ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

0 Ο σκύλος είναι κάτι παραπάνω από καλύτερός του φίλος

Αγάπη αληθινή σημαίνει να στέκεσαι δίπλα του στα δύσκολα

Για τον John Unger, ο σκύλος του Schoep, δεν είναι απλά, ένας πολύ καλός και πιστός φίλος. Σημαίνει γι αυτόν πολύ περισσότερα.

Υιοθέτησε τον Schoep όταν ήταν μόλις 2 μηνών. Σήμερα ο σκύλος είναι 19 ετών και έχει πάρα πολλά προβλήματα λόγω ηλικίας. Έχει αρθρίτιδα και δυσκολεύεται πάρα πολύ να κινηθεί αλλά και να κοιμηθεί από τους πόνους.

Το αφεντικό του τυχαία ανακάλυψε ότι αυτό που τον ανακουφίζει από τον πόνο και τον νανουρίζει είναι το νερό. Έτσι για αρκετές εβδομάδες τον έπαιρνε αγκαλιά και τον κοίμιζε ο ίδιος μέσα σε μία λίμνη.

0 Φιστίκια Αιγίνης μια σούπερ τροφή

Κελυφωτά φιστίκια ή Φιστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια αλλά και στην δίαιτα.


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr

Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα. Ανατρέχοντας στη θρεπτική τους αξία βλέπουμε ότι αποτελούν από τα λίγα τρόφιμα, τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών.


Η φιστικιά είναι φυλλοβόλο δέντρο του γένους Πιστακία και της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Η καταγωγή της είναι από το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται ευρύτατα από την Ασία μέχρι τις Μεσογειακές χώρες και την Αμερική για το καρπό της, το φιστίκι. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 10 μέτρα με πλούσια διακλάδωση με κλαδιά που έχουν χρώμα σταχτί.

0 Το αεροπλάνο που θα ζήλευε και ο James Bond

Το αεροπλάνο που θα ζήλευε και ο James BondTo Lisa Akoya μπορεί να προσγειωθεί σε αεροδιάδρομο, νερό ή χιόνι

Πρόκειται για ένα όχημα που θα ταίριαζε σίγουρα σε μία περιπέτεια του Χόλυγουντ. Ο λόγος για το Lisa Akoya, το διθέσιο αεροπλάνο, που τα καταφέρνει στο νερό και στο χιόνι, όσο καλά και στον αέρα.

Το Lisa Akoya σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στις αγορές και θα μπορεί να το αποκτήσει κανείς δίνοντας 350.000 δολάρια.

Το αεροπλάνο μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί το ίδιο εύκολα σε νερό ή χιόνι, όπως και στο έδαφος. Επιπλέον, με τα αναδιπλούμενα φτερά του, μπορεί να αποθηκευτεί ή να μεταφερθεί με ευκολία.Το αεροπλάνο της Lisa Airlines που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση AirVenture Oshkosh στο Wisconsin, μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδι 2.000 μιλίων με ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

0 Τα λουκέτα της αγάπης

Οι Παριζιάνοι δεν θυμούνται πότε ξεκίνησαν όλα. Στην αρχή, τα λουκέτα πέρασαν απαρατήρητα. Γρήγορα όμως έλαβαν τον χαρακτήρα διακήρυξης. Σε μερικές από τις χαρακτηριστικότερες γέφυρες της γαλλικής πρωτεύουσας, οι επισκέπτες άφηναν μικρά λουκέτα, περνώντας τα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα.
Αν στην αρχή οι επισκέπτες δρούσαν τη νύχτα, σύντομα η μόδα πέρασε και στο φως της ημέρας: φωτογραφίζονταν μπροστά στα λουκέτα τους και βιντεοσκοπούσαν το πέταγμα των κλειδιών στον Σηκουάνα. 


Ο δήμος του Παρισιού εξέφρασε την ανησυχία του:
μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την αρχιτεκτονική μορφή του παρισινού τοπίου; Πριν από δύο χρόνια, κάποιος αφαίρεσε όλα τα λουκέτα από μια γέφυρα. Σε λίγους μήνες, όμως, επανεμφανίστηκαν λουκέτα όλων των μεγεθών και των χρωμάτων.

