ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

0 Βγαίνουν στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί...

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά και για την αδιαλλαξία των βιομηχανιών, όπως λένε, να βρουν τη «χρυσή» τομή με τους παραγωγούς.
Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.
Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας θα ...
προχωρήσουν στο «κλείσιμο» των βιομηχανιών, αποτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά «φουλαρισμένα με ροδάκινα».
Σύμφωνα με τον κ. Κυραλίδη, στο νομό λειτουργούν περίπου οκτώ συνεταιριστικές βιομηχανίες, ενώ στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα, που, όπως διευκρίνισε, «είναι αποφασισμένοι να κατεβούν με τα τρακτέρ τους και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα φορτηγό».
Την κίνηση των ροδακινοπαραγωγών του νομού Πέλλας αναμένεται να ακολουθήσουν και οι παραγωγοί της Λάρισας.

0 Ο Αγγλικός λαός διαμαρτυρήθηκε και πέτυχε ......

....να μην γίνει το σφραγισμένο μοσχάρι ενός παγκόσμιου σταύλου , εμείς τί θα κάνουμε;
KATAΡΓΕΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Mε ημερομηνία 27 Μαίου 2010 αλίευσα με καθυστέρηση σήμερα (29/7/2010) την ακόλουθη είδηση από το bbc news: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8707355.stm
To Yπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα.....


καταργήσει το σχέδιο για την ηλεκτρονική Εθνική Αστυνομική Ταυτότητα (Κάρτα Πολίτη) εντός 100 ημερών και όλες οι ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί θα ακυρωθούν, δήλωσε η Γραμματεύς του Υπουργείου Theresa May. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, η νέα κυβέρνηση του Η.Β. θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρεττανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία σημειωτέον είναι το αντίστοιχο αυτής που έχει προγραμματίσει να μας επιβάλλει υποχρεωτικά και η δική μας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα: Περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Nεώτερο δημοσίευμα της Guardian επίσης επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης συνασπισμού του Η.Β. για την άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών βιομετρικών ταυτοτήτων: Guardian
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ» ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΉΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

BΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
anti-ntp.blogspot

0 ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 2 ΠΙΛΟΤΩΝ...ΑΡΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο των δύο χειριστών του «Απάτσι» κηρύχθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος εξέφρασε την οδύνη του για τον «τραγικό θάνατο δύο επίλεκτων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού που χάθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους». Οι δύο πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο κατέπεσε χθες το μεσημέρι και ανεφλέγη στο ελικοδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, πραγματοποιώντας «βαριά αναγκαστική προσγείωση». Το ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.... και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χειριστές ανέφεραν μηχανική βλάβη ενώ πετούσε στα 3.000 πόδια και επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση, αλλά το ελικόπτερο ανεφλέγη κατά την πρόσκρουση στο έδαφος. Οι δύο άτυχοι χειριστές αξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν απανθρακωμένοι από το συνεργείο της Πυροσβεστικής το οποίο εκλήθη για τον απεγκλωβισμό τους. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο (ΑΗ-64Α-Longbow) ήταν από τα νεότερα που διέθετε η Αεροπορία Στρατού και είχε παραληφθεί πρόσφατα. Προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων «Απάτσι» που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα. Αποτέλεσμα; Να παραμείνουν επί δύο ολόκληρα χρόνια σε ακινησία και αχρηστία, αφού ουδείς τα παρελάμβανε. Πρόσφατα όμως εντάχθηκαν στην Αεροπορία Στρατού.


Δεν έγινε γνωστό αν η ηγεσία της Αεροπορίας Στρατού αποφάσισε μετά το τραγικό δυστύχημα να ελέγξει και πάλι μηχανικά και τα 11 εναπομείναντα ελικόπτερα, καθηλώνοντάς τα στο έδαφος. Εμπειρογνώμονες πάντως του ΓΕΣ εξετάζουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Τα επιθετικά-αντιαρματικά ελικόπτερα «Απάτσι», αμερικανικής κατασκευής, θεωρείται ότι διαθέτουν τρομακτική δύναμη πυρός και είναι ικανά να πλήξουν ημέρα ή νύκτα άρματα μάχης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του σημειώνει: «Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων χειριστών του ελικοπτέρου, εκφράζοντάς τους τη βαθιά θλίψη όλων μας για το τραγικό συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στον βωμό του καθήκοντος». Συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο χειριστών εξέφρασαν όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ζητούν να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΤΟ ΚΥΡΩΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...

