ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

0 Πώς να κάνετε στα γρήγορα ένα Bonsai

Το Bonsai είναι η αρχαία Ιαπωνική τεχνική καλλιέργειας δέντρων σε μινιατούρες. Δείτε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να δημιουργήστε τις δικές σας μινιατούρες οι οποίες θα έχουν μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός αληθινού Bonsai χωρίς σχολαστικές απαιτήσεις.


12 Βήματα για να κάνετε το Bonsai σας:

0 «Το αρχαίο θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών»

Ένα επαρχιακό θέατρο, με επιμελημένες όμως κατασκευές, χτισμένο σε μια λοφοπλαγιά δίπλα από το δυτικό τείχος της πόλης, κοντά στην αρχαία αγορά και σε θέση ιδανική, που εξασφάλιζε πολύ καλή ακουστική, λόγω της λίθινης εξ ολοκλήρου κατασκευής του, υπήρξε το αρχαίο θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών, όπως διαπιστώνεται από τα πορίσματα έρευνας, που παρουσίασε η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, Β. Αδρύμη-Σισμάνη, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

0 15 + 1 πράγματα που θα βρείτε ΤΣΑΜΠΑ στην Αθήνα!


Σε μία πόλη που καθημερινά γίνεται όλο και πιο ακριβή και που απλά πράγματα γίνονται πολυτέλεια, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές τελείως δωρεάν....


1. Οι free press εφημερίδες! Υπάρχουν παντού σε stands στο κέντρο και όχι μόνο!

2. Το ασύρματο internet Athens wi-fi σε πραγματικά πολύ καλές ταχύτητες στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Κοτζιά και στο Θησείο.

3. Δωρεάν μακιγιάζ από επαγγελματίες σε όλα τα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, από όποια εταιρεία θέλετε!
Το μόνο που χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού.

0 Μπλε βάτραχος, εξωτικός και επικίνδυνος

Ο μπλε βάτραχος ή «βέλος δηλητήριο», όπως είναι η κοινή ονομασία του συναντάται στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αντίθετα με τα περισσότερα είδη βατράχων λειτουργεί κυρίως την ημέρα και έχει έντονο χρώμα δέρματος, συνήθως μπλε. Το δέρμα του είναι ιδαίτερα τοξικό και οφείλει το όνομά του στην τοξικότητα αυτή καθώς οι γηγενείς πληθυσμοί συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το δηλητήριό του για να μολύνουν τις αιχμές των βελών τους.
Perierga.gr - Ο μπλε βάτραχος!

0 Μια παιδική χαρά γεμάτη χρώμα στην Πλ. Αττικής .. απο τους atenistas

viewer
διαβαζουμε στο atenistas.gr
Αυτή την Κυριακή 10/4 στις 12 το μεσημέρι θα μεταμορφώσουμε την παιδική χαρά Αριστομένους και Κύμης γωνία, κοντά στην Πλατεία Αττικής.
Γεμίζουμε χρώματα τους τοίχους με τη βοήθεια των παιδιών, συντηρούμε και βάφουμε τα παιχνίδια και τα παγκάκια, φυτεύουμε χρωματιστά λουλούδια και οργανώνουμε μία μικρή γιορτή για όλα τα παιδιά της γειτονιάς.
Πρόσβαση: Η παιδική χαρά βρίσκεται 200 μ. από το σταθμό μετρό Αττική (έξοδος οδού Αδμήτου). Google Maps
Την δράση υποστηρίζει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

0 Τα Βρουβιανά Αιτωλοακαρνανίας


Τα Βρουβιανά είναι χτισμένα σε μια καταπράσινη πλαγιά έτσι ώστε οι πρώτες λαμπερές αχτίδες του ανατέλλοντος από τα Άγραφα ηλίου, να φωτίζουν και να θερμαίνουν όλα τα κάτασπρα και εν πολλοίς νεόκτιστα σπίτια του χωριού.


