ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

0 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρεπει να επισκευθείς (Νο 50-47): Κορινθία-Αρκαδία


Υπέροχοι αντικατοπτρισμοί στη Λίμνη Δόξα

Οι καλύτεροι λόγοι να αφήσετε την πόλη και να ανακαλύψετε τοπία και μυστικά που κάνουν τη χειμερινή Ελλάδα ασυναγώνιστη στην υπόθεση «χειμερινοί προορισμοί».

Κορινθία

50. Τεχνητή λίμνη Δόξας


Ο Άγιος Φανούριος στη Λίμνη Δόξα

Απόψεις της Λίμνης

   

Στην καρδιά ενός καταπράσινου ελατοδάσους λίγο έξω από το χωριό της Αρχαίας Φενεού βλέπεις ένα από τα πλέον χαλαρωτικά τοπία του Νομού. Η λίμνη της Δόξας μπορεί να είναι τεχνητή έχει όμως μια αυθεντική φυσική ομορφιά, με τη γαλήνια επιφάνειά της να αντανακλά το πυκνό δάσος και το γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στο νησάκι στο κέντρο της. Όσο κι αν το ξέφωτο δίπλα στη λίμνη είναι ό,τι πρέπει για να αράξετε κάτω από κάποιο δέντρο, επισκεφθείτε το παλιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 17ου αιώνα. Μετά την ξενάγηση στο Κρυφό Σχολειό και στους άλλους χώρους οι μοναχοί σας κρατάνε την έκπληξη για το τέλος. Από το μπαλκόνι της μονής μπορείτε να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες της λίμνης.


Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού
 
Από εδώ μπορείτε να:
- Κάνετε ατέλειωτες βόλτες με 4x4 στις ομορφιές της Ζήρειας, των Μεσαίων και άνω Τρικάλων, και γενικότερα στο οροπέδιο του Φενεού, που δικαίως έχει ονομαστεί Μικρή Ελβετία της Πελοποννήσου.
- Ξεκουραστείτε στη μικροσκοπική αλλά πανέμορφη λίμνη Δάσιο, στο κεντρικό οροπέδιο.


Το οροπέδιο του Φενεού

... και η πλατεία της Γκούρας

  
 
Μη φύγετε αν δεν:
- Δοκιμάσετε τις γεύσεις στο γαστριμαρικό θεσμό της περιοχής, το Κουτούκι του Στάικου με τη λίμνη της Δόξας πιάτο μπροστά σας.
- Σταματήσετε για καφεδάκι στην πέτρινη πλατεία της Γκούρας που επιφυλλάσσει μοναδική θέα στο τοπίο.


 
Αρκαδία

49. Αγία Θεοδώρα-Βάστα


Η Αγία Θεοδώρα

Όχι ένα ούτε δύο, αλλά δεκαεφτά πελώρια δέντρα έχουν φυτρώσει στη στέγη της μικρής εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας, από τα θεμέλια της οποίας αναβλύζουν νερά.

48. Της Κυράς το Γεφύρι-Φράγμα Λάδωνα


Της Κυράς το Γεφύρι


Πανοραμική άποψη της Λίμνης του Λάδωνα

Η νέα γέφυρα δίπλα στην παλιά
Η συνεργασία φύσης και ανθρώπου στα καλύτερά της: «Της Κυράς το γεφύρι», μια γέφυρα που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα ενώνει μέχρι σήμερα τις δύο όχθες της λίμνης του Λάδωνα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Έχει μήκος 55,60μ. και πλάτος 2,15μ. και, μετά τη δημιουργία του φράγματος του Λάδωνα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σκεπάζεται από τα νερά της λίμνης, κάτι που κάνει το θέαμά της ακόμη πιο μοναδικό. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί δίπλα της νέα σύγχρονη γέφυρα που κατασκευάστηκε το 2002.

47. Μονή Φιλοσόφου


Η Μονή Φιλοσόφου

Στο δρόμο από τη Δημητσάνα προς τη Στεμνίτσα αφήστε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα, όπου θα συναντήσετε τις ταμπέλες για τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Το τελευταίο, ανηφορικό κομμάτι της πεζοπορίας, σύντομα θα σας αποκαλύψει την Παλιά Μονή Φιλοσόφου, γνωστή και ως «Κρυφό Σχολειό», που βρίσκεται στην ίδια θέση από τον 10ο αιώνα αλλά και λίγο ψηλότερα, τη Νέα Μονή, του 17ου αιώνα. Ύστερα από μια στάση, όπου οι φιλόξενοι μοναχοί θα σας κεράσουν λουκουμάκι και ελληνικό καφέ μπορείτε να συνεχίσετε το μονοπάτι που θα σας περάσει μέσα από το φαράγγι του.


Το φαράγγι του Λούσιου με τη Μονή Προδρόμου αριστερά και τη νέα Μονή Φιλοσόφου δεξιά

Η Μονή Προδρόμου
   
    

    
Το τελευταίο, ανηφορικό κομμάτι της πεζοπορίας, σύντομα θα σας αποκαλύψει την Παλιά Μονή Φιλοσόφου που βρίσκεται στην ίδια θέση από τον 10ο αιώνα αλλά και λίγο ψηλότερα, τη Νέα Μονή, του 17ου αιώνα.
* Highlight της διαδρομής, το γεφύρι που συνδέει τις δύο όχθες του Λούσιου.


Δημητσάνα, μπαλκόνι στο Λούσιο

Αρκουδόρεμα


          

Το σπίτι του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι


Η θέα στο φαράγγι και την πεδιάδα της Μεγαλόπολης από τη Δημητσάνα


 
Από εδώ μπορείτε να:
-Περιπλανηθείτε στο γραφικό οικισμό των Λαγκαδίων με τα εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά, κόσμημα της ντόπιας αρχιτεκτονικής.
-Περπατήσετε στα καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού της Αλωνίσταινας.
-Ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο όταν τα περισσότερα χωριά γύρω από το Λούσιο χρησιμοποιούσαν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας, με τεχνικές που μπορείτε να δείτε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.


-Κάνετε τη διαδρομή από Τρίπολη προς Βυτίνα μέσω Δαβιάς-Αλωνίσταινας, να αγναντέψετε τα εντυπωσιακότερα φυσικά τοπία του Μαινάλου και να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Πιάνα, όπου βρίσκονται οι πηγές του Ελισσώνα.



Ο κυρ-Νικήτας στο ιστορικό του καφενείο στη Ζάτουνα

Τα αμφιθεατρικά Λαγκάδια

Το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα
 
Μη φύγετε αν δεν:
- Πιείτε το καφεδάκι σας και δεν φάτε σπιτικό γλυκό κουταλιού στο παραδοσιακό καφενείο του κυρ Νικήτα στη Ζάτουνα εκεί όπου βρισκόταν εξόριστος ο Μίκης Θεοδωράκης.

 http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...