PREZATV

0 Ο εξάχρονος με τα 31 δάχτυλα!

Ένας εξάχρονος, κινεζικής καταγωγής ο οποίος γεννήθηκε με πέντε επιπλέον δάχτυλα χεριού και έξι ποδιού, απασχόλησε πρόσφατα τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Ο Λι Τζινπεγκ γεννήθηκε με συνολικά 15 δάχτυλα χεριών και 16 ποδιών (στη φωτογραφία)! Ο μικρός υποβλήθηκε σε εξαιρετικά λεπτή χειρουργική επέμβαση, διάρκειας πέντε ωρών, κατά την...
οποία του αφαίρεσαν τα 11 επιπλέον δάχτυλα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κατάσταση του εξάχρονου Λι οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη από προβλήματα που σημειώθηκαν κατά την εγκυμοσύνη.

Οι γιατροί συμβούλεψαν τους γονείς να περιμένουν μέχρις ότου ο μικρός Λι ήταν αρκετά μεγάλος για την επέμβαση. Ωστόσο οι συμμαθητές του στο σχολείο τον ενοχλούσαν, αποκαλώντας τον σε πολλές περιπτώσεις
«τέρας». Για τον λόγο αυτό οι γονείς έκριναν ότι η ώρα της επέμβασης είχε φτάσει και έτσι προχώρησαν στην εγχείρηση.
Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο μικρός όταν συνήλθε από την νάρκωση, ήταν να φορέσει ένα κανονικό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στα πόδια του.

0 Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Το πραγματικό του όνομα ήταν Mohandas Karamchand Gandhi. Γεννήθηκε το 1869 στη Δυτική Ινδία (Πορμπαντάρ) και πέθανε το 1948 στο Νέο Δελχί. Αφού σπούδασε πρώτα νομικά στο Λονδίνο, εγκαταστάθηκε ύστερα στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε για να επιβάλλει το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ινδών εργατών που είχαν μεταναστεύσει εκεί.


Όταν ξαναγύρισε στην πατρίδα του το 1914, ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα μέσα στο κόμμα του Εθνικού Ινδικού Κογκρέσου
υποστηρίζοντας ότι η Ινδία ήταν ώριμη για να αυτοκυβερνηθεί. Οργάνωσε ομάδες οπαδών για να αγωνιστούν εναντίον της.... πολιτικής και κοινωνική αδικίας. Στο μεταξύ προσπαθούσε να συμφιλιώσει τους Ινδούς με τους Μουσουλμάνους, αλλά το 1922 τον συνέλαβαν οι Άγγλοι. Δύο χρόνια μετά βγήκε από τη φυλακή. Αφού αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική ζωή, περιηγήθηκε σε ολόκληρη την Ινδία για να πείσει όλους για την κατάργηση των καστών.


Το 1930 τον βλέπουμε επικεφαλής της περίφημης «πορείας του αλατιού», ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του φόρου που είχαν επιβάλλει οι Άγγλοι στην Ινδία, πορεία που την επανέλαβαν χιλιάδες Ινδοί, ως το σημείο να γίνει ένα πανίσχυρο κίνημα που συγκλόνισε ως τα βάθη της την ατάραχη ινδική αδιαφορία και οδήγησε για πρώτη φορά μια απολιτική και αδιάφορη μάζα στους πολιτικούς αγώνες. Έτσι ο Γκάντι συνελήφθη κι άλλες φορές από τους Άγγλους, έκανε απεργίες πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και όταν πια το πρόβλημα της ανεξαρτησίας της Ινδίας άρχισε να βρίσκει λύση, προσπάθησε να συμφιλιώσει Ινδούς και Μουσουλμάνους. Ένας όμως Ινδός νεαρός εθνικιστής, στις 30 Ιανουαρίου του 1948, τον σκότωσε, προκαλώντας τη συγκίνηση και την αγανάκτηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Υπήρξε μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα της Ινδίας, που εκδήλωνε τις βαθιές φιλοσοφικές του πεποιθήσεις στην πολιτική του δράση. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στους υψηλότερους σκοπούς: στην ανεξαρτησία της Ινδίας, στην ισότητα δικαιωμάτων των παριών, στην ειρήνη μεταξύ των ινδουιστών και των μουσουλμάνων.

