ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

0 Καλαμάρια που φωσφορίζουν στις ακτές της Ιαπωνίας


Καλαμάρια που φωσφορίζουν στις ακτές της Ιαπωνίας
Φωσφορίζοντα καλαμάρια γνωστά και ως «Firefly squids» που ζουν στo Toyama Bay της Ιαπωνίας, αποθανάτισε πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός. Το φως του φεγγαριού αιχμαλωτίζεται στις εξωτερικές τους μεμβράνες προκαλώντας μια εντυπωσιακή μπλε λάμψη.

0 Ευχαριστούμε την κρίση που αποκτήσαμε κρίση...


Είμαι ένα από τα θύματα της κρίσης κι ένα από τα βλήματα της παλιάς μας ευημερίας.

Θύμα γιατί, αν δε βρεθεί τίμια εργασία μέχρι τη λήξη της επιδότησής μου από τον ΟΑΕΔ, θα δω το μηνιαίο μου εισόδημα να μηδενίζεται. Και βλήμα γιατί δε φρόντισα όταν κάποιοι μαζί τα τρώγανε, να χωθώ να γλείψω κι εγώ κάνα κόκαλο.

Άσε που ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα έρθουν τέτοιες μέρες. Κι έλεγα «καλά να είμαστε, να δουλεύουμε, να έχουμε λεφτά να τα τρώμε και να περνάμε καλά». Ήμουν φιλοσοφημένη, δεν μπορείς να πεις. Κι επειδή ποτέ δεν κυνήγησα το χρήμα, ποτέ δε μου περίσσεψε ούτε ψιλό.

Έχω δει και χειρότερα. Δικό μου άτομο που είναι ήδη σε κατάσταση μηδενισμένου μηνιαίου εισοδήματος, ψάχνει μια δουλειά, ό,τι να ‘ναι κι όσα να ‘ναι. Ας είναι και με 300 ευρώ. Τα πάγια έξοδα να βγαίνουν. Που κάποτε τα 300 τα είχε για μια βόλτα στην αγορά, από αυτές που είχαν γίνει ρουτίνα...

0 Χώρα υπό τραπεζική κατοχή!!!


Στο παλαιό καραμανλικό ερώτημα ( Ποιoς, επιτέλους, κυβερνά αυτόν τον τόπο ), η εποχή του Μνημονίου δίνει μια νέα απάντηση: Οι τραπεζίτες, Έλληνες και Ευρωπαίοι! Η ιδιότυπη τραπεζική κατοχή της χώρας επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά την Πέμπτη, όταν o υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι αποσύρει ορισμένες διατάξεις για τη βελτίωση της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μέχρι να λάβει σχετική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...

0 Τα top ψέματα της Πρωταπριλιάς!


Η σημερινή μέρα θέλει μπόλικες φάρσες και πειράγματα! Τα ΜΜΕ στην ιστορία της Πρωταπριλιάς μετέδωσαν μερικά ψέματα που έμειναν κυρίως για την αναστάτωση που προκάλεσαν πάρά για το χιούμορ της είδησης
1) Ο Ρίτσαρντ Νίξον κατεβαίνει υποψήφιος πρόεδρος το 1992
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΈνας ραδιοφωνικός σταθμός στην Αμερική μεταδίδει την είδηση, ότι ο 79χρονος τότε Ρίτσαρντ Νίξον θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία την ΗΠΑ. Τότε γίνεται το… «έλα να δεις» με τους ακροατές να παίρνουν τηλέφωνα, αφού το μήνυμα του Νίξον ήταν «Δεν έκανα κανένα λάθος και δεν πρόκειται να ξανακάνω». Τελικά, λίγο μετά έμαθαν ότι η φωνή ήταν μίμου και ότι ο Νίξον δεν θα ήταν υποψήφιος...

0 Φήμες ότι η τρόικα τα μαζεύει. Διάλυση της βουλής και ανάδειξη νέας εντελώς διαφορετικής.

Σήμερα το βράδυ η τρόικα θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, μαζί της και το μνημόνιο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως θα φύγουν κακήν κακώς και οι άθλιοι υπηρέτες της που εκφράζονται κυρίως σε πρόσωπα των δύο μεγάλων κομμάτων.


