όλοι θα σας πουν να επισκεφθείτε την Ι. Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (Μεγάλο Μετέωρο), του Βαρλαάμ, τον Άγ. Νικόλαο Ανάπαυσα, τον Άγ. Στέφανο με το εντυπωσιακό του τέμπλο και τη Μονή Ρουσσάνου. Όμως η απόμακρη και δυσπρόσιτη Αγία Τριάδα είναι και η πιο εντυπωσιακή. Τα 140 λαξευτά σκαλοπάτια με μεγάλη κλίση που χρειάζεται να ανέβεις είναι το τίμημα για την καλύτερη θέα στα Μετέωρα.



28. Ι. Μ. Τιμίου Σταυρού Δολιανών


Η Ι. Μ. Τιμίου Σταυρού Δολιανών

Στην περιοχή του Ασπροποτάμου, ο ναός αυτός μοιάζει να έχει προσγειωθεί κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Αυτό από μόνο του δεν είναι και σπάνια περίπτωση, όμως η ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του με τους 13 εντυπωσιακούς τούρλους, είναι. Χτισμένος το 1770 διεκδικεί τον τίτλο του πιο παραμυθένιου βυζαντινού ναού.
 



27. Ασπροπόταμος


Ο Ασπροπόταμος

Το Περτούλι και η Ελάτη είναι ήδη πασίγνωστα. Το νέο σημείο, όμως, στο χάρτη των hotspots της περιοχής είναι η κοιλάδα του Ασπροποτάμου. Οχτώ βουνά καθορίζουν την περιοχή, με δεκάδες χωριά να καταλαμβάνουν το τοπίο και τον Αχελώο να αποτελεί το κίνητρο για τους active τύπους που ταξιδεύουν ως εδώ. Οι πλαγιές του Κόζιακα, γεμάτες πρόσφορους γκρεμούς με πιο εντυπωσιακό τον Κόκκινο Βράχο, συγκεντρώνουν τους φαν της αναρρίχησης Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, που κυκλώνει τις κορυφές των βουνών είναι ό,τι πρέπει για τους πιο mainstream, ενώ από τη θέση Τρία Ποτάμια ξεκινάει η περιπέτεια με το κανόε καγιάκ. Τα Περτουλιώτικα λιβάδια, ειδικά την άνοιξη, προσφέρονται για ορεινή ποδηλασία και ιππασία.

Η Κοιλάδα του Ασπροπόταμου

Η φύση στα καλύτερά της

Ανθούσα

Κρανιά

Αθαμανία
 
Από εδώ μπορείτε να:
- Ανηφορίσετε στο φρούριο των Τρικάλων για να βρείτε το διάσημο ρολόι της πόλης και να τη χαζέψετε από ψηλά. Κατηφορίζοντας, επισκεφθείτε το Βαρούσι, την παλιότερη μεσαιωνική συνοικία των Τρικάλων με τα περίφημα χρωματιστά σπιτάκια.
- Κάνετε μια βόλτα στο απόκρημνο και φωλιασμένο στους τεράστιους βράχους χωριουδάκι Καστράκι στα Μετέωρα.


Τα Περτουλιώτικα Λιβάδια

Μη φύγετε αν δεν:
- Ευχαριστηθείτε τη γαστριμαργική εμπειρία στο εστιατόριο Δειπνοσοφιστής (τηλ. 24340 71080) στην Ελάτη. Με ελάχιστα τραπέζια και πρωτότυπη κουζίνα που συναγωνίζεται γκουρμέ εστιατόρια, είναι μια ευχάριστη εναλλακτική στις αναρίθμητες παραδοσιακές ταβέρνες που υπάρχουν στην περιοχή.
- Ψωνίσετε νοστιμότατα ντόπια προϊόντα από το κατάστημα Λίκνο στην Ελάτη και από το Συνεταιρισμό Γυναικών Περτουλίου, στο κέντρο του χωριού.
-Χαλαρώσετε στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα των τσιπουράδικων της οδού Βλαχάβα στην Καλαμπάκα, με υπέροχους μεζέδες και άφθονο θεσσαλικό τσίπουρο-πραγματικό νέκταρ.


Το Καστράκι (αριστερά), Το Βαρούσι (πάνω δεξιά), Το Φρούριο με το διάσημο ρολόι του (κάτω δεξιά)




Μαγνησία

26. Μηλιές


Ο σταθμός, η πλατεία και χαρακτηριστικά πηλιορείτικα σπίτια στις Μηλιές




Το χωριό-σημείο αναφοράς του Πηλίου με πανέμορφες εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός είναι η αφετηρία για το Μουντζούρη, το ατμοκίνητο τρενάκι που θα σας ξεναγήσει στην πηλιορείτικη φύση μέσα από καταπράσινες πλαγιές, πέτρινα γεφύρια και γραφικά χωριά.

Ο Μουτζούρης
Photo: courtesy wikipedia.org

Γραφικό σοκάκι στις Μηλιές
   
photo credits: pindos.blogspot.com
visualphotos.com

 http://www.thea.gr/

  Δείτε και αυτό:  (Νο 50-47): Κορινθία-Αρκαδία
 Δείτε και αυτό: (Νο 46-42): Μεσσηνία-Λακωνία
 Δείτε και αυτό: (No 41-36): Αχαΐα - Ηλεία
 Δείτε και αυτό: (No 35-31): Στερεά Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...