ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

0 ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΩΣ 416% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ


Σαρώνουν την αγορά τα καρτέλ επιβάλλοντας ληστρικές τιμές στο ράφι με αποτέλεσμα τα ίδια προϊόντα να πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα έως και 416% σε σχέση με τις αγορές σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Η κούρσα των αυξήσεων συνεχίζεται ανεμπόδιστα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατέχει και τον φετινό Ιούλιο την πρωτιά στη λίστα της ακρίβειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δηλώνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ...
Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών Βασίλης Λύγκας.
Ακριβότερα τα προϊόντα έως 416% στην Ελλάδα από την ΕΕ

Τα στοιχεία έρευνας του Κέντρου που μας αναφέρει εκτινάσσουν τον πληθωρισμό στην Ελλάδα στο 5,5% (Ιούλιο 2010) έναντι 1,7% της Ευρωπαϊκής Ενωσης (μέσος όρος).
«Πρωταθλητές» της ακρίβειας τα καύσιμα με αύξηση τιμών 39,6% έναντι 25,6% στην ΕΕ, ο σιδηρόδρομος με 36,6% έναντι 3,5%, το ψωμί 0,4% έναντι -0,4% κ.λπ.
Το καρτέλ των μύλων και κάποιας μερίδας αρτοποιών που συμπαρατάσσεται μαζί τους ετοιμάζουν και νέες ανατιμήσεις κατά 30% στο ψωμί, ενώ τα αρμόδια... υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων εξαντλούν την παρέμβασή τους σε δηλώσεις του τύπου «είναι αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού».

Θύματα όμως της πρωτοφανούς επιδρομής των καρτέλ και των πάσης φύσεως μεσαζόντων που λυμαίνονται ανενόχλητα την αγορά δεν είναι μόνον οι καταναλωτές.
Η ληστεία είναι... δίδυμη καθώς οι αγρότες υφίστανται πρωτοφανή λεηλασία της αξίας της παραγωγής τους. Εμποροι και λιανοπωλητές αποκομίζουν τη μερίδα του λέοντος κατά τη διαδρομή ενός τροφίμου από το χωράφι στο ράφι, καταγγέλλει συνεχώς ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος.
Ερευνα της κορυφαίας αυτής συνεταιριστικής οργάνωσης (σ.σ.: πραγματοποιήθηκε το 2009) κατέδειξε πως οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβότερα έως 944% τα βασικά είδη τροφίμων - αγροτικών προϊόντων, σε σχέση με την τιμή που πληρώνεται ο αγρότης.

Ενδεικτικά για το ψωμί: το τύπου «χωριάτικο» πωλείται προς 1,60 - 1,70 ευρώ ανά κιλό, ενώ ο παραγωγός εισέπραξε για το μαλακό σιτάρι 0,18 ευρώ / κιλό. Στον καταναλωτή τελικά φτάνει ακριβότερο το ψωμί κατά 944%, αλλά από την πρωτοφανή αυτή ληστεία ευνοημένοι φαίνεται πως είναι οι πάσης φύσεως μεσάζοντες και λιανοπωλητές και όχι βέβαια ο αγρότης, καθώς το μερίδιό του είναι μόλις 11% από την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής.
Στον... ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάτι ικανό να ανακόψει κάπως το κύμα της κερδοσκοπικής ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.
Αντίθετα, αυτή ενισχύεται συνεχώς και με την κρατική ακρίβεια και το εφετινό φθινόπωρο θα είναι ένα από τα πλέον μαρτυρικά από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς:

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με την εξίσωση των φόρων αναμένεται να εκτιναχθεί στο 1,25 - 1,30 / λίτρο έναντι 52-55 λεπτών του 2009. Από αυτό και μόνο θα σκαρφαλώσει ο πληθωρισμός στο 7,7% σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους».
Η συντριβή των μικρομεσαίων εισοδημάτων επέρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Αρκεί να υπενθυμίσουμε το... προϊόν των συλλογικών συμβάσεων που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις (βιομήχανοι, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες):
Πάγωμα» μισθών - ημερομισθίων για εφέτος, αυξήσεις κατά 1,5% από 1.7.2011 και κατά 1,7% από 1.7.2012.

«Ντου» στον Σύνδεσμο Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων, καθώς και σε πέντε επιχειρήσεις - μέλη του έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεικτά κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου διενεργώντας ελέγχους αναφορικά με τη νομιμότητα των αυξήσεων στις τιμές των πουλερικών (έως 20%).
Πηγές αναφέρουν ότι οι ελεγκτές κινητοποιήθηκαν από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Σ. Κομνηνό και τον πρόεδρο της Επιτροπής Δ. Κυριτσάκη.
Συνεδριάζει αύριο η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εξετάσει την εισήγηση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού αναφορικά με τις ανατιμήσεις στα άλευρα.
Η γενική διεύθυνση προτείνει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος των δύο συνδέσμων των αλευροβιομηχανιών καθώς προέτρεψαν και συνέστησαν στις επιχειρήσεις-μέλη τους να κάνουν αυξήσεις τιμών στα άλευρα.

Χαρ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

0 ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ 4000 ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ...


ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;;;
ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ;;;

Με περιπολίες και εντατικούς ελέγχους άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα τάξης, που εντάσσονται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων από διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Τα μέτρα τάξης θα αρχίσουν να εντείνονται από την Τετάρτη και θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου, με τον.. αποκλεισμό - και φέτος - από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα εγκαινιάζει τη φετινή διεθνή έκθεση.
Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, καθώς και από νομούς της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην πόλη από το πρωί της Παρασκευής.

Το βράδυ του Σαββάτου, εξάλλου, πέρα από το γεγονός ότι δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και Μέτρων Τάξης θα κυκλώσουν το συνεδριακό κέντρο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε διαδηλωτές, θα αναπτυχθούν και δικυκλιστές των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Δέλτα», σε κομβικά σημεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το κέντρο επιχειρήσεων για το συντονισμό και την επίβλεψη των μέτρων τάξης θα λειτουργήσει - όπως και πέρσι - στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου, στο οποίο εγκαταστάθηκε από χθες ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.
Αστυνομικοί της τροχαίας άρχισαν να τοποθετούν στους δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο και τα πανεπιστήμια - Αριστοτέλειο και Μακεδονίας - ειδικές κορδέλες που απαγορεύουν τη στάθμευση, ενώ την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που σχεδιάζουν τα μέτρα τάξης δεν αποφάσισαν ακόμα σε πια σημεία θα τοποθετήσουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα κληθούν να περιφρουρήσουν το χώρο των πανεπιστημίων, όπου - συνήθως - συγκεντρώνονται ομάδες αναρχικών και προκαλούν επεισόδια.
Άλλωστε, οι αστυνομικές αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος ένα επιπλέον πρόβλημα: το βράδυ των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και για το λόγο αυτό δε θα μπορέσουν να αποκλείσουν με λεωφορεία και διμοιρίες τις εισόδους στο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Μέχρι την Τετάρτη πάντως, η Διεύθυνση Τροχαίας θα ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς το Σάββατο, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα επιστρατευθούν κι άλλοι αστυνομικοί από άλλες πόλεις.

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

0 Καναπέδες τέλος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...