ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

0 Διατροφικοί μύθοι που ακόμη πιστεύουμε ότι ισχύουν


Κάνουν οι υδατάνθρακες κακό; Μήπως το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρεύεται χωρίς πέτσα; Η πορτοκαλάδα διώχνει το κρυολόγημα; Οι μύθοι γύρω από το φαγητό είναι πολλοί και οι περισσότεροι, αν και έχουν επικρατήσει, δεν ισχύουν. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις παλιές αντιλήψεις και ας δούμε τα τρέχοντα διατροφικά γεγονότα ως έχουν.

Το φαγητό αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και ως εκ τούτου, όπως πολλά άλλα στη ζωή, έχει αποκτήσει τους δικούς του μύθους, που όμως δεν ισχύουν. Πολλές καθιερωμένες απόψεις ετών γύρω από τη διατροφή, καταρρίπτονται από επιστημονικές μελέτες και αξίζει να δούμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Μύθος: Η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα
Τι ισχύει: Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν αποκρούει τα κρυολογήματα, εκτός αν μιλάμε για μαραθωνοδρόμους και στρατιώτες σε παγωμένες περιοχές, οι οποίοι εκτίθενται σε δριμύ ψύχος. Διαφορετικά, το να τρώει κανείς πολλά εσπεριδοειδή απλώς απαλύνει ελαφρά την ένταση των συμπτωμάτων.

Μύθος: Τρώγοντας σέλερι «καίτε» περισσότερες θερμίδες απ’ όσες προσλαμβάνετε.
Τι ισχύει: Είναι ένας μύθος ότι το σέλερι έχει «αρνητικές» θερμίδες. Βέβαια με λιγότερες από 10 θερμίδες ανά μερίδα, είναι μια καλή αρχή για να χάσετε βάρος.

0 Κατακόμβες Παρισιού: Η ανθρώπινη φρίκη που έγινε το μεγαλύτερο αξιοθέατο

Οι κατακόμβες του Παρισιού είναι μια σειρά από υπόγειες σήραγγες σαν λαβύρινθος κάτω από την πόλη. Οι τοίχοι αυτών των σηράγγων καλύπτονται από τα οστά των νεκρών του Παρισιού...

Άνοιξε στα τέλη του 18ου αιώνα, το υπόγειο νεκροταφείο έγινε τουριστικό αξιοθέατο σε μικρή κλίμακα από τις αρχές του 19ου αιώνα και έχει ανοίξει για το κοινό σε τακτική βάση από το 1867.
Η ιστορία των κατακομβών ξεκινά με την άνθηση του πληθυσμού του Παρισιού. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλημμύρισαν την πυκνοκατοικημένη πόλη, άρχισαν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τον υπερπληθυσμό των νεκροταφείων.

0 Μπρους Λι: Ο γκουρού των πολεμικών τεχνών


Ο θρύλος που άφησε το σημάδι του Δράκου βαθιά χαραγμένο στις μνήμες μας! Ο δάσκαλος των πολεμικών τεχνών, αστέρας του κινηματογράφου και σκηνοθέτης Μπρους Λι δεν ήταν άλλος ένας «σκληρός» του σινεμά που έσπαγε τους κακούς στο ξύλο.

Τον έχουν αποκαλέσει «ο πολεμιστής με την πένα» και όχι άδικα, μιας και ο Μπρους Λι ήταν θεωρητικός των πολεμικών τεχνών και διανοούμενος, ένας άνθρωπος σκεπτόμενος που δεν έπαψε ποτέ να επιδιώκει την «αποκάλυψη της πραγματικής φύσης της ανθρώπινης ψυχής», όπως το έθετε κομψά.

Ανέπτυξε τη δική του πολεμική τεχνική και την υπερασπίστηκε με τη ζωή του, αφιερώνοντας το σύνολο του σύντομου βίου του στην προαγωγή του πνεύματος που θα μπορούσε να την υποδεχτεί ως τρόπο ζωής. Ήταν περισσότερο δάσκαλος πολεμικών τεχνών από οτιδήποτε άλλο έκανε ποτέ στην καριέρα του.

0 Οι πιο εμβληματικές φωτογραφίες της δεκαετίας του 1980

Επιβλητικές εικόνες από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μέχρι τον ήρωα της Πλατείας Τιενανμέν.


 1. Tank Man, 1989. Ο Jeff Widener απαθανάτισε τον ειρηνικό διαδηλωτή που στάθηκε μπροστά στα τανκς που κινούνταν εναντίον μιας ειρηνικής πορείας στην πλατεία Τιενανμέν, στην Κίνα. Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε τελικά σε σφαγή, με περισσότερους από 6.000 νεκρούς. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες φωτογραφίες στην ανθρώπινη ιστορία.

0 Φυσικό Πάρκο Σητείας


Ένα ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη μιας από τις πιο μαγευτικές γωνιές του τόπου. Το Φυσικό Πάρκο Σητείας εκτείνεται σε όλη σχεδόν την ανατολική ακτή της Κρήτης και την ενδοχώρα της και συμπεριλαμβάνει τοπωνύμια παγκοσμίου φήμης όπως το Βάι και το ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου, αλλά και αμέτρητες κρυμμένες ομορφιές.

To Φυσικό Πάρκο Σητείας δημιουργήθηκε για να διατηρήσει και να προστατέψει το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο της περιοχής, αλλά και να το αναδείξει, προσκαλώντας επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο το κόσμο.

Η ταινία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου "ΓΕΩΤΟΠΙΑ" που συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013.

0 Ναγκασάκι: Η "ξεχασμένη" βόμβα που προκάλεσε όλεθρο

Τρεις μέρες μετά από τη Χιροσίμα οι Αμερικανοί ρίχνουν δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Πέντε μέρες μετά από τον απόλυτο όλεθρο η Ιαπωνία παραδίδεται.

Στο ντοκιμαντέρ του National Geographic περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η τρομερή επιχείρηση. Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν φωτογραφίες και πλάνα πολύ σκληρά από το τι προκάλεσε η βόμβα στο Ναγκασάκι.

Μιλάνε άνθρωποι που βίωσαν τον τρόμο της έκρηξης και όσων ακολούθησαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...