ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

0 Το «νησί των μεταναστών». Ellis Island 1902-1913 (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Το  Ellis Island αποτέλεσε το κέντρο υποδοχής των μεταναστών που είχαν ως προορισμό τους την Αμερική, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, στα τέλη του 19ου έως τα μισά του 20ού αιώνα. Πριν αποχτήσει αυτό το όνομα, το νησί άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες που ο καθένας του έδινε και διαφορετικό όνομα. Από το 1892, ως Ellis Island, ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κέντρο υποδοχής μεταναστών. Μέχρι τα τέλη του 1954 πέρασαν από τις εγκαταστάσεις του πολλά εκατομμύρια ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσά τους περίπου 500.000 Έλληνες.

0 Θα λείψω μερικές μέρες, ποιος θα ποτίζει τα φυτά μου; Φτιάχνω μόνος μου απλό και φτηνό σύστημα ποτίσματος!!!(video)

Είναι μια ερώτηση που συχνά αυτές τις μέρες του καλοκαιριού που ξεκινάμε να οργανώνουμε τις διακοπές μας γυρνά ξανά και ξανά στο μυαλό μας.

Σκέφτεστε ίσως ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος αλλά όχι κάτι εξειδικευμένο, μιας και μόλις γυρίσετε από τις διακοπές σας, δεν θα το χρειάζεστε.
Και όμως υπάρχουν λύσεις και είναι φθηνές.

Η πρώτη λύση μπορεί να μας καλύψει για δύο έως τρεις βδομάδες.........

Πρέπει να έχουμε προμηθευτεί φιτίλι (ένα ειδικό σωληνάκι) από ένα κατάστημα με κηπευτικά είδη το οποίο ουσιαστικά θα μεταφέρει το νερό στη γλάστρα μας.

Γεμίζουμε μια σακούλα με νερό και τη στηρίζουμε στο πλάι της γλάστρας. Βρέχουμε το φιτίλι καλά και τοποθετούμε τη μία άκρη στην σακούλα και την άλλη άκρη στο χώμα της γλάστρας.

0 Τέρας ξεβράζεται στο Μανχάταν (Ιστ Ρίβερ)

Σήμερα θα δούμε μερικές τρομακτικές φωτογραφίες ενός τυμπανισμένου νεκρού ζώου από το Σαββατοκύριακο. "Είναι αυτή μια άλλη ενσάρκωση από το τέρας του Montauk;" 'Ή απλά ο μεγαλύτερος αρουραίος στην πόλη;"

Επρόκειτο για μια κυριακάτικη βόλτα, όταν έγινε η αποτρόπαια ανακάλυψη. "Περπατούσαμε στο προαύλιο κατά μήκος του East River κάτω από το FDR. Βρήκαμε το νεκρό πλάσμα στη λωρίδα άμμου δίπλα στον ποταμό East, από την πλευρά του Μανχάταν, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν." Το πρόσωπο του ήταν ακρωτηριασμένο,που ίσως θα μπορούσε να μας βοηθήσει αν το βλέπαμε καλύτερα.

 Μπορεί να υπήρχε ένα ρύγχος σε κάποιο σημείο στο πρόσωπό του,και τα βρώμικα,και τσαλακωμένα αυτιά του έδειχναν ότι προέρχονταν από χοίρο (κοινώς γουρούνι). Αλλά  τα πόδια του, και συγκεκριμένα τα δάχτυλα των ποδιών του,είναι πολύ παράξενα ,γιατί δεν είναι σαν το πόδι κάποιου χοίρου που έχουμε δει ποτέ.

Μπορείτε να διακρίνετε τα δάχτυλά του στις παρακάτω φωτογραφίες.

0 Βρήκαν βάρκα των… Φαραώ!

Φωτογραφίες από το εύρημα ηλικίας 5.000 ετών.
 
Γάλλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο μία ξύλινη βάρκα ηλικίας… 5.000 ετών. Η βάρκα βρέθηκε στην περιοχή Abu Rawash, δυτικά του Καΐρου, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Ο αρμόδιος υπουργός Mohammed Ibrahim δήλωσε πως ανήκει στην εποχή του Φαραώ Den της Πρώτης Δυναστείας.

Έχει μήκος έξι μέτρα και πλάτος ενάμιση και είναι σε καλή κατάσταση.

Ειδικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις φθορές ώστε η βάρκα να εκτεθεί. Οι Φαραώ πίστευαν πως οι βάρκες αυτές, που θάβονταν κοντά τους όταν πέθαιναν, τους μετέφεραν στη «ζωή μετά».

Δείτε τις φωτογραφίες

0 Οχυρωμένες, όμορφες πόλεις μιας άλλης εποχής

Για τους λάτρεις της ιστορίας, τους φωτογράφους, αλλά και τους… ρομαντικούς, δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό από μια μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη. Εμείς σας ταξιδεύουμε σε 9 ξένες και 2 ελληνικές.