Στην Ινδία, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τόπο, κάθε μορφή της ανθρώπινης δράσης, ιδιαίτερα σε εξαίρετες ψυχές σαν του Γκάντι, γίνεται με φόντο το άπειρο.
Δρώντας ο άνθρωπος κατέχεται από την πεποίθηση ότι πρέπει να υπηρετήσει κάποια ανώτερη υπερβατική αξία. Η φιλοσοφία, λοιπόν, είναι θέμα πρακτικό, που εκφράζεται όχι μόνο με γραπτά κείμενα, αλλά με όλη την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο Γκάντι, εκφραστής αυτής της φιλοσοφίας, πίστευε ότι όλα τα όντα, από το Θεό μέχρι το τελευταίο πλάσμα, υπάρχουν σε μια μόνο κλίμακα, της οποίας τις βαθμίδες το καθένα έχει τη δυνατότητα να ανέβει.


Συνηγορεί υπέρ της δράσης, με χαρακτήρα ιερότητας, αφού είναι εμπνευσμένη από βαθύτατη, υπερβατική πνευματικότητα. Οι Ινδοί, που έχουν μια διαφορετική από μας αντίληψη περί αγιοσύνης, τον κατατάσσουν μεταξύ των αγίων τους, και γι αυτό τον αποκαλούσαν
Mahatma ( Maha Atma = μεγάλο πνεύμα, μεγάλη ψυχή) κι όταν ακόμη ζούσε, γιατί, όπως είπαμε, στην Ινδία η αγιοσύνη δεν απονέμεται από ιερατικά συμβούλια, αλλά από την αλάθητη λαϊκή διαίσθηση.

Ο Γκάντι, σε όλη τη ζωή του, αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της χώρας του με μόνο του όπλο
το ηθικό του ανάστημα και την πραγματική λατρεία που του είχε ολόκληρη η Ινδία, επειδή ενσάρκωνε το προαιώνιο πνεύμα της.

Ο θεός, για το Γκάντι, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.
Είναι μια ζωντανή παρουσία, της οποίας η φωνή είναι μέσα στον άνθρωπο. Στην παρουσία αυτή έδινε την ονομασία Sat, ύπαρξη, απόλυτο ον, θεός, αλήθεια. Η θυσία για την αλήθεια αυτή είναι ο μόνος τρόπος διάδοσής της. Κι έτσι φτάνουμε στη 2η βασική ιδέα της φιλοσοφίας του Γκάντι, στην ιδέα της ahimsa της < μη βίας>, της αποχής από τη βία, που έπαιξε τόσο τεράστιο ρόλο στην απελευθέρωση της Ινδίας. Για αυτόν η ahimsa εκτείνεται σε κάθε ενέργεια που προκαλεί σωματικό ή ψυχικό πόνο και έχει 2 βασικές πηγές: την αγάπη σε κάθε πλάσμα και την ανάγκη αυτοελέγχου για την πραγμάτωσή μας στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.


Μη βία δε σημαίνει υποταγή στον κακοποιό. Σημαίνει αντίθεση με όλες τις δυνάμεις της ψυχής στη δύναμη του τυράννου. Η αναζήτηση της αλήθειας, ως σκοπός της ζωής του, και η μη βία, ως μέσο για να φτάσει σε αυτό το σκοπό, ήταν οι δυο του πνεύμονες. Χωρίς αυτές δε θα μπορούσε να ζήσει, όπως ο ίδιος έλεγε. Η αναζήτηση της αλήθειας αποκλείει τη χρήση βίας, γιατί ο άνθρωπος, καθώς δεν έχει τη ικανότητα να γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, δεν μπορεί να έχει το θάρρος και να τιμωρεί. Χρειάζεται η Δικαιοσύνη που ανοίγει το δρόμο της αγάπης.

