ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

0 Queen Mary: το στοιχειωμένο πλοίο!

Η ιστορία του "στοιχειωμένου" πλοίου!
Το πλοίο "Queen Mary" ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Long Beach της Καλιφόρνια.
Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες!

0 Nα μην συνηθίσουμε τις αυτοκτονίες

Στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα, ως ελεύθεροι ρεπόρτερ, τρέχαμε και καλύπταμε τους θανάτους από ναρκωτικά. Σιγά - σιγά, κρίθηκε ότι η κοινωνία το χώνεψε, το συνήθισε και σταματήσαμε. Τον τελευταίο χρόνο - τους τελευταίους μήνες καλύτερα, παρουσιάζεται μια έξαρση των αυτοκτονιών...



Άνθρωποι χωρίς παρόν και μέλλον, απογοητευμένοι, τρελαμένοι, στην Ελλάδα του Μνημονίου, της ανεργίας, της φτώχειας, της απόγνωσης, βουτάνε από τα παράθυρα - σχεδόν καθημερινά...

0 Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του Μίλγκραμ

 Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του ΜίλγκραμΤο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.
Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το...
πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών. Όμως ο Μίλγκραμ ήταν κοινωνικός ψυχολόγος και πίστευε ότι αυτού του είδους η υπακοή –που οδηγεί στο έγκλημα- δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο της προσωπικότητας, αλλά περισσότερο των πιεστικών συνθηκών. Και το απέδειξε κάνοντας τη «φάρσα» του.
Τα υποκείμενα του πειράματος ήταν εθελοντές, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι καλούνταν έναντι αμοιβής να συμμετέχουν σε ένα ψυχολογικό πείραμα σχετικό με τη μνήμη...

0 Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της χώρας"

Εκτός από τους υδρογονάνθρακες η Ελλάδα φαίνεται ότι αποτελεί γενικά "Ελ Ντοράντο" σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία αοό τις αιτίες της κακοδαιμονίας της: Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες"...

0 Ο Έλληνας που σχεδίασε το αυτοκίνητο του 2025

Ο 24χρονος φοιτητής Γιώργος Χρονάκης από την Κρήτη, κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό  που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Βρεττανικής ASTON MARTIN το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία.

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο νεαρός παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του. Και φοίτησε στην Αγγλία και στο φημισμένο COVENTRY UNIVERCITY ART END DESIGN και όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του πριν μερικές εβδομάδες αλλά διέπρεψε κιόλας...



0 Σε υπέρ διέγερση ο Ήλιος ...."σπάνιες εικόνες"

Η εικόνα είναι όπως την μεταδίδει τώρα το solar daynamic της NASA και μπορούμε εύκολα μέσα στους κόκκινους κύκλους που έχουμε κάνει εμείς σε πόσα σημεία του υπάρχει διέγερση.

Οι ειδικοί παρατηρητές εκτιμούν πως ο ήλιος πια έχει εισέλθει σε φάση κορύφωσης στον 11χρονο  κύκλο του και οι ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες στην γη σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ηλιακού ανέμου θα πλήττουν την γη συνέχεια επηρεάζοντας τις τηλεπικοινωνίες, τους δορυφόρους, τα ραδιοκύματα και τις ευαίσθητες γενικά μικροσυσκευές, χωρίς φυσικά να  αποκλείουν να προκαλέσει γενικές διακοπές ρεύματος σε συγκεκριμένες εκτάσεις.

Δείτε παρακάτω πως καταγράφει το solar daynamic αυτή την ώρα την επιφάνεια του ήλιου με διάφορες ακτίνες καταγραφής ......

1 Aferim Ολγάκι μας! Και του χρόνου με...μαντήλα και φερετζέ!

Ακόμα δεν ξεκίνησε η ..υπουργική καριέρα της Όλγας Κεφαλογιάννη στην νέα κυβέρνηση και η Υπουργός Τουρισμού αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη …Ινσταμπούλ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ανταποκρίτρια της Hürriyet Daily News, προσφέροντας ρεσιτάλ ..ελληνοτουρκικής...φιλίας!!! (Εδώ οι Τούρκοι έχουν μαζέψει σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής την Στρατιά του Αιγαίου, η...ελληνοτουρκική φιλία μας μάρανε!!!)

0 «Give peace a chance»



Η ιστορία πίσω από ένα θρυλικό τραγούδι-ύμνο στην ειρήνη

To 1969 και ενώ ο πόλεμος του Βιετνάμ βρισκόταν σε εξέλιξη, το θρυλικό σκαθάρι John Lennon και η σύζυγος του Yoko Ono πραγματοποίησαν μία από τις πιο ιδιαίτερες διαμαρτυρίες που έχουν γίνει ποτέ. Το πασίγνωστο Bed In, ήταν μία διαμαρτυρία υπέρ της ειρήνης, διάρκειας δύο εβδομάδων. Ο απώτερος σκοπός του ζευγαριού ήταν η προώθηση της ειρήνης αλλά και των μη βίαιων τρόπων διαμαρτυρίας.