Ταυτόχρονα θα γίνει διάλυση της βουλής και άμεση ανάδειξη νέας εντελώς διαφορετικής, αποτελούμενης  πλήρως από νέα άτομα. Η διαδικασία θα γίνει αξιοκρατικά και η νέα κυβέρνηση θα φέρει την απόλυτη δημοκρατία...

0 Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ ήταν… μεταλλαγμένα


Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ ήταν... μεταλλαγμέναΟι πίνακες με ηλιοτρόπια αποτελούν από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Σε κάποια από τα ηλιοτρόπια που εμφανίζονται στα έργα του ολλανδού ζωγράφου απουσιάζει ο μεγάλος μαύρος «πυρήνας» και την παράσταση κλέβουν πλούσια λαμπερά πέταλα. Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι επρόκειτο απλά για μια εικαστική παρέμβαση του Βαν Γκογκ. Ομως ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο ζωγράφος αποτύπωσε πιστά αυτό που είχε μπροστά του και το οποίο δεν ήταν άλλο από μια σπάνια μεταλλαγμένη ποικιλία ηλιοτροπίων...

0 Bluebell woods-τα δάση με τις καμπανούλες

Στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία υπάρχουν τα λεγόμενα "Bluebell woods". Είναι δάση στα οποία την Άνοιξη ανθίζουν καμπανούλες, οι οποίες στρώνουν ένα μωβ χαλί ανάμεσα στα δέντρα. 
 
Το συγκεκριμένο είδος καμπανούλας είναι ένα μικρό λουλουδάκι με έντονο όμως άρωμα.
Εκτιμάται ότι το 25-50% του συνόλου των bluebells μπορεί να βρίσκονται στα Βρετανικά νησιά.
Η καμπανούλα (hyacinthoides non-scripta) είναι ένα χαρακτηριστικό είδος-δείκτης των αρχαίων δασών. Δάση στα οποία υπάρχουν καμπανούλες χρονολογούνται τουλάχιστον από το 1600 μ.Χ.

0 Αναζητώντας την Βενετία του Νείλου

Αυτό που κρύβεται κάτω από το έδαφος
μπορεί να είναι ακόμα πιο σπουδαίο
Μια στενή λωρίδα πράσινων χωραφιών ξεχωρίζει τον ποταμό Νείλο από την δυτική αιγυπτιακή έρημο. Σε αυτό το σημείο ο Angus Graham και η ομάδα του καρφώνουν τεράστιους μεταλλικούς πασσάλους στο έδαφος που μοιάζουν με στηρίγματα σκηνής. Μερικά μέτρα μακριά, οι ερειπωμένοι κίονες του Ραμσείου, νεκρικού ναού του Φαραώ Ραμσή ΙΙ, υψώνονται πάνω από τα στάχια, έχοντας θέα τους χρυσοκίτρινους λόφους που κρύβουν τους βασιλικούς τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων.

Σε αυτή την περιοχή βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία ευρήματα, όπως οι επιβλητικοί Κολοσσοί του Μέμνονα. Αλλά ο Graham,  διευθυντής ερευνών πεδίου της Egypt Exploration Society στο Λονδίνο, ενδιαφέρεται για αυτό που κρύβεται από κάτω.

Οι μεταλλικοί πάσσαλοι είναι στην πραγματικότητα καθετήρες που στέλνουν ασθενείς ηλεκτρικούς παλμούς στο έδαφος προκειμένου να μετρήσουν την αντίσταση των πετρωμάτων. Η τομογραφία ηλεκτρικής ειδικής αντίστασης, είναι η μέθοδος με την οποία μπορεί να ξεχωρίσει το βραχώδες υπόστρωμα (πολύ ανθεκτικό) από το ημιβυθισμένο ίζημα (χαμηλή αντίσταση) και τα αρχαιολογικά κατάλοιπα (κάπου ανάμεσα στα προηγούμενα δύο).

0 Ύδρα: Στα χρώματα της παράδοσης και της πασχαλιάς

Η Άνοιξη είναι αναμφίβολα η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Ύδρα, καθώς από το σύμπλεγμα του Αργοσαρωνικού αυτό είναι το νησί που η φύση έχει αδικήσει περισσότερο από κάθε άλλο ως προς την πληθώρα όμορφων παραλιών. Ωστόσο, πρόκειται για έναν προορισμό ιδανικό για ολιγοήμερες διακοπές, αφού διαθέτει επαρκείς προτάσεις για βόλτες -επί όνου- στη φύση αλλά και στα γραφικά σοκάκια της, για καφεδάκι με θέα και για διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία.