Τάχθηκε κατά της κληρονομικής κάστας και υπέρ της κάστας που ορίζεται ως θεία επιταγή καταμερισμού των έργων και συντελεί στην αρμονική συμβίωση, γιατί αποτρεπόταν χάρις αυτήν η κοινωνική διαμάχη.
Ο Γκάντι πίστευε ότι κάθε εργασία έχει αξιοπρέπεια, ειδικά η χειρωνακτική, γι αυτό και ο ίδιος, κλώθοντας νήμα, έδινε το παράδειγμα. Το έκανε επίσης και για πρακτικούς οικονομικούς λόγους, δηλαδή για την καταπολέμηση της ανεργίας το χειμώνα και για τον αγώνα κατά της επιβολής των αγγλικών βιομηχανικών προϊόντων, αλλά και για μια επιστροφή στον ινδικό τρόπο σε όλες τις φάσεις της ζωής.


Στα πλαίσια της ανάγκης μας για αυτοέλεγχο, με σκοπό τη λύτρωση, ο Γκάντι πίστευε στην αποτελεσματικότητα της σεξουαλικής εγκράτειας, την οποία ο ίδιος εφάρμοζε σε συμφωνία με τη γυναίκα του. Η αυτοκυριαρχία εξυψώνει το πνεύμα. Έλεγε «ζούμε όχι για να τρώμε, να ντύνουμε και να καλοπιάνουμε το σώμα μας. Φροντίζουμε το σώμα μας για να ζούμε». Η ζωή αρχίζει αφού ικανοποιηθούν οι σωματικές ανάγκες. Όταν όλες οι προσπάθειες αποσκοπούν στο σώμα, το πνεύμα μαραίνεται. Την έννοια αυτή του ελέγχου των παθών την μετέφερε και στον κοινωνικό τομέα, με την εφαρμογή της ahimsa, της αποχής από τα πολιτικά πάθη. Μετέφερε την ιδέα αυτή από το πεδίο της ατομικής συμπεριφοράς στα πλαίσια της κοινωνίας και του εθνικοπολιτικού αγώνα.

Πίστευε ότι ο αγώνας είναι καλύτερος, όχι όταν φέρουμε πλήγματα στον εχθρό, αλλά όταν υπομένουμε, πράγμα που προϋποθέτει πίστη στο θεό και πνεύμα αυτοθυσίας. Θεωρούσε ότι τα εκατομμύρια των Ινδών δεν ελέγχονται χωρίς την ψυχική ανωτερότητα των ηγετών τους. Και αυτός το πέτυχε. Και θυσιάστηκε για το ιδεώδες της συναδελφοσύνης Ινδουιστών-Μουσουλμάνων. Η αγάπη του Γκάντι για την αλήθεια ήταν τέτοια, ώστε πολλές φορές έβαζε σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς οπαδούς του. Έλεγε πάντα την αλήθεια, γιατί πίστευε βαθιά ότι μακροπρόθεσμα η αλήθεια δεν είναι δυνατόν παρά να υπηρετήσει την Ινδία στον αγώνα της εναντίον των Άγγλων, να υπηρετήσει κάθε δίκαιη υπόθεση.

Ο Γκάντι ήταν πολύ επηρεασμένος από τη Μπακαβάτ Γκίτα και το υπερβατικό κλίμα, μέσα στο οποίο ελάμβανε ο Αρζούνα τις συμβουλές του Κρίσνα. Το στοιχείο αυτό της υπερβατικότητας, μέσα στο οποίο τοποθετούσε τη δράση του, είναι καθαρά αδβαιιτικό. Βγαίνει έξω από τα πλαίσια του αισθηματισμού και της κοινώς εννοούμενης αγάπης. Υπερβαίνει και το σκοπό της δράσης, της απελευθέρωσης της Ινδίας. Πάντοτε η φλογερή αγάπη του Γκάντι για τη χώρα του ξεπερνιόταν, και η δράση του αποκτούσε την «αγία εκείνη αδιαφορία» που συνιστούσε ο Κρίσνα στον Αρζούνα.