Δεδομένου ότι ο γάμος τους στις 20 Μαρτίου του 1969 θα ήταν ένα τεράστιο για τον τύπο γεγονός, το ζευγάρι αποφάσισε να «εκμεταλλευτεί» αυτή την δημοσιότητα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Έτσι αποφάσισαν λοιπόν να περάσουν το δικό τους γαμήλιο ταξίδι στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Χίλτον στο Άμστερνταμ. Από τις 25 έως και την 31η Μαρτίου, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι καλούσαν τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο καθημερινά από τις 09:00 έως 21:00, προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες και να κάνουν ερωτήσεις. Οι δυο τους καθόντουσαν απλώς στο κρεβάτι, μιλώντας για την ειρήνη με συνθήματα όπως «Hair Peace» και «Bed Peace» να στολίζουν τους τοίχους του δωματίου.

0 Αλήθειες που δε γνωρίζατε για το καρπούζι

Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό «βασιλιάς».

Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου και καλλιεργείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, ενώ μόλις τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων», αφού η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική «karpuz». Κι από τα γενικότερα, λοιπόν, εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για το καρπούζι ήρθε η ώρα να δούμε 10 βασικά πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε γι’ αυτό…

0 Το πανέμορφο βίντεο της Περιφέρειας με τις ομορφιές της Κρήτης

Η προσπάθεια προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό συνεχίζεται αυτή τη φορά με τη δημιουργία ενός εκπληκτικού βίντεο με τις ομορφιές του νησιού της Κρήτης.

Η καμπάνια της Περιφέρειας, με τη βοήθεια του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, συμπύκνωσε σε 5 λεπτά όλα τα τοπία του νησιού, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα για τους τουρίστες, αλλά και για τους Έλληνες που δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κρήτη.

Πρόκειται για ένα νησί που τα συνδυάζει όλα και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να αποδράσουν σε έναν επίγειο παράδεισο με αμέτρητες φανερές και κρυμμένες ομορφιές σε βουνά και θάλασσες, στις πόλεις και στην ύπαιθρο.


Το βίντεο σας προϊδεάζει για όσα μπορείτε να γευτείτε αυτό το καλοκαίρι στη φιλόξενη, αξέχαστη και μεσογειακή Κρήτη.

0 Misumena vatia-η αράχνη που αλλάζει χρώμα

Misumena vatia-αυτό είναι το επιστημονικό όνομα μιας μικρής αράχνης, η οποία στη Βόρεια Αμερική είναι γνωστή ως "αράχνη της χρυσόβεργας" ή "αράχνη του λουλουδιού". Ο λόγος για την ονομασία αυτή είναι ότι, η μικρή αραχνούλα συνήθως βρίσκεται να κυνηγάει πάνω στους βλαστούς του φυτού σολιδάγο ή αλλιώς χρυσόβεργα.
 
Οι αρσενικές αράχνες του είδους φτάνουν μόλις τα 5 mm, ενώ οι θηλυκές είναι μεγαλύτερες και φτάνουν τα 10 mm. Το χρώμα τους μπορεί να είναι λευκό ή κίτρινο, ανάλογα με το λουλούδι στο οποίο κυνηγούν. Ειδικά οι νεαρές θηλυκές, οι οποίες μπορούν να κυνηγήσουν σε ποικιλία λουλουδιών, όπως μαργαρίτες και ηλίανθους, μπορούν να αλλάζουν χρώμα "κατά βούληση".

0 Σπείρες 5000 ετών από την Ηρακλειά των Κυκλάδων

Οι παλαιότεροι κάτοικοι του νησιού ήταν βέβαιοι, πως αυτές οι σχεδιασμένες σπείρες πάνω στις πέτρες ήταν τα σημάδια (μπούσουλες), που έφτιαχναν οι πειρατές για βρίσκουν τους θησαυρούς, που είχαν θάψει στη γη. 

Αργότερα επικράτησε η άποψη, ότι πρόκειται για καταγραφή των αστρονομικών γνώσεων των αρχαίων Κυκλαδιτών. Ακόμη, ότι επρόκειτο για «όρους», δηλαδή σημάδια των θέσεων οικισμών, νεκροταφείων ή πηγών νερού και επίσης ότι μπορεί να συμβόλιζαν φίδια που θεωρείται ότι αποτρέπουν το κακό. 