1 75 ελληνικές οικογένειες ζουν στη Αλάσκα και διοργανώνουν ελληνικό φεστιβάλ!

alasca1
«Αλάσκα» στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει η «γη που δεν είναι νησί».  

Στην 49η αυτή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το τελευταίο σύνορο της γης, όπως τη χαρακτηρίζουν, με τους εντυπωσιακούς παγετώνες, τα σιωπηλά φιόρδ, τις απέραντες τούνδρες και την εκπληκτική άγρια φύση, με το βόρειο πολικό κύκλο να τη διασχίζει, 75 ελληνικές οικογένειες, από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. 
 
Στην ευλογημένη αυτή γη, με τον απίστευτο φυσικό πλούτο (χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξυλεία και αλιεία), η Ελληνική Κοινότητα που έχουν δημιουργήσει οι ομογενείς μας, με έδρα το Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη και πιο γνωστή πόλη της Αλάσκας, γίνεται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σημείο αναφοράς.

0 Εφιαλτικός ο απολογισμός της πύρινης λαίλαπας στη Χίο

Εφιαλτικός ο απολογισμός της πύρινης λαίλαπας στη ΧίοΗ καμμένη έκταση από την καταστροφή στη Χίο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών έχει υπερβεί τα 127.400 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών μαστιχόδεντρων.

Η μικρότερη ένταση του ανέμου αφήνει ελπίδες ότι παρά τις αντιξοότητες, την κούραση και την καταπόνηση των πυροσβεστών, εθελοντών και απλών πολιτών που έσπευσαν στα μέτωπα της φωτιάς όλο το βράδυ, θα καταφέρουν τελικά να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την λαίλαπα που κατέκαψε το νησί, αφήνοντας ανεπανόρθωτες ζημιές στον φυσικό και ζωϊκό πλούτο της Χίου.

0 Δημήτρης Λιαντίνης: "Έζησα έρημος και ισχυρός". Ένας μεγάλος Έλληνας στοχαστής.

Ακολουθεί η περιγραφή που συνοδεύει το βιντεο στο youtube: 

Αποσπάσματα-ντοκουμεντο από το τελευταίο μάθημα του Δημήτρη Λιαντίνη προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαράσλειου Διδασκαλείου. Τέσσερεις ημέρες αργότερα ο Λιαντίνης θα πάρει το δρόμο τον δικό του προς τον Ταυγετο.

0 Η κρίση έχει νικητή: Τη Γερμανία με κέρδος 68 δισ. ευρώ!

Η Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πληρώνει το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που έληξε προ ημερών και έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, προσθέτοντας νέα κέρδη σε αυτά που έχει ήδη αποκομίσει από την παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη η Γερμανία, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτά, όταν η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της FT Deutschland, η Γερμανία θα συνεχίσει να λαμβάνει μεγαλύτερη «μερίδα» από τα κέρδη της ΕΚΤ δεδομένου του ότι έως το 2026 το ποσό που θα καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ από ομόλογα που λήγουν φτάνει στα 12,7 δις. ευρώ.

0 Σύκο: πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών !!!

Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας.
 
Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση.
Βοηθούν:
 
-Στη δυσκοιλιότητα: Οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.


-Στην απώλεια βάρους: Χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.

-Στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων: Ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ το κάλιο που περιέχουν θεωρείται αποτελεσματικό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

0 Επιστήμονες σχεδιάζουν τεχνητά σύννεφα

Μια ομάδα επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένου ενός φυσικού του πανεπιστημίου της Washington, θέλουν να δοκιμάσουν την θεωρία πως «ψεκάζοντας» σύννεφα πάνω από τους ωκεανούς με θαλασσινό νερό θα δημιουργήσουν πιο «λαμπερά» σύννεφα τα οποία θα απωθούν περισσότερο την ηλιακή ακτινοβολία, καταπολεμώντας έτσι την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σύμφωνα με την θεωρία, σταγονίδια νερού θα σχηματιστούν γύρω από τα σωματίδια άλατος στον αέρα, δημιουργώντας έτσι μεγάλα σύννεφα αλλά και ενισχύοντας τα υπάρχοντα. Αυτά όχι μόνο θα μπορούν να απωθήσουν την ηλιακή ακτινοβολία αλλά θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια από τα υπόλοιπα...
Οι επιστήμονες σκοπεύουν να δοκιμάσουν την θεωρία σε μικρή κλίμακα, διεξάγοντας πειράματα ώστε να δούν αν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Rob Wood, καθηγητής του πανεπιστημίου αναφέρει πως ο σκοπός των ερευνητών είναι καθαρά επιστημονικός.