Τα τείχη που περιβάλλουν πολλές πόλεις, σχεδιάστηκαν κάποτε για τις προφυλάσσουν από τους εξωτερικούς εισβολείς, ενώ αντίθετα τώρα, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, τους φωτογράφους, αλλά και τους… ρομαντικούς, δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό από μια μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, μπορείτε να τις εξερευνήσετε, να περιηγηθείτε στα κάστρα τους, να περπατήσετε κατά μήκος των τειχών τους και να ξαποστάσετε στις μεσαιωνικές τους πλατείες.

0 ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟΣ, Ώρα για εξερεύνηση!



Εκατοντάδες μικρά χωριά, μια τεχνητή λίμνη κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά μόνο για τους λάτρεις της εξερεύνησης, μικρές παραλίες σε ανύποπτες στροφές και χιλιόμετρα αμμουδιάς που θα σε κάνουν να νιώσεις ναυαγός. Και όλα αυτά στο εντυπωμένο στην συνείδηση μας ως το απολύτως τουριστικό νησί.  

Γίνεται; Κι όμως, γίνεται… Αρκεί να έχεις όρεξη να αφεθείς στην μαγεία του τοπίου της Νότιας Ρόδου και βέβαια να έχεις όρεξη για χιλιόμετρα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτοκίνητο και γεμάτο ρεζερβουάρ εξερεύνηση δεν γίνεται, αλλά για καλή τύχη όλων μας το οδικό δίκτυο της Ρόδου, ακόμη κι αν πρόκειται να σας οδηγήσει στα πιο μικροσκοπικά χωριά, είναι απρόσμενα καλό για ελληνικό νησί.

Ρόδος λοιπόν δεν σημαίνει μόνο κοσμοπολίτικες διαδρομές και πολύβουες παραλίες. Ρόδος σημαίνει να γευτείς το μυρωδάτο μελεκούνι (ροδίτικο σησαμένιο παστέλι με διάφορα αρωματικά και πορτοκάλι), να πέσεις με τα μούτρα στα πιτταρούδια και τα χόρτα της σύβρασης, να πιείς την τοπική σούμα και να φορτώσεις την βαλίτσα με κοριαντολίνο σε διάφορα χρώματα. Ρόδος θα πει, ακόμα, να βουτάς την ώρα του δειλινού στα ολόζεστα νερά της, με θέα τα μαβιά και πορτοκαλοκόκκινα σύννεφα, γιατί ο ορίζοντας της διαφέρει από άλλα νησιά, έτσι όπως απλώνεται πάνω από το κεφάλι σου και νομίζεις ότι θα δεις ως τα πέρατα του κόσμου.

0 Η κρητική κουζίνα είναι για άντρες

Πέντε συνταγές για ορίτζιναλ κρητική γεύση στα γρήγορα και στο περίπου. Όπως το κάνουν στο νησί. Αντρίκια δηλαδή!

Η πραγματική κρητική κουζίνα για άντρες! Οχι γιατί είναι φουλ στο λάδι, όχι γιατί πιο πολύ πρωτείνη σημαίνει καρδιακή προσβολή σε πιάτο, όχι γιατί χρειάζεται τρία ποτήρια δυνατό κρητικό κρασί για να ξεπλένεις το στόμα σου. Αυτά είναι όλα αναγκαία χαρακτηριστικά για για κάποιον που ζει τη ζωή στα βουνά και ανεβοκατεβαίνει την πλαγιά χειμώνα καιρό με τα πόδια (εκτός αν θες να μου πεις ότι εσύ το κάνεις άνετα με μια σαλάτα στο στομάχι).

Ο λόγος που αυτές οι συνταγές είναι στη σελίδα που διαβάζεις είναι ότι είναι εύκολες. Για αυτούς που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν ή που δεν έχουν χρόνο για φρου φρου και αρώματα. Ακούς κουνέλι στιφάδο και μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για πυρηνική φυσική. Όχι στην Κρήτη. Πιλάφι και νομίζεις ότι θα πρέπει να είσαι ο Σκαρμούτσος για να μην το φας πηχτό.  Ποτέ. Ενα κρέας και μερικά ζαρζαβατικά , ψωμί, λάδι και αλάτι είναι ότι θα χρειαστείς.

0 Μυστηριώδης μορφή ζωής στη Βαλτική Θάλασσα;

Εξωγήινη μορφή στη Βαλτική Θάλασσα;Το μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε από Γερμανούς λιμενεργάτες. Μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο IFM-Geomar, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο τι ακριβώς είναι.

Το βίντεο – ντοκουμέντο ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα Live Leak προκαλώντας ερωτήματα και αντικρουόμενες απαντήσεις.

Πρόκειται για μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα στα νερά της Βαλτικής. Συντάκτης του Deep Sea News αναφέρει πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά εντόσθια ζώων. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Mirror, αυτό το σενάριο δεν εξηγεί τη ρυθμική κίνηση του πλάσματος που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο...

