ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

0 ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ

http://www.katohika.gr/

1 Lethal Text: Το θανάσιμο κείμενο

 Τι μπορεί να είναι ένα κείμενο που αποκαλείται θανάσιμο; Μπορεί μία σειρά από λέξεις-προτάσεις να καταστρέψει τον ανθρώπινο νου; Ας δούμε παρακάτω:

Με απλά λόγια, το Φονικό Κείμενο όταν διαβάζεται καθιστά τον Αναγνώστη ανίκανο να συνεχίσει. Καταστρέφει το νου. Αυξάνει την παράνοια…Μονάχα εκείνοι που έχουν διαβάσει ένα τέτοιο κείμενο γνωρίζουν τί πραγματικά περιγράφει. Μόνο που δεν είναι σε θέση να το περιγράψουν οι ίδιοι…

0 Άνθρωπος της Mosanto ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης;

Σχόλιο Ανοιχτής Ματιάς: Με άλλα λόγια σε αυτή την νέα κυβέρνηση βάλανε τους καλύτερους τους. Είναι όλοι τους ένας κι ένας.


 Στο παρακάτω άρθρο ο Αθανάσιος Τσαυτάρης - καθ.Γενετικής και βιοτεχνολογίας στο Α.Π.Θ και νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων!!! Τάσσεται ευθέως και ευθαρσώς υπέρ των μεταλλαγμένων!

0 Ξέρετε τι κάνουν τα κατοικίδια όταν λείπετε;

Όταν φεύγετε από το σπίτι το πρωί για τη δουλειά, το αγαπημένο σας κατοικίδιο (γάτα ή σκύλος, δεν έχει σημασία) μένει μόνο του, περιμένοντας πώς και πώς να επιστρέψετε. Κάθεται εκεί ήσυχο σε μια γωνιά και δεν βλέπει την ώρα να σας ξαναδεί! Σωστά; Λάθος! Γιατί ως γνωστόν… «όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια»! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, χορεύουν ο γάτος ή ο σκύλος, καθώς η παραμονή τους στο σπίτι είναι από μόνη της μια… επικίνδυνη αποστολή! Δείτε λοιπόν καρέ καρέ τι γίνεται…
Πρώτα απ’ όλα… γιορτάζει την ελευθερία του!
perierga.gr - Ξέρετε τι κάνουν τα κατοικίδια όταν λείπετε;

0 Illuminati Disney: Υποσυνείδητο μήνυμα για παιδιά στο DuckTales!

Υποσυνείδητο μήνυμα για παιδιά από ένα επεισόδιο της Disney's DuckTales
 , διαβάστε το τεστ στα δεξιά...

1 Η Ρωσία επι ποδός πολέμου! "Ρετάρει" η τουρκική πολεμική μηχανή - Τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρριψη του F-4E!

Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού (μπορεί να είναι φωτοαναναγνωριστικό, αλλά διατηρεί δυνατότητες εξαπόλυσης βλημάτων αερος-αέρος AIM-9 μικρής ακτίνας δράσης) RF-4E από την συριακή αεράμυνα ή έστω από τους Ρώσους χειριστές των συριακών Α/Α/ συστημάτων, αλλάξε τα πάντα σε ότι αφορά το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή της Α.Μεσογείου...


Ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την Τρίτη, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα επιθετικές κατά της Συρίας και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η προσέγγιση της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα: Αν και το όλο περιστατικό επρόκειτο περί κλασικής επιθετικής αναγνώρισης-στοχοποίησης των συριακών αντιπλoϊκών επάκτιων συστοιχιών βλημάτων Ρ-800 και γενικότερα των συριακών ενόπλων δυνάμεων και η κίνηση των Σύρων ήταν κλασική - σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - κίνηση αυτοάμυνας εν τούτοις η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποίησε "βαριές" εκφράσεις υποστηρίζοντας 100% την Τουρκία και επιφυλασσόμενη να δώσει "κατάλληλες απαντήσεις"!

