ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

0 Το Κοράκι του Έντγκαρ Αλαν Πόε σε μετάφραση του Κώστα Ουράνη... Λίγη ποίηση ποτέ δεν έκανε κακό.

Το Κοράκι
 
Κάποια φορά, μεσάνυχτα, ενώ εμελετούσα
κατάκοπος κι αδύναμος ένα παλιό βιβλίο
μιας επιστήμης άγνωστης, άκουσα ένα κρότο
σα να χτυπούσε σιγανά κανείς στη ξώπορτά μου.
"Κανένας ξένος", σκέφτηκα "οπού χτυπά τη πόρτα,
                           τούτο θα είναι μοναχά και όχι τίποτ' άλλο
".

Θυμάμαι ήταν στον ψυχρό και παγερό Δεκέμβρη
και κάθε λάμψη της φωτιάς σα φάντασμα φαινόταν.
Ποθούσα το ξημέρωμα, μάταια προσπαθούσα
να δώσει με παρηγορία στη λύπη το βιβλίο,
για τη γλυκιά Ελεονόρα μου, την όμορφη τη κόρη
όπως οι αγγέλοι τη καλούν, ενώ εδώ δεν έχει
                                                       για πάντα ούτε όνομα...


0 Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου;

Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου; (6)
Μπορεί μέχρι σήμερα να πιστεύατε πως η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι ίσως το πιο θανατηφόρο κομμάτι του εθνικού μας δικτύου, αλλά φαίνεται, πως τα ίδια (και χειρότερα) προβλήματα αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Δείτε ποιοι θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι του πλανήτη και πριν τους επισκεφθείτε, ξανασκεφθείτε το…

0 Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή ανοίγει τα χαρτιά της σε μία αποκλειστική συνέντευξη

Love them or hate them, η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή, ή αλλιώς Greek Hacking Scene, είναι μία ομάδα hackers που έχει αφήσει το στίγμα της στα ιντερνετικά πράγματα της χώρας και έλαβε μία όχι και τόσο θετική δημοσιότητα από τις αρχές, με την ταυτοποίηση κάποιων μελών της. Tαυτοποίηση που έχει αμφισβητηθεί από πολλούς.

Ποια είναι, όμως, η Greek HackingScene; Τι πρεσβεύει; Πώς είναι οργανωμένη; Πώς στέκεται απέναντι στην ιντερνετική κολεκτίβα των Anonymous; Τις απαντήσεις σε όλα αυτά θα τις διαβάσετε σε μία αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησαν τα μέλη της.

0 Έκτακτο: Πέντε πολιτικοί στον οικονομικό εισαγγελέα Πεπόνη για την προσφυγή στο ΔΝΤ!

Το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη αναμένεται να περάσουν την ερχόμενη εβδομάδα πέντε πολιτικά πρόσωπά ανάμεσά τους και πρώην υπουργοί. Η κλήτευσή τους από τους οικονομικούς εισαγγελείς γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. 
Τα πέντε πολιτικά πρόσωπα, που θα καταθέσουν ως μάρτυρες, κλήθηκαν μια περίπου εβδομάδα μετά την πεντάωρη κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Ρουμελιώτης στους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της έρευνας είναι η αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου. 

0 ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3. ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

 Χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί το ασφαλιστικό πακέτο, οι κατώτατοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, οι αποζημιώσεις σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες καθώς και ο 13ος και 14ος μισθός, βρίσκονται εκ νέου στο προσκήνιο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, την Παρασκευή, λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη έλευση των κλιμακίων της τρόικας των δανειστών, απέστειλε επιστολή προς τους κοινωνικούς εταίρους, ζητώντας να συνεχιστεί ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, την ερχόμενη Τετάρτη. Είχε προηγηθεί επιστολή, στα τέλη Ιουλίου που προέβλεπε την έναρξη του διαλόγου, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

0 Γνωστά λαχανικά στη… μοβ έκδοσή τους!

Τα φασολάκια είναι πράσινα, τα καρότα πορτοκαλί και οι ντομάτες κόκκινες. Σωστά; Ολόσωστα, λέω εγώ, όμως οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη, αφού με διάφορες διασταυρώσεις ειδών κατάφεραν, χωρίς γενετικές τροποποιήσεις, να φέρουν στο τραπέζι μας τα εν λόγω λαχανικά (και πολλά ακόμη) σε… μοβ έκδοση! Όχι δεν πρόκειται για καλλιέργειες του… Φρανκεστάιν, αλλά για ποικιλίες που περιέχουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά και έχουν πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του οργανισμού. Γιατί μπορεί το χρώμα τους να προκαλεί εντύπωση, η διατροφική αξία τους όμως αφήνει τους πάντες άφωνους!
1. Μοβ ντομάτες
Perierga.gr - Γνωστά λαχανικά στη... μοβ έκδοσή τους!

0 Ο Κόσμος σε 2 λεπτά: Χιλή


0 Δέκα συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps


Με χαρακτηριστικά όπως τρισδιάστατο έδαφος και κτίρια, πρόγραμμα πλοήγησης με βάση τους χάρτες και βέβαια το Street View, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει ο χρήστης για την χαρτογράφηση οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε στρατιωτικά δεδομένα.

Το mashable επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Google προκειμένου να μάθει το πώς ακριβώς η εταιρεία έφτασε να γίνει ο «βασιλιάς» των χαρτών και μας τα παρουσιάζει μέσω δέκα συνολικά ερωταπαντήσεων.