Τα πρώτα σπίτια άρχισαν να χτίζονται στη θέση αυτή και να δημιουργείται έτσι σιγά - σιγά το χωριό στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του ’21. Μέχρι τότε οι μόνιμοι κάτοικοι έμεναν στο ...

1 Υπάρχει τηλεπάθεια μεταξύ των διδύμων;

Ήταν Απρίλιος του 2009 όταν η δεκαπεντάχρονη Gemma Houghton κατακλείστηκε ξαφνικά από το έντονο αίσθημα ότι η δίδυμη αδελφή της Leanne αντιμετώπιζε πρόβλημα. Έτρεξε στο μπάνιο, όπου ήξερε πως η αδελφή της έκανε το μπάνιο της και τη βρήκε κάτω από το νερό, αναίσθητη και σχεδόν μπλε. 

Η Leanne είχε επιληψία και έπαθε επιληπτική κρίση στο λουτρό. Η Gemma την τράβηξε από τη μπανιέρα, κάλεσε το κέντρο άμεσης βοήθειας και η ζωή της αδελφής της σώθηκε. "Είχα ένα άξαφνο αίσθημα να πάω να την κοιτάξω. Ήταν σα μια φωνή να....

1 ΓΑΥΔΟΣ: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ…

Μετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που βίωσε η ακριτική Γαύδος το περασμένο καλοκαίρι και την οικονομική ζημία που υπέστη η τοπική κοινωνία, οι κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία..
Έξι κάτοικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, σύστησαν ναυτιλιακή εταιρεία και εξασφάλισαν σκάφος, το οποίο ξεκινάει δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα. Το πλοίο είναι κλειστού τύπου, ταχείας πλεύσης, έχει μήκος 18 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2007.

0 Τι να προσέχετε στην αγορά ελαιόλαδου από το σουπερμάρκετ


Ένα από τα σημαντικότερα τρόφιμα της υγιεινής διατροφής μας είναι το ελαιόλαδο. Αποτελεί το βασικό στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής και προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς.
Tο ελαιόλαδο περιέχει κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σε ποσοστό μέχρι και 83%. Ένα τέτοιο μονοακόρεστο είναι το ελαϊκό οξύ, το οποίο μειώνει την κακή χοληστερίνη και....
αυξάνει την καλή.

Επίσης, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή που βρίσκονται σε μεγαλύτερη αναλογία στις πράσινες ελιές, οι φαινόλες και το σκουαλένιο, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης .....

0 Απίθανα ζώα σε ασυνήθιστες και τρυφερές στιγμές !!!

Η μαγεία, το μεγαλείο και η 

ομορφιά της φύσης ξαφνιάζουν 

ευχάριστα…

Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες….

0 Τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν αφήνουν τα ζώα να βοσκήσουν στη Δράμα!

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αντιδρούν γιατί στο σημείο που θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταϊκά πάρκα βόσκουν τα κοπάδια τους.
Τα αιτήματα δύο επενδυτών για. εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων το καθένα, στο δημοτικό διαμέρισμα Κοκκινογείων του δήμου Προσοτσάνης Δράμας βρίσκουν αντίθετους τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος υποστηρίζει ότι ο....

0 Λουτρά Πόζαρ για ευεξία

Ένα ταξίδι στην όμορφη Πέλλα μπορούμε να το προγραμματίσουμε για πολλούς λόγους!
Ο κυριότερος από αυτούς είναι τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) που βρίσκονται 30 χλμ βορειοδυτικά της Έδεσσας και 13 χλμ δυτικά της Αριδαίας.
Τα Λουτρά "χωμένα" σε μια αγκάλη, στους πρόποδες του τρίτου

0 Το καμουφλάζ είναι τέχνη

Η ικανότητα του καμουφλάζ


0 H Ελλάδα του 1903 με 1920

Ο Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που  περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου  τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και  τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφισε,  έγραψε. Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη  της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα. Μέσα από τις φωτογραφίες  και τα λευκώματά του παρουσιάζει ένα πανόραμα της Ελλάδας του
μεσοπολέμου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης  για την Ελλάδα την ίδια περίοδο.