0 Τι δείχνουν τα όνειρα για τη ζωή σου;


Τι δείχνουν τα όνειρα για τη ζωή σου; (2)«Τα όνειρα δεν έρχονται απλά σε σένα, αντίθετα εσύ…πηγαίνεις σ’ αυτά» λένε οι ειδικοί. Με απλά λόγια εσύ το… προκαλείς. Είσαι ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής του ταυτόχρονα.

Πώς γίνεται όμως διαφορετικοί άνθρωποι να βλέπουν τα ίδια όνειρα; Για παράδειγμα ένα από τα συνηθισμένα όνειρα είναι να δει κανείς ότι πέφτει ή ότι τον κυνηγούν. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Το παρακάτω κείμενο παρουσιάζει τα πιο συνηθισμένα όνειρα και σαν άλλος «ονειροκρίτης» επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τον σκοτεινό κόσμο του ονείρου.

1 Ποδήλατο: Μέσο μετακίνησης ή τρόπος ζωής;

Μετά το περπάτημα, το ποδήλατο αντιπροσωπεύει τον πιο ‘αθώο’ και ήπιο τρόπο μετακίνησης. Είναι αθόρυβο, δεν ρυπαίνει, δεν καταναλώνει χώρο και καύσιμα, είναι το...

λιγότερο επικίνδυνο μέσο απέναντι στον πεζό, αλλά και στον αναβάτη του. Είναι επίσης φτηνό και συμπαθές γιατί συνδέεται με τον καθένα από τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Ποδήλατο χρησιμοποιεί όποιος θέλει να είναι ευέλικτος όπως ο πεζός, αυτόνομος στις μετακινήσεις του, χωρίς να ζημιώνει το περιβάλλον, όποιος επιθυμεί να έχει επαφή με την πόλη και να απολαμβάνει τη μετακίνησή του.

Σε μια εποχή που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες περιβάλλοντος στις πόλεις για την υγεία, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη, η χρήση του ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις είναι κοινά αποδεκτό ότι αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική και μοντέρνα λύση.

0 15 εμπνευσμένα… δημόσια σχολεία!

perierga.gr - 15 εμπνευσμένα... δημόσια σχολεία!Βλέποντας τις εντυπωσιακές εικόνες που ακολουθούν, με τις σχολικές αίθουσες να «πλημμυρίζουν» χρώματα και τα προαύλια να θυμίζουν… πάρκα, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθούμε «πού χάθηκε η δημιουργικότητα και η φαντασία στο σχεδιασμό των δικών μας δημόσιων σχολείων;»! Για χρόνια η δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα, τουλάχιστον, χαρακτηρίζεται από γκρίζα κτίρια, κλειστοφοβικούς διαδρόμους, σπασμένα τζάμια και άχρωμα προαύλια, όπου οι μαθητές καλούνται να βιώσουν καθημερινά το δικό τους… δράμα, σε έναν χώρο που απέχει κατά πολύ από την εικόνα που θα έπρεπε να έχει το σύγχρονο σχολείο. Εναντίον της μελαγχολίας και της κατάθλιψης, με υπέρμαχο την ολοκληρωμένη μαθησιακή εμπειρία αλλά και την εκ νέου διαμόρφωση της έννοιας «δωρεάν εκπαίδευση», 15 ευφάνταστα σχολεία του κόσμου δίνουν άλλη διάσταση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
1. Νηπιαγωγείο στη Σλοβενία

Με έμφαση στο χρώμα, οι εξωτερικοί τοίχοι είναι φτιαγμένοι από πολύχρωμες ξύλινες σανίδες που περιστρέφονται, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τα χρώματα, αλλάζοντας παράλληλα την εξωτερική εμφάνιση του σχολείου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...