0 Το εκπληκτικό El Penon de Guatape

Μια τεράστια πέτρα  σε ύψος 300 μέτρα περίπου από το επίπεδο έδαφος στο Guatape, στην Κολομβία, την de Piedra Penol ή El Penon de Guatape. Κάποτε λατρεύτηκε από τους Tahamies. Μέχρι το 1900, η πέτρα βάρους 10-εκατομμυρίων τόνων  θεωρήθηκε από τους τοπικούς αγρότες ως μια ενόχληση, μια γιγαντιαία πέτρα που θα ήθελαν να την βγάλουν από τα χωράφια τους. Πλέον αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

0 10 εκπληκτικά -και λιγότερο τουριστικά- μέρη στην Ιταλία

Η Ιταλία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως και μάλιστα για διάφορα είδη τουριστών. Ας δούμε 10 μαγευτικά μέρη που δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμη τα πλήθη των τουριστών.

Χιλιάδες ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν κάθε χρόνο σε δημοφιλή μέρη της γείτονος χώρας, όπως η Ρώμη, η Βενετία και η Φλωρεντία. Όμως, εκτός από τις τουριστικές αυτές πόλεις, υπάρχουν και ήσυχες ιταλικές «γωνιές», όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μαγεία της ιταλικής εξοχής και όχι μόνο.
Ακολουθούν 10 μαγευτικοί προορισμοί στην Ιταλία, εκτός της λίστας με τα πιο τουριστικά μέρη.

0 Paul Krugman: Πολύ καλή ιδέα να δοθούν κονδύλια για την Άμυνα του Πλανήτη από Υποτιθέμενη Επίθεση Εξωγήινων. Θα Βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία!



Έχουν ξεφύγει τελείως ή περιμένουν κάτι και μας το κρύβουν επιμελώς; 


0 Αριστουργήματα του δρόμου

Αριστουργήματα του δρόμου (1)

0 Αυξημένος κίνδυνος αλλεργίας από τα αντιμικροβιακά

Αυξημένος κίνδυνος αλλεργίας από τα αντιμικροβιακάΠερισσότερο ευάλωτα τα παιδιά

Τα απολυμαντικά και αντιμικροβιακά προϊόντα ενδέχεται ακόμα και να βλάπτουν την υγεία



Ουάσινγκτον 

Αντιμικροβιακοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται ευρέως σε σαπούνια, οδοντόκρεμες και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο αλλεργίας σε τρόφιμα ή αλλεργιογόνα του περιβάλλοντος, δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς σε παιδιά.

Η μελέτη

Χρησιμοποιώντας δεδομένα για 860 παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών, τα οποία είχαν συλλεχθεί στο πλαίσιο προηγούμενης ομοσπονδιακής μελέτης στις ΗΠΑ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά με αυξημένα επίπεδα αντιμικροβιακών παραγόντων στα ούρα ήταν σημαντικά πιθανότερο να εμφανίζουν και αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων IgE. Τα αντισώματα αυτά παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα έπειτα από έκθεση σε αλλεργιογόνα και παρουσιάζουν αυξημένες τιμές στα άτομα με αλλεργία.

0 Οι Πέτρες του Javier Cabrera

eik.02Ο Javier Cabrera (1924 – 30 Δεκ. 2001) ένας Περουβιανός γιατρός που περιποιούνταν τους φτωχούς Ιντιος με αμοιβή συνήθως κάποια τρόφιμα, έλαβε το 1961 σαν δώρο γενεθλίων μια πέτρα. Ήταν από Ανδεσίτη ένα ηφαιστειογενές πάρα πολύ σκληρό πέτρωμα. Η πέτρα είχε μια χειροποίητη παράσταση, έδειχνε κάτι πολύ, μα πολύ παλιό.

Έκτοτε ο γιατρός αντί να παίρνει αμοιβή κανένα αυγό από τους πάμφτωχους Indios προτιμούσε καμιά πέτρα από αυτές που τις χρησιμοποιούσαν για να φράζουν τα κοτέτσια τους ! Αυτές οι πέτρες έχουν μια πατίνα στις χαρακιές τους που δείχνει πόσο απίστευτα παλιές είναι.