ΔΕΙΤΕ 59 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ

 

0 Η αντίσταση άρχισε και στις … ΗΠΑ

Εδώ και κάποιο διάστημα, υπάρχει μια πληθώρα μη βίαιων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Αμερική, ενάντια στις δραστικές περικοπές που προανήγγειλε η κυβέρνηση...
Σε ένα πραγματικά έξοχο άρθρο του, ο Chris Hedges πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η αντίσταση άρχισε. Η πανίσχυρη ελίτ παράγινε πλεονέκτρια, και αφαίρεσε πάρα πολλά από τον μέσο Αμερικανό, με αποτέλεσμα αυτός να αντιδράσει.
Η πολιτική διαδικασία δεν λειτουργεί πλέον, η οικονομία ελέγχεται από μια χούφτα οικονομικών ελίτ. Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό το πράγμα, είναι να....

0 Φυτρώνουν κινήματα στις γειτονιές

resist
Γέννημα των καιρών της σκληρής λιτότητας, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας δημιουργούνται κινήσεις πολιτών οι οποίες έχουν κοινή στόχευση: Αντίσταση και συλλογική διεκδίκηση στην ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των ατομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
«Το μούδιασμα των πρώτων μηνών του μνημονίου έχει ήδη υποχωρήσει. Τη θέση του έχει πάρει η οργή, η αγανάκτηση και κυρίως η διάθεση για συλλογική και δυναμική δράση», λένε οι πολίτες, που συγκροτούν τα κύτταρα στις ...

0 Ανθισμένοι κάκτοι

Κι όμως τα αγκαθωτά αυτά φυτά έχουν λουλούδια, πολλά από τα οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα όμορφα.
Perierga.gr - Λουλούδια σε κάκτους

0 Η καταπληκτική γέφυρα στο Βανκούβερ (photos)



Αυτή η καταπληκτική γέφυρα είναι 136 μέτρα μήκος και 70 μέτρα πάνω από το ποτάμι και είναι εξαιρετικά ισχυρή και αξιόπιστη. Μπορεί να αντέξει μέχρι και 96 ελέφαντες. Αν επισκεφθείτε το Βανκούβερ μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση στην πόλη από αυτή τη γέφυρα.


0 Δραματική μετανάστευση 3000 ταράνδων

Η Hele-Helene, ένα νεαρό κορίτσι από τη Νορβηγία, οδηγεί την δραματική μετανάστευση 3000 ταράνδων προς νέους βοσκότοπους. Η τάρανδοι είναι αναγκασμένοι να διανύσουν απόσταση 2.5 χιλιομέτρων μέσα στο νερό προκειμένου να επιβιώσουν. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.
 

0 Μαγευτικοί καταρράκτες στις ΗΠΑ

Οι καταρράκτες Athabasca βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και είναι ιδιαίτερα γνωστοί όχι τόσο λόγω του ύψους τους που είναι μόλις 23 μέτρα, αλλά κυρίως λόγω της τεράστιας ποσότητας νερού που εισρέι στο φαρράγι. Ακόμη και το πρωί, που η στάθμη του ποταμού είναι στο χαμηλότερο σημείο της, ο όκγος του νερού στους καταρράκτες είναι μεγάλος. Το νερό ξεχύνεται με ορμή από τα γρανιτένια βράχια της κορυφής στα ασβεστολιθικά πετρώματα της βάσης σχηματίζοντας λιμνούλες και συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό. Ο καταρράκτης είναι κατηγορίας 5 με 23 μέτρα ύψος και 18 πλάτος.
Perierga.gr - Ο όμορφος καταρράκτης του Athabasca

0 Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο πράσινο νησί στην Ελλάδα

Lipsi001
Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο «πράσινο νησί», μετά τον Αη-Στράτη, που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Παράλληλα θα υπάρξει και «πράσινο χωριό» που θα είναι ένα ενεργειακό αυτόνομο χωριό του νομού Άρτας, ενώ προωθούνται σειρά άλλων πιλοτικών δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την καινοτομία και την .....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...