Την κοινωνική τάξη που ήθελε να εγκαθιδρύσει, την αποκαλούσε
sarvodaya, που σημαίνει το κοινό καλό, το μεγαλύτερο δυνατό καλό για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων, ενώ με τον όρο svarajya εννοούσε την πολιτική ανεξαρτησία. Αυτό συνδυασμένο με την svadeshi , τον ινδικό τρόπο ζωής, ήταν το ιδεώδες της Γκαντικής πολιτείας.

Στον τομέα της μεταφυσικής, ο Γκάντι πίστευε ότι τα πάντα είναι διαπερασμένα από την υπέρτατη ουσία, το θεό. Και δίπλα στη Μπακαβάτ Γκίτα θαύμαζε περισσότερο τους πρώτους στίχους του
Isa Upanishad «Έφθασα στο συμπέρασμα ότι, εάν όλα τα ουπανισάντς και οι άλλες γραφές ξαφνικά γίνονταν στάχτη και σώζονταν στις μνήμες των Ινδών μόνο ο στίχος. Όλα αυτά και ό,τι κινείται στη γη διαπερνώνται από το Μπράχμα, ο Ινδουισμός θα ζούσε αιώνια». Δεν περιφρονούσε το λογισμό, δεν του απέδιδε όμως την αποκλειστική αξία σαν όργανο της γνώσης που του δίνουμε στη Δύση. Για αυτό και ήταν υπέρ μιας ολοκληρωμένης μόρφωσης του ανθρώπου που περιελάμβανε οτιδήποτε, μια φιλοσοφική και θρησκευτική θεώρηση των πραγμάτων. Επειδή πίστευε στην ενότητα που πραγματώνεται δια του θεού που διαπερνά τα πάντα, η υπηρεσία στους συνανθρώπους ήταν για αυτόν η καλύτερη μορφή λατρείας.

Ο Γκάντι επηρεάστηκε, εκτός από τη Μπακαβάτ Γκίτα, και από τη
Ραμαγιάνα (θεία επίκληση), την «επί του όρους ομιλία» και επίσης από τον Τορώ, Τολστόι, Ράσκιν, τους οποίους θαύμαζε πολύ.

Ο Γκάντι ήταν
βαθιά δημοκρατικός, γιατί πίστευε στην αξία του ατόμου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά χωρίς τη συγκατάθεση του λαού. Αλλά η δημοκρατία για αυτόν συνδυάζεται με την πειθαρχία. Ένας εκ φύσεως δημοκράτης είναι και εκ φύσεως πειθαρχημένος. Η δημοκρατία έρχεται με φυσικό τρόπο σε εκείνον που είναι συνηθισμένος να υπακούει πρόθυμα σε όλους τους θεϊκούς και ανθρώπινους νόμους. Οι αρετές που συνοδεύουν την πολιτική του δράση είναι η απέραντη μετριοπάθεια, η λογική συγκεκριμένων αιτημάτων και η αδαμάντινη αδιαλλαξία των ηθικών αρχών του αγώνα του. Αυτός ήταν ο Γκάντι. Ένας πραγματικός επαναστάτης με διαφορετική θεώρηση για το σύμπαν και τη ζωή. Ένας ρήτορας που έμοιαζε περισσότερο με Δάσκαλο.

Ήταν η ζωντανή συνείδηση της Ινδίας. Όλη του η δράση είχε τη σφραγίδα της ιερότητας και όταν η σφαίρα του
Godse ( ενός συντηρητικού Ινδού νέου που θεωρούσε ότι ο Γκάντι ήταν πολύ υποχωρητικός έναντι των μουσουλμάνων) τον έπληξε θανάσιμα, πρόλαβε να φωνάξει «Ram,Ram», το όνομα υπό το οποίο ένοιωθε το θεό. Η μορφή του Γκάντι ήταν μια από τις μεγαλύτερες της Ιστορίας. Η διδασκαλία του και οι αρχές του ξεπερνούν τα ινδικά όρια, και το πανανθρώπινο περιεχόμενό τους απέχει πολύ από του να έχει εξαντληθεί.