Στην πραγματικότητα η ερμηνεία αυτών των βραχογραφιών δεν έχει διατυπωθεί ακόμη. Ούτε υπάρχει απάντηση, γιατί στο νησάκι της Ηρακλείας των Μικρών Κυκλάδων ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος, αφού έχουν εντοπισθεί περί τις 25! Τόσες έχει καταγράψει ένας ιδιώτης, ο μηχανικός κ. Χρήστος Κανάκης με τη συμβολή και των κατοίκων, από το 1997 που εντόπισε τις πρώτες ως σήμερα και αφού στο μεταξύ έχει παρουσιάσει το «εύρημα» του σε αρχαιολόγους της ΚΑ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

0 Καρτέρι θανάτου στα ελάφια της Ρόδου

Λαθροκυνηγοί στήνουν δολοφονικές ενέδρες στα δάση του νησιού

Στο στόχαστρο αδίστακτων λαθροθηρών έχει μπει το σπάνιο ελάφι της Ρόδου. Κάτοικοι και φορείς καταγγέλλουν στη Real News ότι ο αυξημένος αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους του νησιού αποτελεί τη νέα μορφή λαθροθηρίας.

Προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τις δασικές υπηρεσίες και τη Θηροφυλακή, οι λαθροθήρες δεν χρησιμοποιούν τα κυνηγετικά τους όπλα. Αντικατέστησαν τις καραμπίνες με οχήματα 4Χ4 και αγροτικά φορτηγά εξοπλισμένα με σιδερένιες μπάρες στους προφυλακτήρες, για να… χτυπούν τα θηράματα στα καρτέρια θανάτου που στήνουν σε επιλεγμένα σημεία στα νότια και κεντρικά του νησιού.

Οι αδίστακτοι λαθροκυνηγοί, αφού εντοπίσουν τη λεία τους, πατάνε το γκάζι και πέφτουν πάνω στα σπάνια τετράποδα, τραυματίζοντάς τα θανάσιμα. Μάλιστα, η Θηροφυλακή Δωδεκανήσου και Κρήτης δεν αποκλείει το πολύτιμο αυτό «κρέας του ελαφιού» να διοχετεύεται σε ταβέρνες σαν εκλεκτός και πανάκριβος μεζές. 

0 Η κοπέλα που αιωρείται


Η κοπέλα που αιωρείται (4)

Η Natsumi Hayashi από το Τόκυο είναι η κοπέλα που έχει γίνει γνωστή για τις υπέροχες φωτογραφίες της στις οποίες φαίνεται να αιωρείται. Η συγκεκριμένη κοπέλα πάει παντού με την φωτογραφική της μηχανή και όποτε βρει ευκαιρία φωτογραφίζεται να… αιωρείται. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μορφή τέχνης με συγκεκριμένη τεχνική. Απολαύστε μερικές νέες πόζες της!

0 Κερατσίνι-Δραπετσώνα | Θερινοί κινηματογράφοι με 3 ευρώ το άτομο!



Ναι, είναι μια παράξενη οικονομική αναλογία, αλλά σε μνημονιακές εποχές... όλα τα περιμένουμε! Βασική προϋπόθεση να είστε με παρέα! Απλά μαθηματικά: 2 άτομα σε κάθε ταινία=3 ευρώ το άτομο! Με πιό απλά λόγια, το πιό φθηνό εισιτήριο θερινών κινηματογράφων...

Σε συνεργασία με το δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού & Αθλητισμού του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο θερινός κινηματογράφος γίνεται και πάλι "πηγή δροσιάς" στην κάψα της καθημερινής μας κόλασης. Μόνο μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί 36 προβολές στους δύο θερινούς κινηματογράφους της περιοχής.
Οι κινηματογράφοι Μελίνα (Σωκράτους 65, Δραπετσώνα) και Μάρθα Καραγιάννη (Βύρωνος και Χιλής, Κερατσίνι) τα έχουν όλα.

Δράσεις για το παιδί και ψυχαγωγία: Κάθε Τρίτη και Τετάρτη προβάλλονται στον κινηματογράφο Μάρθα Καραγιάννη στις 21:00, ταινίες με θέμα το παιδί ή κινουμένων σχεδίων, ενώ η ημέρα για το παιδί και την οικογένεια στο Μελίνα είναι η Πέμπτη. Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα, παράλληλες δράσεις με παιχνίδι και δωρεάν είσοδο ξεκινούν από τις 19:30 με γνωστή ομάδα ερμηνευτών.
Πρώτη προβολή: Ο κινηματογράφος Μελίνα Μερκούρη, μέχρι το μήνα Ιούλιο φιλοξενεί 8 καλοκαιρινές πρεμιέρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...