0 Είναι τασάκι αλλά μην το χρησιμοποιείτε!

Μια ασυνήθιστη φωλιά για έξι μικρούς νεοσσούς

Το να γεννηθείς σε ένα τασάκι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη ζωή σου. Όμως για τους έξι μικρούς αυτούς νεοσσούς αποτελεί το… σπιτικό τους!

Η πολυμελής οικογένεια βρήκε καταφύγιο στο τασάκι εξωτερικού χώρου ενός γηπέδου γκολφ στο Denbigh της Ουαλίας και το προσωπικό φρόντισε να προειδοποιήσει τους καπνιστές για την ύπαρξή τους!

3 Οι διανοούμενοι συγγενείς μας

Οι διανοούμενοι συγγενείς μαςΟι ουραγκοτάγκοι βρήκαν μια χρήση του καλωδίου που εμείς οι άνθρωποι δεν είχαμε φανταστεί. Αρχισαν να ρουφούν μέσα από το καλώδιο και το μετέτρεψαν σε καλαμάκι!
Ψιλοκουβέντα έχει πιάσει το γοριλάκι της φωτογραφίας. Οι ικανότητες επικοινωνίας των πρωτευόντων εκτός του ανθρώπου αφήνουν άφωνους τους επιστήμονες



Ο Αγιούμου είναι «αστέρι» στους αριθμούς και στην απομνημόνευση, ο Κάνζι μιλάει άπταιστα αγγλικά και φτιάχνει μόνος του εργαλεία, ενώ η Νατάσα είναι η πιο καλή «μαθήτρια» σε όλα τα πεδία και… φυσάει ιδιαίτερα στον τομέα της επικοινωνίας. «Τίποτε περίεργο» θα σκεφτείτε, αφού τέτοια προσόντα έχουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο. Η διαφορά είναι ότι δεν μιλάμε για ανθρώπους, αλλά για… πιθήκους. Ολοένα περισσότερα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι πράγματι είμαστε πολύ πιο στενοί συγγενείς απ’ ό,τι πιστεύαμε με τους τριχωτούς μπονόμπο, τους ουραγκοτάγκους, τους χιμπαντζήδες, τους μπαμπουίνους, τους γορίλες – όχι μόνο γενετικώς αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς. Πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά δεν είναι τελικώς αποκλειστικώς ανθρώπινα, όπως μαρτυρεί πλήθος πειραμάτων από τα οποία προκύπτει ότι οι πίθηκοι μπορούν να ξεχωρίσουν λέξεις, να αναγνωρίσουν αριθμούς, να κάνουν πλάνα για το μέλλον, να συνεργαστούν, να συμπονέσουν, να μοιραστούν, να κάνουν πόλεμο αλλά και ειρήνη. Οπως αναφέρουν κορυφαίοι πρωτευοντολόγοι με τους οποίους ήλθε σε επαφή «Το Βήμα», το ερώτημα δεν είναι πλέον αν οι πίθηκοι σκέφτονται – είναι το πώς σκέφτονται...

0 Ψαρεύοντας με τους κορμοράνους

Πρόκειται για μια συνεργασία ανθρώπου και ζώου, που διαρκεί περισσότερο από μια χιλιετία. Ο ψαράς πρέπει να πιάσει αρκετά ψάρια για να τα πουλήσει και να μπορέσει να θρέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Κάποιες φορές χρειάζεται βοηθό. Στους ποταμίσιους δρόμους της Κίνας, η βοήθεια έρχεται από ένα μέλος των πελεκανόμορφων πτηνών, τον κορμοράνο.

0 Οσφυαλγία-Ισχιαλγία: όταν ο πόνος στη μέση δεν είναι αθώος

Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (Ο.Μ.Σ.Σ.) αποτελεί το σπουδαιότερο τμήμα αυτής, γιατί αφ’ενός δέχεται το βάρος του κορμού, αφ’ετέρου είναι η έδρα στην οποία παρουσιάζονται οι μεγάλες κινήσεις αυτού. Η οσφυo-ισχιαλγία (ΟΙ) είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία για την οποία οι ασθενείς καταφεύγουν στον γιατρό, ενώ ευθύνεται για το 15% περίπου των αναρρωτικών αδειών ετησίως.

Παρά τη συχνότητα της, στο 85% των περιπτώσεων δεν ανευρίσκεται σαφές υποκείμενο αίτιο. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι η περιοχή αυτή του σώματος συμπεριλαμβάνει δομικά στοιχεία από διάφορους ιστούς:

-(α) μυοσκελετικό=μυς, σύνδεσμοι, αρθρώσεις, μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, οστά και
-(β) νευρικό=μήνιγγα, νευρικές ρίζες, νευρικά πλέγματα, νωτιαία νεύρα
Μπορεί γι’ αυτά να ευθύνονται:

0 Εντυπωσιακές στιγμές Φιλανδικής ομορφιάς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...