0 Οι Ελληνικές σελίδες φρίκης στο Facebook

Την παρέμβαση εισαγγελέα και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητούν δεκάδες αναγνώστες της zougla.gr, μέσω email που έστειλαν, λόγω του περιεχομένου σελίδας του Facebook με τίτλο «Θάνατος στα αδέσποτα», όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες κατακρεουργημένων κατοικίδιων, κυρίως σκύλων και φωτογραφίες από θανάτωση των δύστυχων ζώων με διάφορους τρόπους.
Επίσης, στο συγκεκριμένο group, ο Έλληνας διαχειριστής του αναφέρει... τρόπους για την κατασκευή φολών και βασανισμού των ζώων.

«Σχοινί κορδόνι» το έχουν βρει κάποιοι φωτεινοί παντογνώστες του διαδικτύου και αφού βλέπουν, ότι υπάρχουν αντιδράσεις, και κάποιος τέλος πάντων ασχολείται με την μιζέρια και την ανωμαλία με τους δέρνει, συνεχίζουν να δημιουργούν γκρουπ στο Facebook, απειλώντας ότι θα εξοντώσουν τα αδέσποτα.
Η νέα αυτή διαδικτυακή ομάδα ονομάζεται «THANATOS SE OLA TA ADESPOTA».

0 224 εφοριακοί δεν έκαναν φορολογική δήλωση...

Και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ...
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό και φυσικά...ελληνικό! Οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αποκάλυψαν τους “αμελείς” εφοριακούς για 3 χρόνια (2007-2009) δεν έκαναν δήλωση φορολογίας και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για 224 εφοριακούς που πιάστηκαν επιτέλους στα δίχτυα της ίδιας τους της υπηρεσίας.
Τα αναλυτικά στοιχεία τους στάλθηκαν άμεσα στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και στη συνέχεια... με ετνολή της πολτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εξαιρετικά επείγον σήμα για να ελεγχθούν οι εφοριακοί. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το Mega, το σήμα είχε ως αποδέκτες όλες τις περιφερειακές οικονομικές επιθεωρήσεις από τις οποίες ζητούνται άμεσες ενέργειες και έλεγχος κατά προτεραιότητα.
 alepounews.blogspot.com

0 Πρέπει να τρώει κάθε 15′ για να μείνει ζωντανή!



Όχι, η είδηση αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για μία πραγματική κατάσταση που δυστυχώς βιώνει ένας άνθρωπος.
Ο λόγος για την Lizzie Velasquez, από το Austin των Η.Π.Α., που πρέπει να τρώει κάθε 15 λεπτά προκειμένουν να κρατηθεί ζωντανή!

Η κατάσταση της υγείας της 21χρονης κοπέλας, όπως ήταν φυσικό,... έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον και το συνεχή προβληματισμό της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.
Η Velasquez πάσχει από μία πολύ σπάνια αρρώστια που την αποτρέπει να κρατάει το βάρος της τροφής που τρώει, ακόμα και αν τρώει περισσότερα από 60 μικρά γεύματα την ημέρα!

«Ζυγίζω τον εαυτό μου καθημερινά και αν καμιά φορά διαπιστώσω ότι ζυγίζω μερικά γραμμάρια παραπάνω νιώθω πολύ συγκινημένη. Τρώω κάθε 15-20 λεπτά για να κρατώ ψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς μου», δήλωσε η ίδια.
Τρώει μικρές μερίδες από πατατάκια, σοκολάτα, πίτσα, κοτόπουλο, γλυκά, παγωτά και πολλά άλλα, ενώ θυμώνει όταν την κατηγορούν ότι πάσχει από ανορεξία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Abhimanyu Garg, από το πανεπιστήμιο του Τέξας, η νεαρή κοπέλα πάσχει πιθανότατα από το σύνδρομο «Neonatal Progeroid» το οποίο προκαλεί πρόωρη γήρανση του σώματος, απώλεια βάρους από το σώμα και το πρόσωπο και τον εκφυλισμό των ιστών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστά ο καθηγητής: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στη ζωή της στο μέλλον, ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Lizzie είναι τυχερή που έχει υγιή δόντια, όργανα του σώματος και οστά. Θα συνεχίσουμε να μελετάμε από κοντά την κατάσταση της υγείας της και θα μάθουμε πολλά από αυτήν».