Από τα πρώτα λεπτά που πατάει ο επισκέπτης το πόδι του στο απάνεμο λιμανάκι της Ύδρας αντιλαμβάνεται πως ο τόπος είναι «φορτωμένος» ιστορία. Οι προμαχώνες με τα κανόνια που προστάτευαν το νησί, αριστερά και δεξιά στο λιμάνι, και το μπρούτζινο άγαλμα του Α. Μιαούλη σε καλοδέχονται έτοιμοι να αφηγηθούν μεγάλες στιγμές από τα χρόνια της Επανάστασης.

1 Kαταργείται ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων

Το Σάββατο καταργείται και επισήμως ο Οργανισμός Έκδοσης διδακτικών Βιβλίων...

«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά», τονίζουν στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων, κ. Μάκης Λυκόπουλος και ο γενικός γραμματέας του κ. Σταύρος Ευσταθόπουλος.

«Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής "πετάει μακριά", γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το… μέλλον είναι μόνο το ''ηλεκτρονικό βιβλίο'' και οι "διαδραστικοί πίνακες"». Αυτά τόνισαν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων.

0 Ένας πλωτός κινηματογράφος!

Τι θα έλεγες να δεις την αγαπημένη σου ταινία επιπλέοντας σε ένα μικρό παράδεισο στην Ταϊλάνδη; Σενάριο φαντασίας; Όχι! Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος είναι γεγονός.

Μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία έζησαν όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ "Film on the Rocks" στην Ταϊλάνδη, αφού ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να δουν ταινία σε πλωτό κινηματογράφο.

Είναι κάτι ανάμεσα σε Drive-in και θερινό κινηματογράφο, με τη διαφορά ότι για να φτάσεις εκεί δεν χρειάζεται να οδηγήσεις αλλά να... κολυμπήσεις ή στην καλύτερη περίπτωση να πας με σκάφος. Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος, που ονομάστηκε Archipelago Cinema, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ole Scheeren και είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

0 Οι ουρολοιμώξεις στις γυναίκες και στους άνδρες και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Μετά το κοινό κρυολόγημα οι ουρολοιμώξεις αποτελούν το συχνότερο ιατρικό πρόβλημα των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας. Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περίπου των γυναικών θα υποστούν την λοίμωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους...
 Ως κυστίτιδα ορίζεται η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως. Η ουρηθρίτιδα είναι η λοίμωξη η οποία αφορά μόνον την ουρήθρα, δηλαδή τη σωλήνα που ενώνει την κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Συχνά η ουρηθρίτιδα και η κυστίτιδα συνυπάρχουν και τότε ονομάζονται λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού ή ουρολοίμωξη. Η λοίμωξη στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα που αφορά τους νεφρούς λέγεται πυελονεφρίτιδα.

0 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Μεγάλωσε Λύκους το 2008 και τους ξαναβρήκε στην άγρια φύση.ΔΕΙΤΕ την αντίδραση των Λύκων (Βίντεο)

Απίστευτο απλά..
Για να παίξει πατήστε το play κάτω αριστερά

0 Αγορές Online

Το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας δίνει την δυνατότητα για αγορές μέσω του internet. Μαγαζιά και υπηρεσίες που δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν (συνεχής ανανέωση)
 
1. Λίστα για την Γυναίκα
2. Λίστα για τον Άντρα
3. Λίστα διάφορων προσφορών (μουσική, ξένες γλώσσες, είδη σπιτιού, ηλεκτρονικό τσιγάρο, τεχνολογία, εστιατόρια, ταξίδια, spa κ.α)
4. Λίστα OnLine Games δωρεάν
 

Και να ξέρετε...Με κάθε σας επίσκεψη ή και συμφωνία σε αυτά τα μαγαζιά στηρίζετε και εμάς.

Καλές αγορές

0 Εντυπωσιακά διακοσμημένα καφάο

Perierga.gr - Καφάο με στυλ!Δείτε πως ένα από τα πιο άκομψα και μουντά τμήματα της γειτονιάς μεταμορφώνεται σε χαρακτηριστικό επίκεντρο ενδιαφέροντος.

0 Πυρηνικές εκρήξεις (88 φωτογραφίες)

Nuclear Explosions01 Nuclear Explosions (88 pics)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...