0 Τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί σε ένα εκπληκτικό video


Τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί σε ένα εκπληκτικό video (3)

Το «Games We Play» είναι μια ταινία μικρού μήκους που δείχνει όλα τα φανταστικά παιχνίδια που παίζαμε στην παιδική ηλικία και τα οποία παρουσιάζονται με μικρές επεξηγηματικές πινελιές γραφικών.

Ποιος δεν προσπάθησε να μετρήσει αντίστροφα τα δευτερόλεπτα μέχρι να ανάψει πράσινο το φανάρι; Ποιος δεν προσπάθησε να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα χρονόμετρο; Ποιος δεν περπάτησε στα τετράγωνα του πεζοδρομίου χωρίς να πατήσει τις γραμμές;
Ταξιδέψτε στις παιδικές αναμνήσεις μέσα από αυτό το εκπληκτικό βιντεάκι!

0 MONSTER ENERGY DRINK: ΚΡΥΦΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ 666 - ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ

"Monster" το ενεργειακό ποτό που έχει γίνει ένα από τα κορυφαία εμπορικά σήματα ενεργειακού ποτού στον κόσμο, με την προώθηση του για την υψηλή αδρεναλίνη στις αθλητικές δραστηριότητες.

Μήπως όμως ο κατασκευαστής του ποτού προωθεί κρυφά το χάραγμα του θηρίου του Αντίχριστου στο λογότυπό του; Θα το εξερευνήσουμε. Το λογότυπο

Το λογότυπο Monster είναι το σύμβολο
Ορισμένα μπλόγκ και ιστοσελίδες έχουν παρατηρήσει ότι το λογότυπο είναι πολύ παρόμοιο με το εβραϊκό γράμμα "Vav". Στο εβραϊκό αλφάβητο, κάθε γράμμα είναι επίσης ένας αντίστοιχος αριθμός και Vav είναι ο αριθμός 6. Έτσι, τα τρία Vav σε μορφή σειράς 666, μας αποκαλύπτουν το βιβλικό αριθμό του θηρίου

0 Ο παράξενος και υπέροχος κόσμος της βιοφωταύγειας

Διάφοροι ζωντανοί οργανισμοί έχουν την εξαιρετική ιδιότητα να δημιουργούν και να εκπέμπουν φως σε διάφορα μήκη κύματος. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός. Συχνά καλείται εσφαλμένως φωσφορισμός. 
Παρουσιάζεται σε πολλές βιο-ομάδες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι πυγολαμπίδες (και άλλα κολεόπτερα) και σε διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς. Η βιοφωταύγεια είναι μια βιοχημική αντίδραση, η οξείδωση της πρωτεΐνης λουσιφερίνης.

0 Silent weapons for Quiet Wars μια τρομακτική αλήθεια;

Το «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο» (Silent Weapons for Quiet Wars), εξηγεί θαυμάσια την τεχνική της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που ...επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο αυτό βγήκε κατα τύχη(;) στην επιφάνεια το 1986 και συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο του William Cooper: Behold A Pale Horse.

Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος ...; κηρύχθηκε από τα κέντρα εκείνα που θέλουν μια ανθρωπότητα υποδουλωμένη και εγκλωβισμένη στην ύλη και αποκομμένη από την ανώτερη διάσταση του ανθρώπου, την πνευματική, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954»....

Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του:

«Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές  των βασικών συστημάτων αφ' ενός, ενώ αφ' ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους  έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.

0 Το μυστήριο των 13 πύργων του Περού

Γράφει ο ανεξήγητος.Δίπλα σε μια όαση σε μια παράκτια έρημο στο Τσανκίλο του Περού βρίσκεται ένα από τα πιο παράξενα κτίρια στην Αμερική - κάτι σαν ένα φρούριο, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου. Το "φρούριο" αποτελείται από μια γραμμή δεκατριών πύργων οι οποίοι φαίνεται να προστατεύουν από το Νότο...

Οι ενισχύσεις  από στρατιωτικής άποψης δεν φαίνονται και πολύ καλές, δεδομένου ότι έχουν πάρα πολλές εισόδους και  δεν υπάρχει καμία πηγή νερού στο εσωτερικό. Εκτός αυτού οι πύργοι βρίσκονται χτισμένοι μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κορυφή του λόφου σχεδόν σε ευθεία γραμμή.


Ως εκ τούτου,οι αρχαιολόγοι πρότειναν μια νέα ερμηνεία. Ίσως ήταν ένας τόπος λατρείας και ένα είδος ηλιακού παρατηρητηρίου, όπως το Στόουνχεντζ. Η κύρια απόδειξη είναι ότι οι πύργοι ευθυγραμμίζονται σύμφωνα με το σημείο της ανατολής του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το χειμερινό ηλιοστάσιο, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή πολλών αρχαίων λαών.

0 Οι πιο εργατικές χώρες της Ευρώπης (μαντέψτε ποια είναι πρώτη...)

Κι όμως, πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από όλες τους Ευρωπαίους! Τα στοιχεία πάντως αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι και οι πιο αποδοτικοί...

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο, περισσότερο από τους ομολόγους του σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ακριβώς μετά την πρώτη στον κόσμο, Νότια Κορέα. Οι Ολλανδοί, από την άλλη πλευρά, εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο, το λιγότερο σε όλη την Ευρώπη. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ ( http://stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=LEVEL ) περιλαμβάνουν την πλήρη και τη μερική απασχόληση μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...