0 Ανάπηρος πολέμου...ασ τον βοηθήσουμε

Ποιός επέτρεψε να γίνει αυτο το πράγμα...? Ποιός είναι αυτός ο ανάπηρος θέλω να τον γνωρίσω

0 Κανέλος,ο σκύλος που έμεινε πιστός στα ιδανικά του

Έγινε τραγούδι, blog, σύνθημα και η ιστορία του, 2 χρόνια μετά τον θάνατό του,κυκλοφορεί ακόμη από mail σε mail αλλά και σε πολλά sites του ίντερνετ.
Πρόκειται για τον Κανέλο, τον αδέσποτο σκύλο "μασκότ" του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, που επί πολλά χρόνια συνόδευε τους φοιτητές στις πορείες και σύχναζε μαζί τους στα Εξάρχεια. Σκύλος- σύμβολο των αντεξουσιαστών, πρωτοστατούσε στις συγκεντρώσεις τους στους δρόμους της Αθήνας και όποτε γίνονταν επεισόδια οι αστυνομικές δυνάμεις τα έβρισκαν σκούρα...
Όσοι τον ήξεραν λένε ότι ο Κανέλος....
"μισούσε ό,τι είχε να κάνει με εξουσία και αστυνομία" και πάντα χυμούσε στα ΜΑΤ όταν εμφανιζόταν στις πορείες.
Λένε πως τραυματίστηκε σε μία πορεία "από τα ΜΑΤ ύστερα από ρίψη χημικών" και έμεινε παράλυτος στα πίσω πόδια. Οι φίλοι του του έφτιαξαν ένα ειδικό καροτσάκι με ρόδες για να μπορεί να μετακινείται και τον φρόντιζαν αλλά κάποιοι "καλοί άνθρωποι" τον μετέφεραν στο κυνοκομείο στο Μαρκόπουλο.
Τότε μάλιστα - τον Ιούνιο του 2007 - είχε οργανωθεί διαδικτυακή κινητοποίηση από τους φοιτητές προκειμένου να επιστραφεί ο Κανέλος στο Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές τον βρήκαν παραμελημένο και εξαντλημένο και τον πήραν ξανά μαζί τους στο Πολυτεχνείο.
Η επιθυμία του σύντροφου Κάνελου να ζήσει και να πεθάνει νικητής, στα χέρια των συντρόφων και φίλων του, και να επιστρέψει για πάντα στο χώρο που αγάπησε και τον αγάπησαν, εκεί όπου πέρασε όλη του τη ζωή με δική του βούληση (προστατεύοντας το Πολυτεχνείο μέρα νύχτα, για πάνω από μια δεκαετία), εκπληρώθηκε.
Στις 2 Ιούλη του 2008, ο σύντροφος Κανέλος πέρασε στην αθανασία.
Οι σύντροφοι και φίλοι του τον έθαψαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, του χώρου που φύλαγε με αυταπάρνηση σε όλη του τη ζωή και την "ιδέα" του οποίου, τουλάχιστον αυτός, δεν πρόδωσε ποτέ. Δεν αλλοτριώθηκε, δε φόρεσε Αρμάνι, δεν πήρε σβάρνα τα κόμματα,δεν εξαργύρωσε τη θητεία του με μια θέση στα κωλοέδρανα της βουλής.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα Κανέλο.
Ενθάδε κείται ο πιστός σύντροφος,ο Κανέλος

zeidoron.blogspot.com

0 Αποθήκευση ηλιακής ενέργειας με «λιωμένο αλάτι»