Είναι ο ιδρυτής της Ιατρικής Σχολής του Ica National University, και βραβεύτηκε σαν «Favorite Son of Ica City,» το 1988. Για πάνω από 40 χρόνια ο συμπαθής γιατρός μελετούσε τις εγχάρακτες πέτρες του Ica. Συνέλεξε πάνω από 11.000 πέτρες από την άνυδρη έρημο των υψιπέδων του Περού στο ιδιωτικό του μουσείο. Η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος των πετρών έγινε το έργο της ζωής του. Αν και οι θεωρίες του δεν συμφωνούσαν με την μοντέρνα Αρχαιολογία (!!!) ο γιατρός δεν έπαψε να μοιράζεται τα ευρήματα του με τα ενδιαφερόμενα μέρη και σύντομα άνοιξε το μουσείο του στο κοινό.

0 Gadget που σώζει ζωές


Gadget που σώζει ζωές (7)

Το συγκεκριμένο gadget δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση, ίσως μάλιστα δεν χρειαστεί ποτέ. Την μια φορά που ενδέχεται να χρειαστεί όμως, μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές.

Ονομάζεται ResQMe Car Escape Tool και στην Ελλάδα κοστίζει περίπου 16 ευρώ.

0 Γιαούρτι ηλικίας 7.000 ετών



Ίχνη λιπαρών ουσιών από γαλακτοκομικά προϊόντα που βρέθηκαν σε κεραμικά θραύσματα αποδεικνύουν ότι στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η έρημος Σαχάρα πριν 7.000 χρόνια οι Αφρικανοί άρμεγαν αγελάδες και επεξεργάζονταν το γάλα σε τυρί και γιαούρτι.

Αρχαίες βραχογραφίες στην περιοχή απεικονίζουν κοπάδια βοοειδών και ανθρώπους να αρμέγουν αγελάδες, ωστόσο μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να τις χρονολογήσουν.

Τα νέα ευρήματα αποτελούν τα πρώτα αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν πριν πόσες χιλιάδες χρόνια ξεκίνησε η εκτροφή γαλακτοπαραγωγικών κοπαδιών στην περιοχή.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature» από ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων με επικεφαλής τον χημικό Richard P. Evershed από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία.

0 Αρχαία ελληνικά λατομεία

Ο ημίεργος κούρος από τον Απόλλωνα της Νάξου
 που θεωρείται ότι απεικονίζει τον θεό Διόνυσο.
Δυτικά και πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Απόλλωνα βρίσκεται ένα από τα δυο αρχαία λατομεία της Νάξου στα οποία ξεκίνησε η μεγαλύτερη τέχνη της αρχαιότητας, η μαρμαρογλυπτική. Οι "κούροι" της Νάξου είναι οι αρχαιότεροι στον ελληνικό κόσμο και από το αρχαίο αυτό λατομείο του Απόλλωνα μεταφέρθηκαν στη Δήλο, αλλά και σε άλλα μέρη εκατοντάδες ημίεργα αγάλματα και μαρμάρινοι όγκοι, με γνωστότερα αυτά στις Μέλανες Νάξου.


Στο αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα έχει απομείνει ο υπερμεγέθης κούρος (περίπου 11 μέτρα) του Θεού Διονύσου, έργο της Ύστερης Αρχαϊκής περιόδου που εγκαταλείφθηκε στο χώρο του λατομείου είτε γιατί διαπιστώθηκε ρωγμή, είτε λόγω της Περσικής επιδρομής που δέχτηκε το νησί το 490π.Χ.

Στα αρχαία λατομεία έχουν εντοπιστεί δεκάδες τομές στα μάρμαρα και πολλά κομμάτια από αρχιτεκτονικά,μέλη  αλλά και απομεινάρια από ημίεργους κούρους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...