news-csp-iliaki-energeia
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός «Αρχιμήδης» στη Σικελία είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί λιωμένο αλάτι για την αποθήκευση ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο «Αρχιμήδης» αποτελεί δημιούργημα της Enel: πρόκειται για τον πρώτο σταθμό Συγκέντρωσης Ηλιακής Ενέργειας (CSP) με λιωμένο αλάτι, με σκοπό... τη μεταφορά και την αποθήκευση και ο πρώτος πλήρως ενσωματωμένος σε ήδη υπάρχοντα σταθμό παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο.
Ο πρωτοποριακός σταθμός είναι δυναμικότητας 5 MW και βρίσκεται στο Priolo Gargallo της Σικελίας.
Σε αντίθεση με τις... συμβατικές εγκαταστάσεις συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας ο Αρχιμήδης δεν χρησιμοποιεί συνθετικά έλαια, αλλά λιωμένο αλάτι. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις παλιότερες τεχνολογίες, ο Αρχιμήδης μπορεί να λειτουργήσει και το βράδυ,
Η τεχνολογία CSP λιωμένου αλατιού λειτουργεί υπό θερμοκρασίες έως 550 βαθμών Κελσίου σε αντίθεση με τα συνθετικά έλαια που λειτουργούν έως 390 C, γεγονός που την καθιστά αποδοτικότερη.
Τέλος, το λιωμένο αλάτι είναι φθηνότερο, δεν είναι τοξικό και δεν αναφλέγεται όπως τα συνθετικά έλαια.


anemo-milos.blogspot.com

0 Tzαααααα....

newscity1.blogspot.com

0 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΒΙΛΑ 1. ΕΚ. ΕΥΡΩ!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

0 ME ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011


Με τον ίδιο φορτιστή θα πρέπει να λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011...

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η εξέλιξη στους τεχνικούς κανόνες για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η ασφάλεια των νέων κοινών φορτιστών προχωράει καλά», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής.
«Αναμένουμε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κοινό φορτιστή για τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011», πρόσθεσε.

0 Τότε και σήμερα !!

Χωρίς σχόλια

0 Λιγότερο αλάτι για καλύτερη υγεία

salt for live

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλώνουν υπερβολικά πολύ αλάτι στο καθημερινό φαγητό τους. Στις 8 Ιουνίου, οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ ενέκριναν συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με δράση για τη…
μείωση της πρόσληψης αλατιού από το κοινό προς το συμφέρον της υγείας του.
Κατά τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων, η ημερήσια...
ποσότητα αλατιού που προσλαμβάνουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, περίπου 8-11 g, υπερβαίνει κατά πολύ τη συνιστώμενη ημερήσια δόση (4-5 g για τους ενήλικες). Περίπου το 70 με 75 % του αλατιού που καταναλώνουμε προέρχεται από μεταποιημένα τρόφιμα.
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συμβάλλει στην υπέρταση, η οποία έχει, με τη σειρά της, άμεση σχέση με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικών επεισοδίων και νεφροπάθειας. Επί του παρόντος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία θανάτου στην ΕΕ.
Με τα συμπεράσματα καλούνται τα κράτη μέλη να εντείνουν τα προγράμματά τους για τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού. Για παράδειγμα, τα κράτη μέλη μπορούν, μεταξύ άλλων, να οργανώσουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού και να ενθαρρύνουν τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει κατά το δυνατόν την ποσότητα αλατιού στα τρόφιμα και τα γεύματα.
Η Επιτροπή καλείται να παράσχει συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα κράτη μέλη. Σε συνεργασία με αυτά, θα εντοπίζει τακτικά τα χαμηλότερα επίπεδα αλατιού που επιτυγχάνονται στην Ένωση όσον αφορά διάφορες ομάδες τροφίμων. Αυτή η αξιολόγηση θα βοηθήσει ώστε να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό μπορεί να μειωθεί η περιεκτικότητα σε αλάτι των προϊόντων που αποτελούν μείζονες πηγές αλατιού στη διατροφή του μέσου ανθρώπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...